ASAYİŞ - 02 Haziran 2022 Perşembe 13:59

Kerkük açılımı PKK yönetimine mezar oldu

A
A
A
Kerkük açılımı PKK yönetimine mezar oldu

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Süleymaniye/Cemcemal'de , PKK-HPG Kerkük Cephesi sorumlusu Dilhaz Gabar kod Mehmet Doğan'ın 21 Mayıs 2022 günü düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Dılhaz Gabar kod Mehmet Doğan, aynı zamanda örgütün merkezi silahlı aparatı HPG'nin Komuta Konsey üyesi idi. MİT, bir süre önce de Mahmur Kampı PKK Genel Sorumlusu Ahmet Rubar kod Mehmet Erdoğan'ı yaptığı özel bir operasyonla etkisiz hale getirmişti.

MİT, Irak'ta yapılan kara harekatları sonrası cephe gerisinde yer alan Mahmur ve Kerkük'ün, örgüt için güvenli bir liman olma özelliği kazandığını tespit etti. Tespitler doğrultusunda, bu iki bölgenin en tepe iki yönetimine yönelik operasyon yapıldı. Dılhaz Gabar kod Mehmet Doğan 1996 yılında katıldığı örgütte, 2005 yılında PKK İran Alanı 2. Derece sorumlusu, 2008 yılında Kandil Alanı Lojistik Sorumlusu, 2009 yılında Botan sahası/Gabar Alanı sorumlusu, 2015 yılında Kandil Saha Yürütme Üyesi, 2017 yılında Zap Sahası Kurumlar sorumlusu, 2018-2020 yıllarında ise HPG Mahmur Merkez Cephesi Sorumlusu görevlerini yürütmüştü.

Kerkük açılımı PKK yönetimine mezar oldu

MİT'in, yurtdışında hedeflere yönelik yaptığı nokta operasyonlarla dünyanın sayılı gizli servisleri arasında yer aldığını ifade eden uzmanlar, Teşkilat'ın, özellikle Irak ve Suriye'de sağladığı alan/istihbarat hakimiyetinin, başarılı operasyonlarla neticelenmesinin, MİT'te süregelen gelişimin bir sonucu olduğunu belirtiyor.

