GÜNDEM - 05 Aralık 2013 Perşembe 08:43

Mehmet Şahin: 'Her alternatif mayo Haşema değildir'

A
A
A
Mehmet Şahin: 'Her alternatif mayo Haşema değildir'

Mehmet Şahin, 'Her alternatif mayo Haşema değildir. Tüketicilerin aldıkları ürünlerin Haşema olup olmadığını ayırt etmelerinde fayda var' dedi.

Üretime başladığı dönemden itibaren alternatif mayo sektöründeki boşluğu kapatmayı hedefleyen Haşema yetkilisi Mehmet Şahin, Haşema’nın serüveni, gelecek planları ve ürünlerine gösterilen ilgi hakkında açıklamalarda bulundu. İlk olmanın hem avantajını hem de dezavantajını yaşadıklarını ifade eden Şahin, “Eskiden mayo deyince sadece bikini ve mayokini gibi ürünler akla gelirken şimdi alternatif mayo da düşünülüyor. Tüketicilerin aldıkları ürünlerin Haşema olup olmadığını ayırt etmelerinde kendileri adına fayda var. Çünkü Haşema bir markadır. Tüketicilerin aldıkları ürünün etiketine, ambalajına ve kalitesine dikkat etmeleri gerekir. Bu ürüne ismimizi vermiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Diğer taraftan ise bizim Haşema olarak yerleştirdiğiniz markayı, tüketiciler alternatif mayoyu tercih ederken, üreticiler ise ürünlerini satarken kullanıyor. Dünyanın çeşitli bölgelerinde bizden esinlenen firmaların olduğunu görüyoruz ve bundan memnuniyet duyuyoruz. Rakip gibi gördüğümüz firmaların da bu işe katkıda bulunmaları bizi sevindiriyor” ifadelerini kullandı.

DENİZ, HAVUZ VE FONKSİYONEL MODELLER
Haşema’ya gösterilen ilginin birçok sebebi olduğunu belirten Şahin, “Haşema üretilinceye kadar, tüketicilerin denize ve havuza girmekte sıkıntı çektiklerini ve arayış içerisinde olduklarını gördük. Bu arayışlarına karşılık verdiğimiz için de yoğun ilgiyle karşılaştık” şeklinde konuştu. Dünyada ilk defa alternatif mayo anlamında üretim yapan firma olduklarını ve bu mayolara isimlerini verdiklerini söyleyen Şahin, tam tesettür, havuz modeli ve fonksiyonel model başta olmak üzere geniş ürün çeşitliliğine sahip olduklarını da ifade etti. Mehmet Şahin, “Haşema ilk çıktığında özellikle kendi ihtiyacımızı gidermek amacıyla erkekler için uzun şort olarak üretilmişti. Daha sonradan bayanlardan gelen yoğun talep üzerine onların da denizde ve havuzda giyebilecekleri ürünleri çıkarmaya başladık. İlk çıkardığımız ürünler bayanların denize daha rahat girebilmeleri için tam tesettür adını verdiğimiz mayolardı. Daha sonra kendi aralarında, havuzlarda kullanılabilecekleri havuz modelini ürettik. Ona da yoğun talep olmaya başladı. Bu arada fonksiyonel model dediğimiz, denizde ve havuzda kullanılabilecek bir modelimiz daha vardı. Bu da bayanların denizde kullandığı zaman tam tesettür, havuzda kullandıkları zaman yarı tesettür şeklinde tercih edebilecekleri bir model” ifadelerine yer verdi.

Spor kıyafetlerini de Heşofman markasıyla ürettiklerini vurgulayan Mehmet Şahin, “Heşofman ile özellikle bayanların daha rahat spor yapabilmeleri için alternatif mayo gibi alternatif spor kıyafetleri de üretmeye başladık. Bu konuda hem yurtiçinden hem yurtdışından yoğun talepler oldu. Ürünlerimiz başka firmalar tarafından çıkarılmaya başlandı. Bunlar özellikle açık alanda hanımların daha rahat spor yapabilmeleri için bol kesimli ürünlerdi ve halen üretmeye devam ediyoruz” dedi.

