2015 GENEL SEÇİM - 19 Nisan 2015 Pazar 16:11 | Son Güncelleme : 19 Temmuz 2023 Çarşamba 16:20

MHP İstanbul adaylarını tanıttı

A
A
A
MHP İstanbul adaylarını tanıttı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Aday Tanıtım Toplantısı’yla 88 milletvekili adayını tanıttı.

İstanbul 2. Bölge 1. sıra Milletvekili Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, yurt dışında olması nedeniyle toplantıya katılamadı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul milletvekili adaylarını tanıttı. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen aday tanıtım toplantısına adayların tamamına yakını katılırken İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, yurt dışında olması nedeniyle katılmadı. Partililerin yoğun katılım gösterdiği aday tanıtım toplantısında ilginç görüntüler ortaya çıktı. Adaylar Tek tek ismi okunarak sahneye çağrılırken İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Yılmaz sahneye 3 çocuğuyla birlikte çıkarak partililerini selamladı.

Tanıtım toplantısında konuşan il başkanı Mehmet Karakaş, Türkiye ve İstanbul’un MHP’ye ihtiyacı olduğunu belirterek, “Bizim İstanbul için yapacaklarımız vardır. İstanbul için söyleyecek sözümüz vardır. Sözde soykırım iftiralarını atanlara İstanbul’dan kesif bir itirazımız vardır. Kim hangi dalgalara yelken açarsa açsın, kim zulme dost zalime ortak olursa olsun. Geçmişimize soykırım yalanı sürenlere müsamaha göstermemiz olanaksızdır. Türkiye’nin Milliyetçi Hareket Partisi’nden başka çaresi kalmamıştır. İstanbul’un Milliyetçi Hareket Partisi’nden başka çıkışı yoktur. Fitneleri aşacağız, fesatları parçalayacağız. Tıpkı dalgalı denizde yol gösteren kutup yıldızı gibi milli ufuklarda parçalayacağız. Çileye talibiz. Meşakkate razıyız. İktidara mızrak gibi ulaşacağız. Sadece siyasette değil kültürde ekonomide teknolojide sanatta sporda kısacası bir medeniyet için ihtiyaç olan her alanda umut olacağız. Umut uyandıracağız. Yetişmiş kadrolarımız vardır. Engin tecrübelerimiz vardır. İnancımız ve sadakatimiz vardır. Türkiye’yi muhteşem bir şekilde yönetecek aklın, sağduyunun olgunluğun birikimin ve engin bilginin kaynağı bir liderimiz vardır” diye konuştu.

Mehmet Karakaş’ın konuşması sonrasında isimleri tek tek okunan adaylar sahneye çıkarak partilileri selamladı. Toplantı sonrasında adaylar MHP’nin CHP’nin Ermeni kökenli milletvekili adaylı Selina Özuzun Doğan ile Başbakanlık Baş Danışmanı Ethem Mahçupyan’ın sözde Ermeni Soykırımını destekleyen açıklamalarına tepki amacıyla imza kampanyası başlattı. Adaylar kampanyaya destek verdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili ve MHP İstanbul Milletvekili Adayı Meral Akşener, kampanyaya katıldı.
Daha sonra açıklama yapan Akşener, “Milliyetçi Hareket Partisi toplumun tüm kesimini temsil eden ve en önemlisi her birinin kendine ait kişisel başarı hikayesi olan adaylarla milletimizin karşısına çıktı. Bunun anlamı şudur; tek başına iktidara odaklıyız. Ülkeyi, ülkemizi yönetmeye hazırız” dedi. 

