GÜNDEM - 15 Şubat 2023 Çarşamba 12:20

KYK yurtlarında misafir edilen depremzedeler yaşadıklarını anlattı

A
A
A
KYK yurtlarında misafir edilen depremzedeler yaşadıklarını anlattı

Kırıkkale'de KYK yurtlarında misafir edilen vatandaşlar, deprem anında yaşadıklarını anlattı. 21 yaşındaki Furkan Körpe, "Kurban olduğum Allah beni o saatlere kadar uyutmamış demek ki. Şuan da çok şükür canımız sağ. Allah devletimize zeval vermesin. Milletimiz dört bir yandan yardımlarını gönderdi" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri yıkılan veya hasar gören depremzedeler, Türkiye'nin dört bir yanındaki Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda ağırlanıyor. Deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları sürerken, bir yandan da depremin yaraları sarılıyor. Afet Koordinasyon Merkezi'nden yönlendirilen veya kendi imkanlarıyla Kırıkkale'ye gelen bin 300 depremzede, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirildi. Yurtlarda misafir edilen depremzedelere barınma, yemek, psikolojik destek ve ücretsiz sosyal market imkanı da sağlandı. Çocuklar da oluşturulan oyun alanlarında depremi unutmaya çalışıyor.

"Allah devletimize zeval vermesin"

Deprem bölgesine devlet ve millet tarafından yardımların gönderildiğini ifade eden Furkan Körpe (21) "Ben ilk defa gece 4'ü 10 geçeye kadar ayaktaydım. İlk defa böyle bir şey yaşadım. Hiç ayakta kalmazdım bu saatlere kadar. Kurban olduğum Allah beni o saatlere kadar uyutmamış demek ki. Şuan da çok şükür canımız sağ. Allah devletimize zeval vermesin. Milletimiz dört bir yandan yardımlarını gönderdi. Bize aşırı derecede yardım geldi. Allah milletimizin yokluğunu göstermesin. Acımızı acıları gibi paylaştılar. Rabbim onlara da yardımcı olsun inşallah" dedi.

KYK yurtlarında misafir edilen depremzedeler yaşadıklarını anlattı

"Devletimiz her türlü seferber oldu"

Deprem bölgesinden 45 kişilik kafile olarak geldiklerini anlatan Harun Gözdaş, "Biz 45 kişilik kafileyiz. Önce tedirgindik Allah razı olsun devletimizden yokluğunu da vermesin. Burada hiç bir eksiğimiz yok. Devletimiz her türlü seferber oldu. O kadar malzeme geldi ki akıl hayal işi değil yani. Şimdi konteynırlarda gelmiş" diye konuştu.

"Soba devrildi üstüme kaynar su döküldü"

Deprem sırasında çekyatta oturduğunu belirten Nuriye Aktaş, Çekyatta oturuyordum biranda kendimi yerde buldum. Oradan oraya savruldum. Elimi nereye vurduğumu bilmiyorum. Ölümden döndük. Namaz kıldım çekyata oturdum 2 saniye sürmedi. Kendimi yerde buldum kolumu da nereye vurdum bilmiyorum. Soba devrildi üstüme kaynar su döküldü" ifadesini kullandı.

KYK yurtlarında misafir edilen depremzedeler yaşadıklarını anlattı

"Ortamımız çok iyi"

Turgut Aktaş (30), "Allah devlerimizden razı olsun. Ortamımız çok iyi. Tepkiler de geliyor muhalefetten hani 'Üniversiteler kapanmasın' diye ama bizim elimizde olan bir şey değil. Tek temennimiz devletimiz kısa sürede konteynırdır veya bir barınma olur tekrardan memleketimize gitmek. Oralardan ayrılmak bizim de zorumuza gidiyor" şeklinde konuştu.

KYK yurtlarında misafir edilen depremzedeler yaşadıklarını anlattı

"İyi ki de Kırıkkale'ye gelmişiz"

KYK yurdundan memnun olduğunu ifade eden Nehir Altıparmak (11) "Kahramanmaraş'ta ilk defa böyle bir şey gördük. Şok geçirdik şaşırdık. Binlerce ev yıkıldı, artçılar çoğaldı, ölüler çoğaldı. Bunun nedeni doğal afet yaşadık. Depremde doğal afet. Deprem çok kötü bir şey. Hiç kimsenin başına gelmesin. Otobüslerde kaldık ıslandık. Çok kötü bir andı. Rabbimize asla şükür etmeyi unutmamız lazım. Ben çok beğendim burayı. İyi ki de Kırıkkale'ye gelmişiz. Ailemde memnun. Kırıkkale'yi çok seviyoruz ve yurdunu da. Çok teşekkür ederim evlerini bize açtıkları için" dedi.

KYK yurtlarında misafir edilen depremzedeler yaşadıklarını anlattı

"Burası çok güzel, çok beğendim"

Mevlüt Anıl Balcı (13) ise "Deprem olduğunda çok korktuk masanın altına girdik. Evimiz yanlardan patladı. Arabamızın üstüne de depo düştü. Kırıkkale'ye geldik. Burası çok güzel, çok beğendim. Burada oyun odası da var yemekler de var. Çok sevdim burayı" diye konuştu.

KYK yurtlarında misafir edilen depremzedeler yaşadıklarını anlattı

Hasan Ay

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Gençlik Konserleri Denizli’nin 4 bir tarafında Denizli Büyükşehir Belediyesinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın kentte coşku içinde kutlanması için düzenlediği Gençlik Konserleri Fatih Mahallesi ile devam etti. Denizli Büyükşehir Belediyesinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında kentin 5 farklı noktasında gerçekleştireceği Gençlik Konserleri Fatih Mahallesi ile devam etti. Fatih Mahallesi Adil Demireren Mustafa Musoğlu İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar sanatçısı Ahmet Algün’ün birbirinden güzel söylediği şarkı ve türkülerle bayram coşkusunu doyasıya yaşayan vatandaşlar unutulmaz bir akşam yaşadı. Başkan Çavuşoğlu ve beraberindekilerin Türk bayrakları sallayarak 100. Yıl Marşı Parla ve İzmir Marşı’nı söylemesi coşkuyu doruğa çıkardı. Pamukkale Belediye Başkanı Ertemur burada yaptığı konuşmada, tüm halkın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak bu güzel geceyi hazırlayan Başkan Çavuşoğlu’na teşekkür etti. “Onlar, ‘biz’ dediler” Başkan Çavuşoğlu ise, katılım sağlayan tüm vatandaşlara teşekkür ederek bu anlamlı haftanın güzelliğini tüm Denizli’ye yaymak ve tüm kentin bayramı en güzel şekilde yaşamasını istediklerini söyledi. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının Samsun’a yola çıkarken “ben” demediklerini vurgulayan Başkan Çavuşoğlu, “Onlar, ‘biz’ dediler. Ve biz de onları evlatları olarak bundan sonraki hayatımızda, kendimizi, şahsi ikballerimizi değil bu memlekette yaşayan herkesin mutluluğu için ‘biz’ diyecek o kocaman yürekle yolculuğa çıktık” dedi. Tüm hemşehrilerinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Başkan Çavuşoğlu, “Önce ben değil biz diyebilen bir Denizli oluşturacağız. Hep beraber çok daha güzel günlerde buluşacağız” ifadelerini kullandı.