POLİTİKA - 09 Temmuz 2018 Pazartesi 23:47

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy kimdir kaç yaşında? Mehmet Ersoy görevi ne?

A
A
A
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy kimdir kaç yaşında? Mehmet Ersoy görevi ne?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy oldu. Peki Mehmet Ersoy kimdir, kabinenede Mehmet Ersoy ne görev üstlenecek? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde turizmci Mehmet Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanı oldu

Mehmet Ersoy kimdir?

1968 İstanbul doğumludur. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nde öğrenim gördü. Alman Lisesi’nde öğrenciyken düzenlediği tur organizasyonlarıyla turizm sektörüne giriş yaptı.
Türk turizm sektöründe 25 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Etstur’un Yönetim Kurulu Başkanıdır. Etstur’un ardından 2000 yılında kurduğu Voyage Otelleri, 2001’deki girişimi Didimtur, 2006'da açtığı Jetset ve ucuzabilet ile turizme pek çok marka kazandırdı. 2011’in Mayıs ayında hizmet vermeye başlayan oteli Maxx Royal Belek ve akabinde açılan Maxx Royal Kemer ile turizmdeki atılımlarını sürdürdü. Aynı zamanda Akdeniz’in en iddialı golf sahalarından Montgomerie Maxx Royal’i bünyesinde bulunduran tesis, 2013 yılından bu yana dünyanın en prestijli turnuvalarından biri olan European Tour Turkish Airlines Open finallerine de üst üste 3 yıl boyunca ev sahipliği yaptı.
2012 yılında cruise sektörüne yatırım yaparak Türkiye’nin tek cruise gemisi işletmecisi oldu. 2017 yılında online rezervasyon platformu odamax.com’u hayata geçirerek, dünyanın dört bir köşesinden 200 bine yakın tesis için rezervasyon hizmeti sağlamaya başladı.
İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk sahibidir.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.