DÜNYA - 01 Ağustos 2020 Cumartesi 12:00

Meksika, Covid-19 ölümlerinde İngiltere'yi geride bıraktı

A
A
A
Meksika, Covid-19 ölümlerinde İngiltere'yi geride bıraktı

Meksika'da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte 688 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam ölü sayısı 46 bin 688'e yükseldi. Ülke, İngiltere'yi geride bırakarak dünya genelinde en çok ölümün kaydedildiği 3. ülke konumuna yükseldi.

Meksika'da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınının bilançosu giderek ağırlaşıyor. Meksika Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülkede son 24 saatte 688 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybetmesiyle toplam ölü sayısı 46 bin 688'e yükseldi. Meksika, 46 bin 119 ölümün gerçekleştiği İngiltere'yi geride bırakarak dünya genelinde Covid-19'dan en çok ölümün kaydedildiği 3. ülke konumuna yükseldi. Ülkede son 24 saatte 8 bin 458 vaka tespit edilirken, toplam vaka sayısı da 424 bin 637'ye ulaştı. Hükümet, enfekte kişilerin gerçek sayısının tespit edilen vakalardan daha yüksek olduğunu ifade etti.

ABD dünya genelinde Covid-19'dan en çok ölümün kaydedildiği ülke olurken, Brezilya ise en çok ölümün gerçekleştiği 2. ülke konumunda bulunuyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldak’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü coşkuyla kutlandı Zonguldak’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü coşkuyla kutlandı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları İstasyon Caddesi önünde başladı. Toplanan kalabalık Madenci Anıtı önüne kadar yürüdü. Burada kutlamalar gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Kutlamalarda konuşmalar gerçekleştirildi. Düzenleme komitesi adına konuşan İsa Mutlu, “1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günümüz, İşçi ve Emekçi Bayramımız kutlu olsun. 1 Mayıs, işçilerin ve emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. Bugün, ülkemizin dört bir yanında omuz omuza vererek sesimizi yükseltiyoruz. Dünya işçileri ve emekçileri olarak Dünyanın dört bir yanında; Emperyalist ülkelerin ve onların çok uluslu şirketlerinin dayattığı, insanlık dışı politikalara karşı; İşgallere, savaşa, sömürüye, zulme karşı; Barış, demokrasi, insan hakları, kardeşlik ve dayanışma için alanlardayız. Bugün burada gün geçtikçe artan sorunlarımızı dile getirmek ve ortak mücadelemizi güçlendirmek için bir aradayız. 1 Mayıs emeğin, alın terinin, barışın, demokrasinin ve güvenli bir gelecek için dayanışmanın, yardımlaşmanın günüdür. Bugün biz emekçilerin; Günün şartlarına uygun seviyede eşit ve adil ücret uygulanmasını; Vergide adaletin sağlanmasını; Özgürce örgütlenmemize imkan verilmesini; Tüm haklarımızın korunup geliştirilmesini; Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğimizi meydanlarda haykıracağımız gündür. 1 Mayıs’ta gündemimizi; geçim sıkıntısı, yoksulluk, vergide adaletsizlik, sendikasızlaştırma, taşeronlaşma oluşturuyor. Bunlara dur demek için, sorunların çözümü için 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü, sadece işçi sınıfının ve emekçilerin değil tüm halkımızın meydanlarda buluştuğu bir gündür” dedi. Programın son bölümünde ise yerel sanatçılar sahne alarak konser verdi.