GÜNDEM - 01 Aralık 2016 Perşembe 14:42

Kurtoğlu: Darbe girişimini eski bir askerimden öğrendim

A
A
A
Kurtoğlu: Darbe girişimini eski bir askerimden öğrendim

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonuna bilgi veren İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu, “Darbe girişimi haberini Çanakkale’de benim emrimde görev yapmış eski bir askerimden aldım” dedi.

Daha önce "FETÖ-PDY" kumpası sonucu terfisi engellenerek görevden alınan Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu, 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonuna bilgi verdi. 15 Temmuz darbe girişimini kendi emrinde görev yapmış eski bir askerinden öğrendiğini anlatan İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kurtoğlu, “Askerim, ‘Köprüyü jandarmalar kesmiş, sıkıyönetim ilan edilmiş diyorlar’ dedi. Ben de kendisine, ‘Öyle bir şey yok. Şuan da Jandarma Bölge Komutanlığına vekâlet ediyorum’ diye cevap verdim. Hemen Bölge Komutanlık Karargâhı'na intikal ettim. Karargâha vardığımda önümüze harekât merkezine ulaşmış, Genelkurmay Başkanlığından çekilmiş 4-5 tane mesaj kondu. Sıkıyönetim uygulama direktifini okuduğumda hemen soy sayfasındaki imza satırına baktım. İmza satırında Tuğgeneral Mehmet Partigöç ismini gördüğümde bu cemaat denen örgütün bir darbe teşebbüsünde olduğunu anladım” dedi.

Boğaziçi Köprüsü'nün kapatılmasında tek bir jandarma personelinin görev almadığına dikkat çeken Kurtoğlu, bir daha böyle bir darbe girişiminin yaşanmaması için ise şu önerilerde bulundu:

“Her şey insanla başlar. İnsana yönelik projeler geliştirmeliyiz. Bu kapsamda devlet birimlerinde görev alan tüm personelin demokrasi bilincinin geliştirilmesini önemsiyorum. Okullardan başlamak üzere gençlik üzerinde çalışma yapılması gerekir. Tüm vatandaşlarımıza yönelik projeler hazırlanıp uygulamaya konması da yararlı olacaktır.”

Kurtoğlu, kendisine yönelik yapılan kumpaslar hakkında ise İstanbul Başsavcılığının yaptığı soruşturmada bir şahsın ifadesini paylaştı. Kurtoğlu, “Şahıs ifadesinde şunları söylüyor: ‘Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu’yu, YAŞ kararları ile ilgili general olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Kurtoğlu’nun general olmaması için bir takım kara propagandaların yapıldığını ve bu kişiler hakkında açılan bazı davalardan dolayı generalliğinin engellendiğini düşünmekteyim. Kurtoğlu, cemaatin rahatsız olduğu birisi olarak biliniyordu’” ifadelerini kullandı.

İlker Turak 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri 11. Yeşilay Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek Yeşilay’ın 2011 yılından bu yana organize ettiği Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu’nun 11’incisi, 5 Mayıs 2024 Pazar günü ’Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim’ sloganıyla düzenlenecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun iş birliğiyle Türkiye’nin tüm şehirlerinde eş zamanlı düzenlenecek Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu, 10 bini aşkın bisikletseveri bir araya getirerek bağımlılıkların zararlarına dikkat çekecek ve sağlıklı yaşam bilincinin artmasına katkıda bulunacak. Spor yaparak bağımlılıklarla mücadelenin önemini vurgulamak ve sporu daha geniş kitlelere yaymak için yıl boyunca bisiklet turları düzenleyen Yeşilay’ın bu yıl 11’incisini düzenleyeceği Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu için geri sayım başladı. Türkiye’nin en büyük bisiklet organizasyonlarından biri olan ve Ziraat Katılım, Kahve Dünyası, Bisan ve Türkiye Sigorta’nın katkılarıyla düzenlenen Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu’nun 11’incisi, 5 Mayıs Pazar günü yapılacak. Yeşilay şubeleri, Yeşilay Spor Kulüpleri, gönüllüler ve bisikletseverlerin katılımıyla 81 ilde eş zamanlı yapılacak etkinlik, Kayseri’de Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp; Sivas Caddesi-Kızılırmak Caddesi güzergahından Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde sona erecek. Katılımcılar ister kendi bisikletleriyle,isterlerse organizasyonumuza destek olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ. sporaskayseri.com.tr adresi üzerinden kayıt yaptırarak temin edeceği bisikletlerle de katılım sağlayabilecekler. “Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim” sloganıyla düzenlenen tur, diğer illerde de şehrin önemli merkezlerinden geçerek Türkiye genelindeki bisikletseverleri bir araya getirecek. Kayseri Yeşilay Şube Başkanı Mehmet Çifçi, her yaştan profesyonel ve amatör bisikletseverin katılımına açık olacak etkinlikle ilgili olarak, "Sağlıklı yaşamı desteklemek için bu yıl on birincisini gerçekleştireceğimiz Yeşilay Bisiklet Turu’nda Şehrimizde hep birlikte pedal çevirerek bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturacağız. Tüm bisikletseverleri, katılımın her yıl giderek arttığı turumuza bekliyoruz" dedi.