GÜNDEM - 10 Şubat 2018 Cumartesi 00:12

Mehmetçik için görmeden örüyorlar

A
A
A
Mehmetçik için görmeden örüyorlar

Amasya’da görme engelli kadınlar Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçiklere destek olmak amacıyla atkı ve bere örmeye başladılar.

Altı Nokta Körler Derneği Amasya Şubesi ile Amasya Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Amasya Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde açılan kursta yoklama ve sayma yöntemini öğrenip şişlerle yelek, kazak, patik, bere ve atkı yapan görme engelli kadınlar bu sefer de Afrin’de terör örgütlerine karşı mücadele eden askerler için kolları sıvadılar.

“Asker kardeşi olduğum için çok mutluyum"

Harekatın başlamasından bu yana Afrin’de olan ağabeyi Tankçı Uzman Çavuş Ömer Gökçurak ile silah arkadaşları için görmeden örgü yapan Merve Gökçurak, “Asker kardeşi olduğum için çok mutluyum. Ağabeyimle gurur duyuyorum. Onlara dua ediyoruz” dedi.

Kursiyerlerden Arife Karataş, kendisi gibi görme engelli olan kardeşi Fadime Duman ile birlikte ördüklerini, bir an evvel tamamlamak için kursun ardından evlerine gittiklerinde de geç saatlere kadar çalıştıklarını söyledi. Afrin’den gelen haberleri sürekli takip ettiklerini belirten Duman da, “Askerlerimiz orada zor şartlar altında bizler için çatışıyorlar, görev yapıyorlar. Bu emeğimiz onlar için az bile” diye konuştu.

Üyelerinin davranışlarının kendisini de duygulandırdığını anlatan Altı Nokta Körler Derneği Amasya Şubesi Başkanı Musa Demiryarar ise, “Zor şartlarda, kış koşullarında yurdumuzun korunması için mücadele eden ülkemizin medarı iftiharı Mehmetçiklerimize arkadaşlarımızın örmüş olduğu atkı ve bereleri ulaştıracağız” şeklinde konuştu.

Murat Çelik
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Başkan Şerifoğulları, Kent Müzesi’ni inceledi Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ’ın kültür ve turizmine yeni bir değer olarak hayata geçirilecek olan Kent Müzesi’nin sona gelinen çalışmalarında incelemelerde bulundu. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ‘Müzeler Şehri Elazığ Projesi’ kapsamında hayata geçirdiği Harput Musiki Müzesi, Basın Müzesi ve Hoca Hasan Hamam Müzesi’nin ardından Kent Müzesi’ni de kente kazandırmaya hazırlanıyor. 1896 yılında dönemin Elazığ Valisi Enis Paşa tarafından Çarşı Mahallesi’nde inşa edilen ve geçmişte hükümet konağı olarak hizmet veren, Osmanlı döneminin izlerini taşıyan tarihi bina, çalışmaların ardından kent belleğinin kayıt altına alındığı, toplumsal hafızayı canlı tutacak Kent Müzesi olarak faaliyet gösterecek. Kent Müzesi bünyesinde, şehrin tarihi dönemleri, coğrafi, sosyal ve ekonomik yapısı, unutulmaya yüz tutmuş meslekler bölümü ile geleneksel yaşam kültürü bölümleri yer alacak. Başkan Şerifoğulları, müzede devam eden çalışmaları inceledi. Yetkililerden bilgi alan Başkan Şerifoğulları; “Aziz Şehrimiz Elazığ’ımızın kültür ve turizmine katkı sağlama adına Müzeler Şehri Elazığ projemiz doğrultusunda Harput Musiki Müzesi, Basın Müzesi ve Hoca Hasan Hamam Müzesi’ni kentimize kazandırmanın onurunu ve gururunu yaşamıştık. Şehrimizin kadim kültür ve medeniyetini, övündüğümüz tarihini geleceğe taşımanın bilinciyle, geleceğimizi inşa etme hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Bu kapsamda Elazığ’ın tarihi ve kültürel değerlerinin geleceğe aktarılması, yaşatılması, ve korunması için kent belleğinin nesilden nesile aktarabileceği Kent Müzemize ilişkin çalışmalarımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Şehir merkezimizde hayata geçireceğimiz bu Kent Müzemiz, hem kıymetli hemşehrilerimize, hem de farklı illerden şehrimizi ziyaret edecek olan vatandaşlarımıza kentimizin geçmişine dair önemli bir deneyim yaşatacaktır. Kent Müzemizi de geleceğimize kazandırmış olmanın gururunu hep birlikte yaşayacağız” dedi.