ALPER KORKMAZ - MUSTAFA BAKIRHAN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir ’Dur’ ihtarına uymadı, 122 bin lira ceza yedi Nevşehir’de polisin ’dur’ ihtarına uymayan 15 yaşındaki motosiklet sürücüsü, önce motosiklet ile daha sonra da yaya kaçmaya çalıştı. Yakalanan sürücüye 122 bin lira para cezası kesildi. Güzel Yurt Mahallesi 80. Yıl Bulvarı üzerinde uygulama yapan trafik polisi ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayan 15 yaşındaki plakasız motosiklet sürücüsü İbrahim P., kaçmaya başladı. Polis ekiplerinin ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Sevk edilen ekiplerin de ’dur’ ihtarına uymayan sürücü, mahalle aralarına girerek izini kaybettirmeye çalıştı. Polis ekiplerinin kendilerini takip ettiğini fark eden sürücü tekrar kaçmaya başladı. Ürgüp Caddesi üzerinde ters şeritten kaçan ve kavşaklara ters şeritten giren çocuk sürücü kırmızı ışıklarda da durmadı. Polis ekipleri motosikletin gidiş istikametinde gerekli tedbirleri alarak motosiklet sürücüsünü durdurmaya çalıştı. Yaklaşık 15 dakika kadar polis ekiplerinden kaçan sürücü Cevher Dudayev Mahallesi Aksaray Caddesi üzerinde yakalanacağını anlayınca motosikleti yol kenarına bırakarak, motosiklette yolcu olarak bulunan 15 yaşındaki arkadaşı ile birlikte kaçmaya devam etti. Ekiplerin kovalamacası sonrasında yakalanan sürücü ve motosiklette yolcu olarak bulunan arkadaşı ekipler tarafından gözaltına alınarak çocuk şube ekiplerine teslim edildi. Yapılan sorgulamada çocuk sürücünün ehliyetinin olmadığı ve bu nedenle kaçtığı belirlendi. 15 yaşındaki sürücüye çeşitli maddelerden 122 bin lira ceza yazıldı. Motosiklet trafikten men edildi.
Kütahya Kütahya’da şehir içi toplu taşıma ücretlerine zam Kütahya’da şehir içi toplu taşımada uygulanacak yeni bilet ücretleri, Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmelerin ardından oy çokluğuyla kabul edilerek yürürlüğe girdi. Kütahya Belediye Meclisi’nin 3. Dönem 1. Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci başkanlığında gerçekleştirildi. Yeni yılın ilk meclis toplantısında gündem maddeleri tek tek ele alınırken, şehir içi ulaşımı doğrudan ilgilendiren ücret tarifesi görüşmeleri öne çıktı. Toplantının üçüncü gündem maddesinde, Kütahya Minibüsçüler, Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanlığı tarafından sunulan fiyat artışı talebi müzakere edildi. Söz konusu talep, Belediye Meclisi’nin 3 Aralık 2025 tarihli ve 354 sayılı kararıyla Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilmişti. Eşel Mobil Sistemi kapsamında değerlendirilen talep doğrultusunda hazırlanan komisyon raporu, meclis üyelerinin onayına sunuldu. Yapılan oylama sonucunda yeni tarife oy çokluğuyla kabul edildi. Kabul edilen düzenlemeye göre, şehir içi toplu ulaşımda tam biniş ücreti 30 lira olarak belirlendi. İlkokul ve lise öğrencileri için indirimli kart ücreti 17 liraya, üniversite öğrencileri için biniş ücreti 24 liraya yükseltildi. Üniversite öğrencilerine yönelik ikamet kartı ücreti 22 lira olarak güncellenirken, üniversite hattı olarak bilinen 16 numaralı hatta biniş bedeli 12 lira oldu. Basın kartı kullanan yolcular için ücret 20 lira olarak belirlenirken, kredi kartı ile yapılan binişlerde ücret 30 lira, banka komisyonu ise 6 lira olarak uygulanacak. NFC ve QR kod ile yapılan temassız ödemelerde biniş ücreti 38 lira olarak belirlendi. Aktarma ücretinde ise herhangi bir değişikliğe gidilmedi ve bu bedel 10 lira olarak korunmaya devam edecek. Yeni ücretlerin, belediye tarafından belirlenecek tarihten itibaren uygulanacağı bildirildi.