“SAĞLIK VE ESTETİĞİ BİRLEŞTİRİYOR”
Ürünlerinin kanserojen boya içermediğini, aksine radyasyon ve elektriğin vücuttan atılması yardımcı özelliklerin bulunduğunu ifade eden Şahin, “Firma olarak 25 yılı geride bıraktık. Müşterilerimizin bizi 25 yıla taşımalarının en büyük sebebi, kendimizden daha önce müşterilerimizin bütçelerini, sağlıklarını ve estetik bakış açılarını ürünlerimize yansıtmamız. Üretimden önce ne kadar kazanacağımızı değil, ürünlerin tüketicinin işine ne kadar yarayacağını, ne kadar sağlıklı kullanılacağını ve ne kadar beğenileceğini düşünüyoruz. Kanserojen ve radyasyon gibi insan sağlığına zararlı ürünlerin çok fazla olduğu bir zamanda, biz kullandığımız materyallere çok hassasiyet gösteriyoruz. Ürünlerimizin kanserojen boya içermemesi, radyasyonu ve elektriği vücuttan atması gibi özellikleri göz önünde bulunduruyoruz. Kumaş ve aksesuarlarımız üretimden önce ciddi testlerden geçiyor, haslık derecesi ve suya, klora, güneş ışınlarına dayanıklılığı ölçülüyor. Bu işlemlerden sonra insan sağlığına en uygun olan kumaş tercih ediliyor ve üretim aşamasına geçiliyor” şeklinde konuştu.

Tüketicilerin mayo almadan önce sağlık ve estetik açısından hangi mayoyu tercih edecekleri konusunda araştırma yapmaları gerektiğini ifade eden Şahin, “Mayo kumaşı pahalıdır. Bu yüzden ucuz bulduk, aldık dememeleri gerekir. Zaten alternatif mayonun çok ucuz olması mümkün değil. Çünkü vücudunuz ıslakken direk mayo ile temas ediyor, diğer dış kıyafetleri gibi değil. Birçok özelliği olması gerekiyor. Bütün bunlara dikkat edildiğinde de Haşema 25 yıllık deneyimiyle bu şablona tam oturan firmadır” dedi.

