DÜNYADAN FUTBOL - 22 Ocak 2015 Perşembe 17:35

Lucescu'yu çıldırttılar

A
A
A
Lucescu'yu çıldırttılar

Bir dönem Galatasaray ve Beşiktaş'ı çalıştıran Rumen teknik adam Mircea Lucescu, takımı Shaktar Donetsk'in hazırlık maçı sırasında sahaya girdi.

Tecrübeli teknik adam, Shaktar Donetsk'in Brezilya ekibi Atletico Mineiro ile karşılaştığı hazırlık maçında yaşanan bir pozisyon sonrası sahaya girerek hakeme tepki gösterdi. Mücadelede Shaktar Donetsk 4-0 yenik durumdayken 70. dakikada rakip ceza sahasında yaşanan bir pozisyon sonrası takımı lehine penaltı kararı verilmemesine sinirlenen Lucescu, sahaya girerek tepki gösterdi. Bir süre hakemle tartışan Rumen teknik adam daha sonra direkt soyunma odasına gitti.

Lucescu, Kasım ayında Shakhtar Donetsk - Olimpik Donetsk takımları arasında oynanan hazırlık maçında da sertlik dozunun artması üzerine 39. dakikada takımını sahadan çekmişti. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu için kuvvetli kar yağışı tahmini Kastamonu Valiliği’nden yapılan duyuruda yarın sabahın ilk saatlerinden itibaren Kastamonu’nun kuzey kesimindeki yüksek rakımlı bölgelerde kuvvetli kar yağışı beklendiği duyuruldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Kastamonu için, 31 Aralık Çarşamba ilk saatlerden itibaren kuzey kesimdeki yüksek rakımlı bölgelerinde kuvvetli kar yağışı beklendiği tahmini yapıldı. Konuyla ilgili Kastamonu Valiliği’nden yapılan duyuruda, "Yağışların soğuk havanın etkisiyle çarşamba akşam saatlerden itibaren kıyılarda kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Vatandaşlarımızın ulaşımda aksamalar, buzlanma, don ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini önemle hatırlatıyoruz" ifadelerine yer verildi. İlde etkisini sürdüren kar yağışı sebebiyle çatılarda biriken kar kütlelerinin de risk oluşturulduğunun belirtildiği açıklamada, "Özellikle yoğun kar yağışı beklenen bölgelerimizdeki evler, ahırlar başta olmak üzere tüm yapılar için risk oluşturmaktadır. Can ve mal güvenliği açısından çökme tehlikesine karşı, çatılarda biriken karların, kontrollü ve güvenli şekilde temizlenmesi, kar kütleleri baca hasarlarına yol açabileceğinden soba ve bacaların kontrol edilmesi, çatı temizliği sırasında yüksekten düşme riskine karşı gerekli tedbirlerin alınması yaşanabilecek üzücü olayların önüne geçecektir" denildi.
Kayseri Yılbaşında beslenme tavsiyeleri: Ağır yemeklere dikkat Memorial Kayseri Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Kaplan, yılbaşı akşamı sofrada dikkat edilmesi gerekenler hakkında verdiği bilgilerde, "Yılbaşı akşamlarında genellikle sofralar çok çeşitli olduğundan dolayı hastalar ağır yemekler tüketmekte ve sindirim sorunları ortaya çıkmaktadır" dedi. Yılbaşı akşamı bol baharatlı ve yağlı besinlerden kaçınılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Mustafa Kaplan, "Yılbaşı akşamlarında genellikle sofralar çok çeşitli olduğundan dolayı hastalar ağır yemekler tüketmekte ve sindirim sorunları ortaya çıkmaktadır. Reflü, hazımsızlık ve özellikle mayonez, kremalı yiyecekler tüketilmesine bağlı olaraktan besin zehirlenmeleri hastalarda görülebilmektedir. Bu tür sıkıntıları yaşamamak için hastalarda bazı basit önlemlerin alınmasını tavsiye etmekteyiz. Özellikle yılbaşı sofrasına çok aç oturulmamasını, mümkünse yemekten önce çorba gibi besinlerin tüketilmesini öneriyorum. Yılbaşında ana yemek olarak kırmızı, beyaz et, hindi etinin de tüketilmesini söylüyoruz" ifadelerini kullandı. "Yılbaşının ertesi sabahı hafif kahvaltılar yapılmalı" Yılbaşı akşamı içecek tüketimine de dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Kaplan, yemekten sonra hafif kuru yemişler tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Kaplan, "Yemekten sonra çok ağır tatlılar yerine, meyve tatlıları, hafif kuru yemişlerin tercih edilmesini tavsiye ediyoruz. Ağır yemeklere bağlı acılı, bol baharatlı ve yağlı yemeklere bağlı hastalarda reflü şikâyetleri çok sık görülmektedir. Yılbaşının ertesi sabahı yormayacak, hafif kahvaltılar yapılmasını tavsiye etmekteyiz. Yemek sonrasında hazımsızlık sorunları çeken kişilerde nane, rezene gibi bitkisel çaylarında tüketilmesini tavsiye etmekteyiz. Yılbaşı akşamları içecek tüketimi biraz daha fazla oluyor. Yılbaşı akşamları içeceklerin olabildiğince az tüketilmesi sindirim sisteminiz açısından daha sağlıklı olacaktır. Reflü şikayet çok olan kişilerde antiasit ilaçlar ve şuruplar kullanmasını tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu.