KENT HABERLERİ - 20 Mart 2013 Çarşamba 15:16

Lale ve sümbül zamanı başladı

A
A
A
Lale ve sümbül zamanı başladı

Türkiye’de, lale ve sümbülleri kendi imkanlarıyla yetiştiren ilk ilçe belediyesi olan Güngören Belediyesi, bahar ayının gelmesiyle birlikte lale ve sümbülleri gün yüzüne çıkarttı.

İSTANBUL


Yılda ortalama 300 bin lale ve sümbül yetiştiren Güngören Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü; vatandaşların ve çocukların yeşile ve çiçeğe olan ihtiyaçlarının giderilmesi için 200 bin adet laleyi Güngören’e ekiyor, 100 bin laleyi ise kamu kuruluşları, okullar ve meydanlarda vatandaşlara dağıtıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün, kış ayının başında toprağa yerleştirdiği lale ve sümbüller, baharın gelmesiyle birlikte Güngören’e renk getirdi.

Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği çiçek dağıtımı; Kaymakamlık, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Verem Savaş Dispanseri, BEDAŞ, İSKİ gibi kamu kurumlarının yanı sıra, Güngören’de 17 okul yönetimi, öğretmenleri ve öğrencilerine bizzat dağıtıldı. Cami ve meydanlarda da dağıtılan lale ve sümbüller, Güngörenli kadınların yanı sıra en çok çocukların ilgisini çekti.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün programı doğrultusunda, okullar ve meydanlarda çiçek dağıtımı devam edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara MİT’ten 1940 tarihli "acele" ibareli şüpheli takibi belgesi paylaşıldı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) resmi sitesi üzerinden 1940 yılına ait Ankara’nın Ulus semtinde yabancı bir istihbarat şüphelisi hakkında üzerinde "acele" ibaresi bulunan bir belge paylaştı. Milli İstihbarat Teşkilatı, resmi sitesi üzerinden belge paylaşımlarına devam ediyor. Tarihe ışık tutmak amacıyla paylaşılan son belge ise yabancı bir istihbarat şüphelisinin Ankara’nın Ulus semtinde faaliyetlerinin açıklığa kavuşturulması amacıyla MAH Riyasetinden Ankara B Amirliğine 16 Ağustos 1940 tarihli talimat oldu. Paylaşılan belgede kimliği henüz tespit edilmeyen ve Rus veya Bulgar olduğu anlaşılan bir şahsın Ulus meydanındaki Tan kırtasiyesinden bir fotoğraf makinesi alması, aldığı fotoğraf makinesi ile yazı kopyası ve bunun büyütülmesinin nasıl olacağı hakkında bilgi edinmeye çalışmasının dikkati çektiği belirtiliyor. Belgede, şüpheli şahsın bir fotoğrafın büyütülerek çıkarılması için kullanılan agrandisman cihazı satın almak istemesi ve cihazın Tan kırtasiyesinde olmadığı bilgisi yer aldı. Şüphelinin yarın (17 Ağustos 1940) öğleden önce veya sonra kırtasiyeye gelip cihazı göreceği bilgisi de ayrıca belgede yer aldı. Kısa boylu ve sarışınca olan şüphelinin teşhisi ve kimliğinin tespiti lazım olduğu belirtilen belgede, şüphelinin aldığı fotoğraf makinesi ile almak istediği agrandisman cihazı ile neler yapmakta olduğu ve neler yapacağının tespitinin ehemmiyetine vurgu yapıldı. Karşı istihbarat çalışmaları MİT tarafından yayımlanan belgede karşı istihbarat çalışmaları hakkında bilgiler de yer alıyor. Belgede, şüphelinin teşhisi için kırtasiye sahiplerinden istifade etmenin şüphelinin takip edildiğini anlamasına yol açabileceği belirtiliyor. Ayrıca belgede bu sebeple mağazanın gizlice gözlenmesi ve mağaza çalışanlarından birinin dükkandan çıkarak agrandisman cihazını almak için gitmesi ile kırtasiyeye geri dönüşünün gözetilmesi ve o sırada Tan kırtasiyesinde bulunularak cihazı teslim alacak kısa boylu, sarışın şüphelinin peşini bırakmayarak kimliğini ve faaliyetlerini tespit etmeye gayret etme zarureti olduğu belirtiliyor. "Gizli istihbarat servislerinin karakteristik mesailerinden olan alametlerden ipucu temin ederek meseleyi aydınlatmanın Ankara merkezinin uyanık ve gayretli memurlarından beklenir" ifadeleri yer alan belgede, hiç olmazsa bu alışverişin zararlı maksatla yapılmadığının tespitinin başarı olduğu belirtildi ve icabına tevessül edilmesi rica edildi. Vatandaşlar paylaşılan belgeye MİT’in resmi sitesinde yer alan "Özel Koleksiyon" sekmesi altında bulunan "Belgeler" kısmından ulaşabiliyor.