EĞİTİM - 13 Temmuz 2016 Çarşamba 13:49

Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar’dan tercih yapacak adaylara tavsiyeler

A
A
A
Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar’dan tercih yapacak adaylara tavsiyeler

Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, bu yıl 26 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan üniversite tercih dönemi öncesinde tercih yapacak adaylara tavsiyelerde bulundu.

Üniversiteli olma hayali kuran binlerce adayın gözü 18 Temmuz’da açıklanacak olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarında. Sonuçların açıklanmasının ardından yeterli puana sahip adaylar için üniversite tercih dönemi başlayacak. 26 Temmuz – 2 Ağustos tarihlerini kapsayacak olan tercih dönemi öncesi Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar gençlere tavsiyelerde bulundu.

TERCİH YAPACAK ADAYLARA 3 ÖNEMLİ TAVSİYE
Sözlerine tercih yapacak adaylara başarılar dileyerek başlayan Prof. Dr. Karasar, 3 önemli noktaya değindi. Üniversite tercihi yapacak adayların öncelikle okulları gezip, orada bulunan yetkililerden ayrıntılı bilgi almalarını ve üniversitelerin akademik kadrolarını iyi bir şekilde incelemelerini öneren Karasar, ‘’İkinci olarak okul hayatı boyunca içinde bulunacakları kampüslerin öğrenciler için ayrı bir önemi olacak. Bu nedenle adaylar tercih yaparken okulların bulunduğu kampüsleri de dikkate almalılar. Özellikle İstanbul gibi bir metropolde öğrencilerin ihtiyaçlarına kolayca ulaşabilecekleri bir kampüs hayatı işlerini kolaylaştıracaktır. Üçüncü tavsiyem ise üniversitelerin sağladıkları sosyal aktiviteleri göz ardı etmemeleri yönünde olacak. Bu tür aktiviteler öğrencilerin motivasyonu açısından oldukça önemli olacaktır’’ diye konuştu. 

Ailelerin de bu dönemde dikkatli olmaları gerektiğini belirten Karasar, ‘’Her aile elbette çocuğu için en güzelini ister. Bu noktada önemli olan ise aile ve öğrencinin isteklerinin bir noktada buluşması ve bir uzlaşı içinde olunmasıdır. Tercih döneminde esas olan öğrencinin kendi istediği ve yapabileceğine inandığı bölümü seçmesidir’’ ifadelerinde bulundu.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.