TEKNOLOJİ - 18 Nisan 2015 Cumartesi 09:59

LED aydınlatma yüzde 85 tasarruf sağlıyor

A
A
A
LED aydınlatma yüzde 85 tasarruf sağlıyor

Aydınlatma sektöründe çığır açan LED aydınlatma ürünleri içeriğinde cıva barındırmaması nedeniyle sağlık ve çevre dostu. Next LED aydınlatma Satış Müdürü Yavuz Ersöz, “Tamamı gerekli testlerden geçen Next LED ürünleri yüzde 85’e varan enerji tasarrufu sağlıyor” dedi.

Yüksek enerji tasarrufu, daha az ısı kaybı, uzun ömürlü oluşu, çevreye duyarlı olması ve azalan bakım giderleri nedeniyle son zamanlarda tüketiciler tarafından akla gelen aydınlatma ürünlerinin başında gelen LED aydınlatmalar yüzde 85’e kadar tasarruf sağlamasıyla dikkat çekiyor. Uzun araştırmalar sonucu A sınıfı ürünleri tercih ettiklerini belirten Next LED aydınlatma Satış Müdürü Yavuz Ersöz, “A sınıfı ürünleri tercih ettik. İyi bir AR-GE döneminden sonra tam değerleri yansıttık. İnsanlar bu değerler konusuna yanlışa düşebiliyor. 10 watt yazan bir ürün daha az ışık akışı sağlayabiliyor” dedi.

Tüketicilerin bilmesi gereken en önemli detayın ünlü markaları tercih etmeleri olduğunu dile getiren Yavuz Ersöz, “LED aydınlatmanın soğutması çok önemli. Piyasada birçok plastik ürünle karşılaşabiliyoruz. Bunların soğutmaları iyi olmadığı için orta vadeli ürünler oluyor. Bu ürünleri ellerine aldıklarında ağırlığından anlayabilirler. Plastik mi? alüminyum mu? olduğu ağırlığından anlaşılacaktır. Dışında termal plastik adını verdiğimiz bir plastik katman var. Onun altında da bir alüminyum katman yer alıyor. Alüminyum katman sayesinde soğutmasını sağlıyoruz böylelikle ısı dışarıya atılıyor. Böylelikle daha uzun ömürlü oluyor ürünler ve teknik değerlerini ışık akışını kaybetmemiş oluyor. Bunlara dikkat etmek gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

TASARRUF VE SAĞLIK TEK ÜRÜNDE

LED aydınlatmaların yaklaşık yüzde 85’e varan oranlarda tasarruf sağladığına dikkati çeken Ersöz, sözlerine şöyle devam etti: “Teknik değerler doğru fakat bütün LED ürünler için aynı tasarruf değerlerini veremiyorum. Bunlar bir teste tabidir oradan geçirmek gerekiyor. Ancak Next LED ürünlerinin tamamı gerekli testlerden geçmiştir ve teknik değerler doğrudur. Günümüzde de elektrik tüketimi ciddi seviyede. Burada aydınlatmanın da ciddi payı var. Eski ürünlerib LED lambalarda değiştirilmesi gerekiyor. Çünkü ciddi seviyede elektrik tüketimine neden oluyorlar.

LED ürünlerde cıva buharı olmadığı için sağlığa hiçbir zararı yok. Ancak özellikle enerji tasarruflu ürünlerde cıva buharı var. Ürünler kırıldığında cıva buharı da dışarı çıkabilir insanlar bu cıva buharını soluduklarında bunu vücuttan atma şansları yok. LED ürünlerde böyle bir sorun yaşanmıyor. Tamamen sağlık ve çevre dostudur. Bu nedenle LED ürünlere geçmeleri tüketiciler açısından büyük avantaj sağlayacaktır.”
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuyucak’ta ’Karapınar Dede Hayrı’ geniş katılımla gerçekleştirildi Aydın’ın Kuyucak ilçesine bağlı kırsal Karapınar Mahallesi’nde bu sene 39’uncusu düzenlenen ’Geleneksel Dede Hayrı’ bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yaylada aynı sofrada buluşan binlerce kişi hem dua etti, hem de hasret giderdi. ‘Ömür Yaylası’ olarak da bilinen Karapınar Mahallesi’ndeki Karaca ailesinin öncülüğünde yapılan, köylülerin ve hayırseverlerin destekleriyle zenginleşen hayır cemiyetinden nasiplenmek isteyen yüzlerce kişi çevre il, ilçe ve köylerden yaylaya akın etti. Baharın güzelliklerinin de yaşandığı hayır gününde, kazanlar dolusu keşkek, aşure ve çeşitli yemekler pişirildi. Kuran-ı Kerim ve duaların okunduğu hayırda uzun zamandır birbirini göremeyen dost ve akrabalar da hasret giderdi. Çocuklar da bahar havasını fırsat bilip gönüllerince yaylada oyunlar oynayıp, doyasıya eğlendiler. Mahallenin ileri gelenlerinden hayrın öncülüğünü yapan Mustafa Karaca, 39 sene önce başlayan bu hayır işinin her geçen yıl daha da büyüyerek bu günlere geldiğini belirterek, genç kuşağın da bu geleneği sürdürmesini istedi. Herkesin elinden geldiğince bu hayra destek olmaya çalıştığını belirten Karaca, “Bu hayır işini duyup bizi tanımayan kişiler bile destek vermeye başladı. Katılım her geçen sene daha da artıyor. İnsanımızın manevi değerlerine ve geleneklerine ne kadar bağlı olduğunu bir kez daha görmüş olduk” ifadelerini kullanarak katılan herkese teşekkür etti. Mevlid, ilahi ve Kuran-ı Kerim tilaveti okunup, dualar edildikten sonra dağıtılan yemekler kısa sürede tükenirken, davete katılanlar yemekten sonra yayla içerisinde aileleriyle beraber güzel bir gün geçirdi.
Karabük Geleneksel Türk okçuluğu grup müsabakaları Karabük’te başladı Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Geleneksel Türk Okçuluğu grup müsabakaları Karabük’te başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın okul sporları kapsamında küçükler, yıldızlar ve gençler A-B kız-erkek grup müsabakalarına 10 ilden 200’ye yakın sporcu katıldı. Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı’nda iki gün sürecek müsabakalarda sporcular, Mersin’de yapılacak Türkiye finallerine katılabilmek için mücadele ediyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış seremonisi konuşmalar ile devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ‘Eğitim Kenti Karabük’ projesi kapsamında hem akademik başarı hem sosyal-sportif faaliyetler hem de değerler olarak Karabük’ün ilerlemesinin sürdüğünü söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sporun tabana yayılması, başarılı sporcuların kulüplere ve milli takımlara kazandırılması yönünde çalışmaların devam ettiğini belirten Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, “Farklı yaş kategorilerinden 10 farklı şehirden 200’e yakın sporcu, öğretmen ve hakem arkadaşımızı Karabük’te ağırlıyoruz. Güzel ve heyecanlı mücadeleler izleyeceğiz. Karabük’te birçok organizasyona daha ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Fotoğraf çekimi ile açılış seremonisi sona ererken müsabakalar başladı. Mücadeleler yarın da devam edecek. Karabük’ten başarı ile ayrılacak sporcular Mersin’de yapılacak Türkiye finallerine katılım sağlayacak.