“NEHAR: ÖZGÜN VE ÇİZGİ SAHİBİ ÜRÜNLER”
Müşterilerden gelen talepler üzerine ürün çeşitliliğini zenginleştirme çalışmalarına giren Haşema, Nehar markasıyla dış giyim üretimi yapmaya başladı. Nehar ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Şahin, “Dış kıyafetlerimizi Haşema çatısı altında Nehar markasıyla üretiyoruz. Tüketiciler hem estetik açıdan hem de kalite açısından Nehar ürünlerini beğeniyor. O yüzden de ümitliyiz. İnsan sağlığına, estetik bakış açısına, kullandığımız materyallerin, kumaşların ve aksesuarların, kaliteli ve sağlıklı olmasına çok dikkat ediyoruz. İçerdiği hammaddenin kanserojen olmamasına ve teknik anlamda desteklediğimiz ürünleri ön planda tutmaya çalışıyoruz. Ayrıca kullandığımız ürünlerde kendimize özgü modeller çıkarıyoruz. Piyasadaki ürünlerin özelliklerinden esinlenmiyoruz. Ürünlerimiz özgün ve bir çizgimiz var. Ar-Ge çalışmalarımızla daha da genişleteceğimizi düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Ziraat Türkiye Kupası: Konyaspor: 1 - Antalyaspor: 0 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk hafta maçında Konyaspor, sahasında Antalyaspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı yeşil-beyazlı ekibin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 21. dakikada sağ kanattan içeri giren Andzouana’nın gönderdiği topla buluşan Umut Nayir pasını geriye bıraktı. Penaltı noktasında topla buluşan Tunahan meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-0 35. dakikada Antalyaspor savunmasının hatasında Muleka topu ceza sahası içerisine taşıdı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Muleka’nın şutunda kaleci Julian meşin yuvarlağı kornere çeldi. Hakemler: Kadir Sağlam, Kerem Ersoy, Murathan Çomoğlu Konyaspor: Deniz Ertaş, Andzouana, Uğurcan Yazğılı, Utku Eriş, Guilherme, Jo Jin-Ho, Tunahan Taşçı, Bjorlo, Melih İbrahimoğlu, Muleka, Umut Nayir Yedekler: Bahadır Güngördü, Yasir Subaşı, Pedrinho, Bardhi, Stefanescu, Calusic, Jevtovic, Melih Bostan, Esaat Buğa, Kaan Akyazı Teknik Direktör: Çağdaş Atan Antalyaspor: Julian, Samet Karakoç, Giannetti, Hüseyin Türkmen, Ensar Buğra Tivsiz, Ceesay, Saric, Storm, Abdülkadir Ömür, Ballet, Doğukan Sinik Yedekler: Kağan Arıcan, Paal, Soner Dikmen, Bünyamin Balcı, Dzhikiya, Ali Demirbilek, Van de Streek, Gueye, Ege İzmirli Teknik Direktör: Alaattin Gülerce Gol: Tunahan Taşçı (dk. 21) (Konyaspor) Sarı kartlar: Bjorlo (Konyaspor), Ballet, Ceesay (Antalyaspor)
İstanbul Spiker Ela Rümeysa Cebeci’nin ek ifadesi ortaya çıktı Uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan spiker Ela Rümeysa Cebeci’nin ek ifadesi ortaya çıktı. Cebeci, "2021 yılında Sadettin Saran ile erkek arkadaşım olarak ilişki yaşadım, ilişkimiz duygusaldı. Sonrasında arkadaş kaldık. Özellikle belirtmek isterim ki ben uyuşturucu satıcısı değilim, uyuşturucu kullanıcısıyım. Kesinlikle kokain kullanmadım" dedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan Ela Rümeysa Cebeci’nin ek ifadesi ortaya çıktı. "Yurtdışında uyuşturucunun serbest olduğunu bildiğim için hataya düştüm" Ela Rümeysa Cebeci 20 Aralık tarihinden alınan ek ifadesinde, "Kendi rızam ile kimsenin baskısı altında kalmadan, hür bir şekilde devletime güvenerek ifade vermek istiyorum, daha önce uyuşturucu kullanmadığımı ifade etmiştim. Bugün kendim talepte bulunarak ifade vermek için, gerçekleri ortaya çıkarmak için ifade veriyorum. Öncelikle belirtmek isterim ki ben hiçbir zaman kimseye uyuşturucu satmadım. Telefonumun şifresini de kendime güvendiğim için rızam ile teslim ettim, hatta 2. telefonumun da şifresini kendi rızam ile verdim. Telefonumun Whatsapp yazışmaları ortaya çıkmış, ben kendimden emin olduğum için, gerçekleri ortaya çıkarmak için, devletime güvenerek şifremi verdim. Kimseye uyuşturucu vermedim. Ancak kanımda ve WhatsApp yazışmalarında uyuşturucu ile ilgili deliller ortaya çıkmış, ben uyuşturucuyu geçmiş zamanda kullandım. Ama asla kokain ve kimyasal kullanmadım. THC esrarın da suç olduğunu bilmiyordum, yurtdışında uyuşturucunun serbest olduğunu bildiğim için böyle bir hataya düştüm" ifadelerini kullandı. Cebeci ifadesinin devamında, "2021 yılında Sadettin Saran ile erkek arkadaşım olarak ilişki yaşadım, ilişkimiz duygusaldı. Sonrasında arkadaş kaldık. Özellikle belirtmek isterim ki ben uyuşturucu satıcısı değilim, uyuşturucu kullanıcısıyım. Kesinlikle kokain kullanmadım. Tekrardan kan testimin ve saçımdan örnek alınmasını istiyorum. Daha sonradan tekrardan avukatım ile gelip bildiklerimi yaşadığım itibar zedelenmesini anlatacağım" dedi.
Kayseri Kayseri’de 21 milyon TL değerinde "change araç" ele geçirildi Kayseri’de polis ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda toplam değeri 21 milyon 200 bin TL olan change edilmiş 16 araç yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince, 2025 yılı içerisinde Kayseri ve çevre illerden doğal afet veya trafik kazası nedeni ile ağır hasar aldıktan sonra tamir edilmek yerine şase numaraları haciz ve yakalamalı, çalıntı, güveni kötüye kullanma veya yurtta kalma süresi dolan yabancı plakalı araçlara nakil edilmek suretiyle change yapılarak yeniden trafiğe çıkartılan araçlar üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde, toplam piyasa değeri yaklaşık 21 milyon 200 bin TL olan 16 adet çeşitli marka ve model araçlar değişik tarihlerde ele geçirildi. Araçlar üzerinde Kayseri Kriminal Bölge Polis Laboratuvarı’nda inceleme yapıldı. Yapılan incelemeler sonucu araçlar hakkında çenç raporu düzenlenerek 37 şüpheli hakkında Resmi Belgede Sahtecilik suçundan gerekli adli işlemler başlatıldı. Ele geçirilen araçlar sahipleri tespit edilenler yasal sahiplerine iade edilerek haciz ve yakalama kaydı olanlar otoparklara, gümrük kaçağı olanlar ise Gümrük Müdürlüğü’ne teslim edildi. Yine 2025 yılı içerisinde Kayseri ve çevre illerden çalınan motosikletlerin bulunması ve otoparklarda bulunan kimliği belirsiz motosikletlerin tespiti amacıyla yürütülen çalışmalar neticesinde toplam piyasa değeri yaklaşık 7 milyon 150 bin TL olan 30 adet çeşitli marka ve model motosikletin, Mersin, Yozgat, Nevşehir, Adana, Şanlıurfa ve Kayseri’den çalıntı olduğu tespit edildi. Motosikletlerin yasal sahiplerine ulaşılarak teslim işlemleri başlatılırken, olaylarla bağlantılı şüpheliler hakkında gerekli adli işlemler başlatıldı.