MAGAZİN - 16 Ekim 2017 Pazartesi 09:14

Manisa’da Oğuzhan Koç ve Ferman Akgül rüzgarı

A
A
A
Manisa’da Oğuzhan Koç ve Ferman Akgül rüzgarı

Manisalıların alıveriş ve eğlence merkezi Forum Magnesia, Forum Fashion Week kapsamında Oğuzhan Koç ve Ferman Akgül’ü ağırladı.

Forum Magnesia Alışveriş Merkezi düzenlediği moda haftası etkinlikleri çerçevesinde iki sevilen şarkıcının konserlerine ev sahipliği yaptı. Geçtiğimiz hafta sonu sahne alan Oğuzhan Koç, hayranlarına unutulmaz bir mini konser verdi. Konser öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Oğuzhan Koç, Manisa’ya yabancı olmadığını belirterek, “İzmir’de okuduğum dönemde Manisa’ya çok geldim. Bornova’da bir evim vardı. Ev arkadaşım da Celal Bayar Üniversitesinde ben ise Dokuz Eylül Üniversitesinde okuyordum. İkimiz de Ege Üniversitesinde okumamamıza rağmen Bornova’da evde kalıyorduk. Bütün gün ben Buca’ya o ise Manisa’ya gidip geliyordu. Manisa çok güzel bir memleket. Kebabınızın hastasıyız. Az önce de buraya gelmeden yolda yedik. Mesir macununun tadına da baktık. Az önce kuliste fazlaca yedik. Şu anda bir enerji patlaması yaşıyoruz. Bir an önce sahneye çıkmak istiyorum. Mesir çayını bile içtik” dedi.

27 Ekim tarihinde vizyona girecek olan ve başrollerini en yakın arkadaşlarından İbrahim Büyükak ile paylaştıkları “Yol Arkadaşım” filmiyle ilgili de konuşan Koç, “Benim için yeni bir şey. Heyecanla bekliyoruz. Çekimler çok heyecanlı geçti. 27 Ekim’de vizyonda olacak filmimiz. Tüm Manisalıları da bu filme bekliyoruz. Yaptığımız işe kefiliz. İlk defa bu kadar iddialı konuşuyorum. İnşallah izleyenler de beğeneceklerdir” diye konuştu.

Kariyerinde müzik, tiyatro ve sinema oyunculuğuna aynı önemi vererek devam edeceğini aktaran Koç, röportajını şu sözlerle tamamladı:

“Hayatımda hepsine aynı önemde öncelik vereceğim. İlla birini seçip, diğerini yapmamak gibi bir şey yok. Biz, ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’da hepsini bir arada yapabilirdik. Tiyatro ve skeç oynarken aynı anda şarkı söyleyebiliyordum. ‘3 Adam’ da buna çok uygun bir format. Buraya geldim, şarkı söyleyeceğim. 10 gün sonra filmimiz geliyor, yılbaşından sonra da 3 Adam gelecek. Gücümüz yettiği kadar hepsine devam edeceğiz.”
Basınla röportajı sonrası Forum Magnesia’da düzenlenen konserde ünlü pop şarkıcısı Oğuzhan Koç, “Aşınayız”, “Küsme Aşka”, “Ben Hala Rüyada” ve “Bulutlara Esir Olduk” gibi sevilen şarkılarını seslendirdi. Konser sonrası hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan sanatçı, ziyaretçilere imza dağıttı.

Manga Ferman’dan yeni albüm müjdesi
Forum Magnesia Alışveriş Merkezi, Fashion Week kapsamında geçtiğimiz hafta sonu Türk rock müziğinin sevilen ismi Ferman Akgül’ü ağırladı. Manga grubunun solisti Ferman Akgül, Manisalı hayranlarına sevilen şarkılarından oluşan akustik bir konser verdi. Konser öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ferman Akgül, hem yeni klibinin hem de Manga’dan yeni albümün müjdesini verdi. Yeni albüm çalışmaları için önümüzdeki haftalarda stüdyoya gireceklerini söyleyen Ferman Akgül, “Solo çalışmalarımın ilk turnesini bitirdim. ‘Düş Sırtında’ adlı parça için klip çektik. İskender Paydaş’ın da eşlik ettiği bir parça. Ondan sonra belki bir süre sonra 3. klip çekerim. Ama asıl Manga’nın çalışmaları başladı. Solo albümün yeni klibini verdiğim sıralarda ben stüdyoda olacağım. Yeni albüm mart gibi 3-4 şarkılık ufak bir sürpriz yapacağız. Marttan sonra tekrar stüdyo çalışmalarına girerek eylül, ekim gibi yeni albümü çıkartacağız. Manga’nın albümü için de Demir Demirkan ile anlaştık. Şu an kendisi Amerika’da, kendisinin dönmesini bekliyoruz” dedi.
Ferman Akgül ayrıca oyunculuk ile ilgili de projelerinin olduğunu söyledi. Akgül, hayranları için çaldığı birbirinden güzel şarkıların ardından hayranlarından gelen soruları yanıtlamayı da ihmal etmedi. Konser Ferman Akgül’ün imza dağıtmasıyla sona erdi.
 