Kerkük açılımı PKK yönetimine mezar oldu

Kerkük açılımı PKK yönetimine mezar oldu

Utku Şimşek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Yılmaz, bayram coşkusunu yaşamaya davet etti 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutlamak için hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, “Sizleri, düzenleyeceğimiz ücretsiz etkinliklere davet etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi. Şehitkamil Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlemeye hazırlanıyor. Spor, kültür ve sanat alanında ücretsiz gerçekleştirilecek etkinlikler, her yaş grubundan yurttaşa hitap edecek şekilde planlandı. Bayram coşkusunu zirveye taşıyacak etkinliklerin programı şu şekilde: 18 Mayıs 2024 Cumartesi: Saat 14.00’te Alleben 1 Yüzme Havuzunda, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Özel Yüzme Şenlikleri gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 14.00-17.00 arasında Gazikent Stadyumu’nda, M. Hayri Özkeçeci Spor Kompleksi ve Şehitkamil Vadi Park’ta ‘Gençlik Spor Şöleni’ düzenlenecek. Akşam saatlerinde ise Pancarlı Festival Alanı’nda saat 20.00’de Warm Up-DJ Zen, saat 21.30’da Gülşen ve saat 23.00’te İlkay Sencan sahne alacak. 19 Mayıs 2024 Pazar: Saat 18.00’de Celal Doğan Parkı ile Şehitkamil Meydanı arasında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Özel 100 Metre Bayraklı Kortej Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 19.00’da Şehitkamil Sanat Merkezi’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Özel Konservatuar Hazırlık Öğrencileri Konseri düzenlenecek. Başkan Umut Yılmaz, “Sizleri, sevdiklerinizle birlikte bu muhteşem organizasyonlarda ağırlamaktan büyük onur duyacağımızı belirtmek isterim. Unutulmaz anlar ve bayram coşkusunu birlikte yaşamak için sizleri etkinlik alanlarımızda görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun! Sevgi ve saygılarımla” diye konuştu.
Ankara Türk Astronot Atasever 8 Haziran’da uzaya gidecek Türkiye’nin uzaya çıkacak ikinci Türk astronotu Tuva Cihangir Atasever, 8 Haziran’da ABD’nin New Mexico eyaletindeki Spaceport tesislerinden uzaya gönderilecek. Türkiye’nin insanlı uzay misyonu çalışmaları devam ediyor. İHA muhabirinin derlediği bilgilere göre, ikinci Türk Astronot Tuva Cihangir Atasever’in 8 Haziran’da ABD’nin New Mexico eyaletinde bulunan Spaceport tesislerinden uzaya gönderilmesi planlanıyor. Virgin Galactic firmasına ait VSS Unity uzay aracıyla yörünge altı araştırma uçuşu yapacak Atasever, taşıyıcı uçakla birlikte yaklaşık 14 kilometrelik irtifaya, kıtalararası yolcu uçaklarının irtifalarının yüzde 50 yukarısına çıkacak. Uzay misyonu çerçevesinde astro parçacık fiziğinden beyin fizyolojisine, moleküler biyolojiden genetik bilimlerine kadar 7 farklı deney yapacak olan Atasever, uzayda çeşitli biyometrik ve biyolojik ölçümler alacak, bazı miyomedikal donanımlarını test edecek. Dönüş nasıl gerçekleştirilecek Roket motorunun yakıtı bitince üzerinde herhangi bir aktif bileşen olmadan 90 kilometreden süzülerek iniş gerçekleştirilecek. Yeniden atmosfere girişte hissedilen yer çekiminin 4,5 katı bir ivme hissedilecek. Kazanılan o potansiyel enerji ile kalkış yapılan piste inilecek. Tuva Cihangir Atasever kimdir? Tuna Cihangir Atasever, 12 Ağustos 1992’de Ankara’da dünyaya geldi. Atasever, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden lisans eğitimini Ankara Bilkent Üniversitesi’nde gördükten sonra Kaliforniya Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Daha sonra Türkiye’ye dönen Atasever, beş sene Roketsan’da aviyonik mühendisi olarak çalıştı. Öte yandan, 19 Ocak 2024 tarihinde bilim misyonu kapsamında uzay yolculuğuna başlayan ilk Türk astronot olan Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) 13 deney gerçekleştirdi. Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda geçirdiği 18 günün ardından Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonunu tamamlayarak 9 Şubat’ta dünyaya iniş yaptı.
Elazığ Bülent Yenihayat: “Daha çok çalışacağız” TFF 3. Lig 2. Grup’ta Play-Off 3. Tur ilk maçında deplasmanda oynadığı karşılaşmada Efeler 09’u 3-0 yenen Elazığspor’da Teknik Direktör Bülent Yenihayat, “Henüz hiçbir şey başarmadık sadece avantaj yakaladık” dedi. Efeler 09 spor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulunan Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Yenihayat, “Ligde son maçımızı 30 gün önce Sapancaspor ile evimizde oynadık. Eynesil maça çıkmamasından dolayı 30 gün resmi maç yapamadık. 8 gün önce Erbaaspor ile bir hazırlık maçı yaparak Efeler maçına hazırlandık. Bu süre zarfında Çağrı Yağız 14 gün antrenmana çıkmadı, onu 70 dakika kullanabildik. Mikail’in kaburgasında ciddi bir problemi vardı, risk alarak onu da ilk on birde başlattık. Öncelikle sakatlığı olan oyuncularımız başta olmak üzere oynayan oynamayan tüm oyuncularımı tebrik ediyorum” cümlelerine yer verdi. “Sadece duran toplardan pozisyon verdik” Maçta düşük performans sergilemelerinin taktiksel olduğunu ve bunun sonucunda sonuca gittiklerini aktaran başarılı çalıştırıcı, “Maça topa sahip olarak başladık, oyunun temposunu maçın başından düşük gibi görünse de bu bizim planımızdı. Topu ayağımızda tutarak oyun hızını artırmak ve kaybedilen toplarda rakibin hızlı hücumlarını kesmekti. Rakibimizin tüm maçlarını ve iyi yönlerini analiz ettik, hızlı ve direkt hücumları iyi yapabildiğini biliyorduk, buna da önlem aldık. Maçın genelinde sadece duran top ve kornerlerden pozisyon verdik. Maçın bölümlerinde savunma arkasına yaptığımız koşular ile attığımız goller bizi sonuca götürdü” şeklinde konuştu. “Elazığspor’da ümitsizlik yoktur” Deplasmandan böyle bir skorla dönmelerinin büyük avantaj olduğunu dile getiren Bülent Yenihayat, “Fiziksel ve mental olarak sahada güçlüydük. Büyük maçlar büyük takımların ve büyük oyuncuların maçıdır, tüm takımda bugün sahaya karakter ve irade koydu. Henüz hiçbir şey başaramadık sadece avantaj yakaladık. Ayaklarımız yere basıyor, rehavete kapılmadan yarından itibaren ikinci maç için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İyi yaptığımız şeylere devam edeceğiz, yapamadıklarımızın üzerinde daha çok çalışacağız. Elazığspor’da ümitsizlik yoktur. Elazığspor’da vazgeçmek yoktur. Elazığspor’da teslim olmak yoktur. Sonuna kadar direneceğiz. Bizim en büyük gücümüz taraftarlarımız, bugünde deplasmanına oyna yolu ve çileyi çekerek geldiler, ben bunların hepsinin farkındayım ve görüyorum. Buradan bütün şehre seslenmek istiyorum.20 Mayıs’ta Elazığ’da kendi evimizde herkese Elazığspor’un büyüklüğünü gösterelim” ifadelerini kullandı.