GÜNDEM - 09 Mayıs 2020 Cumartesi 15:01

Maltepe Kaymakamlığı kısıtlama günlerinde oyuncak isteyen çocuğun isteğini geri çevirmedi

A
A
A
Maltepe Kaymakamlığı kısıtlama günlerinde oyuncak isteyen çocuğun isteğini geri çevirmedi

Maltepe Kaymakamlığı, kısıtlama günlerinde evde vakit geçiren 7 yaşındaki çocuğun isteğini geri çevirmedi. Kaymakamlığın talimatıyla Sosyal Vefa Grubu ekipleri 1 sınıf öğrencisi Yusuf Kerem’e oyuncağını ulaştırdı.

Korona virüsü tedbirleri kapsamında evden dışarı çıkmayan 7 yaşındaki Yusuf Kerem isimli çocuk Sosyal Vefa Hattı’nı arayarak oyuncak araba istedi. Çocuğun isteğini duyarsız kalmayan Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı talimat vererek 7 yaşındaki çocuğa oyuncak alındı. Alınan oyuncak Yusuf Kerem'e hediye edildi.

Çok mutlu olduğunu söyleyen Yusuf Kerem, “Çok sıkılmıştım. Çok güzel bir duygu. Babamın telefonundan Kaymakamlık Vefa Hattı’na ulaştım. Meftun amcadan Allah razı olsun. Bana oyuncak getirdi” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili bilgi veren Bülent Gürpınar, "Bizler Kaymakamlık Vefa Sosyal Destek Hattındayız. Kardeşimiz annesinin, babasını telefonundan Vefa Hattı’nı arayarak araba istediğini söylüyor. Kaymakam amcadan araba istiyorum demiş. Kaymakam bey de gece bana ulaştı. Kardeşimizin arabasını ulaştırmamızı söyledi. Gittik aldık oyuncağı bugün getirdik” dedi.

Halit Arslan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç: "El vicdan" Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sosyal medyadaki eleştirilere cevap vererek, "Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum" dedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kentte kar yağışı sonrası bazı sosyal medya sayfalarında yapılan eleştirilere şu şekilde cevap verdi: "Biz bu şehirde her daim birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptık. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdürdük. Fakat bugün haber sitelerinde ve sosyal medyada yapılan çalışmaları adeta görmezden gelerek kendi cenahlarından 3-5 beğeni almak için aslı astarı olmayan açıklamalar yapıldı. Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum. Sabahın ilk saatlerinden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışına rağmen ekiplerimiz sahada hem makine gücüyle hem de insan emeğiyle büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışından önce hazırlıklarımızı tamamladık, koordinasyonu sağladık. Sabahtan bu yana da yürüttüğümüz tüm çalışmaları, şeffaflık gereği sosyal medya hesaplarımızdan anlık olarak paylaşıyoruz. Görmek isteyene hizmet de ortada, emek de Bu zorlu süreçte gece gündüz demeden emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ve sabırla, anlayışla bizlere destek olan kıymetli hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum."
Denizli Denizli’de narkotik operasyonlarında 11 zehir taciri tutuklandı Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu veya uyarıcı madde ticaretine önlemeye yönelik çalışmalar sürdürülüyor. 28 ve 31 Aralık 2025 tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 11 kişi tutuklandı. 28-31 Aralık 2025 tarihleri arasında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Denizli genelinde uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapan ve "torbacı" olarak tabir edilen sokak satıcıları ile organizasyonların yakalanmasına yönelik planlı çalışmalar ve operasyonlar gerçekleştirildi. Düzenlenen operasyonlar kapsamında 14 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli şahısların üzerlerinde ve adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda; 33 parça halinde toplam 21 bin 540 kullanımlık kağıda emdirilmiş sentetik kannabinoid (bonzai), 3 bin 155 adet sentetik ecza hap, 19 adet ecstasy hap, 8,5 gram metamfetamin, 6,5 gram esrar, 2,6 gram kokain, 1 adet ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bin TL nakit para ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak" suçundan gözaltına alınan 14 şüpheli şahıstan karakoldaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Adli makama çıkartılan 14 şüpheliden 3’ü hakkında adli kontrol kararı verilirken, 11 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.