Önder Aydın - Sadık Cangel - Aykut Yeniçağ
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar: "Hemşehrilerimizin huzurlu bir bayram geçirmeleri için çalışıyoruz" Kocasinan Belediyesi tarafından Kurban Bayramı öncesi ilçe genelinde mezarlıklar temizlenerek daha güzel bir görünüme kavuşturuluyor. Kocasinan’da mezarlıkların bayrama hazır hâle geleceğini belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayserililerin Kurban Bayramı’nı daha huzurlu ve daha temiz bir şekilde geçirebilmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi. "Vatandaşlarımızın ibadetlerini daha güzel bir şekilde yapabilmeleri için olağan gayretimizle çalışıyoruz" diyen Başkan Çolakbayrakdar, Kayserililere sorunsuz bir bayram yaşatmayı hedeflediklerini vurguladı. Başkan Çolakbayrakdar, mezarlıklarda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında şunları aktardı; "Şu ana kadar belirli aralıklarla gerçekleştirdiğimiz rutin faaliyetlere, Kurban Bayramı dolayısıyla ek çalışmalar yaptık. Vatandaşlarımızın mezarlık ziyaretlerini daha temiz ve daha ferah bir ortamda gerçekleştirmeleri için mezarlıklarda kuruyan otlar, dikenler, atılan çöp ve katı atıklar temizleniyor. Arife Günü ve Kurban Bayramı süresince vatandaşlarımızın vefat eden yakınlarının mezarlarını ziyaretlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tüm tedbirleri alıyoruz." Başkan Çolakbayrakdar, şimdiden Kurban Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını, şehrimize, ülkemize, tüm İslam âlemine ve insanlığa huzur ve sağlık getirmesini dileyerek sözlerini tamamladı. Öte yandan Kocasinan Belediyesi, teknolojik temizleme cihazları ve profesyonel ekiplerle camilerin dış temizliğinin yanında halı, kapı, cam, ahşap, kitaplık ve fayansları da hijyenik olarak temizleyip gül suyuyla yıkıyor. Toplam 4’er kişiden oluşan 3 ayrı cami temizleme ekibi, ilçe sınırları içerisinde bulunan tüm camileri ayda en az bir kez temizlerken, gül suyuyla ise camilerin mis gibi kokmasına katkı sağlıyor.
Aydın Bayram öncesi skandal: Tarihi geçmiş ürünlere yeni tarih bastılar Aydın’ın Söke ilçesinde son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin üzerindeki bilgileri silip yeniden tarih basarak piyasaya sürmeye hazırlandığı belirlenen işletmeye düzenlenen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 4 milyon 500 bin TL olan ürün ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Edinilen bilgiye göre, Aydın İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı ve yaz tatili nedeniyle yoğunlaşacak nüfusu hedef alarak son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin piyasaya sürüleceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu Söke ilçesi Gölbent Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir işletmeye operasyon düzenlendi. İşletmede yapılan aramalarda, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin üzerindeki bilgilerin kazınıp silinerek yeniden tarih basıldığı tespit edildi. Operasyonda 1 adet üretim kodlama makinesi ile 2 adet kodlama aparatı, 394 adet etiket, 5 adet aseton, 2 adet sprey boya, 2 adet zımparalı eldiven ve 5 adet zımpara ele geçirildi. Piyasa değeri 4 milyonun üzerinde Aramalarda ayrıca 3 bin 124 adet son kullanma tarihi geçmiş mısır ve fasulye konservesi, 294 adet üzerine yeni son kullanma tarihi basılmış konserve, 173 adet tarihi silinmiş konserve ile 40 adet 2 bin 620 gramlık tarihi geçmiş ve silinmiş konserve bulundu. Bunun yanı sıra 114 bin adet son kullanma tarihi geçmiş ketçap, 120 adet turşu, 461 adet krema, 239 adet krema ve 400 adet sos ele geçirildi. Piyasa değeri yaklaşık 4 milyon 500 bin TL olarak belirlenen ürünlere el konulurken, yakalanan 1 şüpheli hakkında adli işlemlerin sürdüğü öğrenildi.
İzmir Bayram öncesi zabıtadan sıkı denetim İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde taksi, minibüs ve servis araçlarına yönelik denetimlerini artırdı. Kent genelinde sürdürülen kontrollerde ruhsat, şoför tanıtım kartı ve yolcu güvenliğine ilişkin kurallar incelenirken, ekipler bayram boyunca 7 gün 24 saat sahada olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle Şehirlerarası Otobüs Terminali başta olmak üzere Kurban Bayramı öncesinde kent genelinde denetimlerini yoğunlaştırdı. Ekipler, taksi, minibüs ve servis araçlarının çalışma ruhsatları, şoför tanıtım kartları ve araç içi güvenlik şartlarını kontrol etti. Ayrıca araçlarda standart dışı korna ve ses sistemleri, kirli ve yırtık koltuklar, eksik koltuk sayısı, durak harici bekleme ve araç içinde sigara içilmesi gibi ihlaller de denetlendi. En fazla ihlal şoför tanıtım kartında İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü’nde görevli Zabıta Trafik Amiri Ali Ertürk, ekiplerin bayram süresince 7 gün 24 saat sahada olacağını belirterek, "Yolcuların can ve mal güvenliği, hemşehrilerimizin daha güvenli ve konforlu seyahat etmesi için denetimlerimizi artırdık" dedi. Taksilerde taksimetre kullanımı, kısa mesafe yolcu almama ve yolcu ayrımı yapılıp yapılmadığı da kontrol edilirken, Ertürk en sık karşılaşılan ihlalin şoför tanıtım kartı eksikliği olduğunu söyledi. Bu durumda hem araç sahibine hem de şoföre ayrı ayrı cezai işlem uygulandığını ifade eden Ertürk, sürücülere trafik kurallarına uyma çağrısında bulundu. Şikayetler Alo 153’e Vatandaşların karşılaştıkları ihlalleri 153 Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) üzerinden Büyükşehir Belediyesi’ne bildirebileceği belirtildi. Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin 1 Ocak’tan bu yana kent genelinde taksi, minibüs ve servis araçlarına yönelik toplam 3 bin 200 cezai işlem uyguladığı kaydedildi. (Hİ-