GÜNDEM - 25 Nisan 2019 Perşembe 10:23

MHP'li Karakaya, Kılıçdaroğlu ile evde kaldığı o anları anlattı

A
A
A
MHP'li Karakaya, Kılıçdaroğlu ile evde kaldığı o anları anlattı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğradığı şehit cenazesinde yaşananları anlattı. Kılıçdaroğlu'na sığındığı evde refakat ettiğini belirten Karakaya, "Tabiri caizse evin önünde canlı kalkan olduk" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı şehit cenazesinde yaşananları anlattı. Karakaya, protestoların devamında meydana gelen saldırıların sonrasında AK Partili bakanlar ve MHP teşkilatı üyeleriyle birlikte alınan önlemlere destek verdikleri ifade etti. Vatandaşları yatıştırmak için uzun uğraşlar verildiğini belirten Karakaya, Kılıçdaroğlu'na sığındığı evde refakat ettiklerini ifade etti. 23 Nisan Genel Kurulu sonrası Kılıçdaroğlu'na tekrar geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyleyen Karakaya, CHP sözcülerinin MHP'yi hedef alan söylemleri nedeniyle Kılıçdaroğlu'na sitemlerini de ilettiğini dile getirdi. 

Kılıçdaroğlu'nun yaşanan arbede sonrasında bir eve götürüldüğünü ve evin etrafında geniş güvenlik çemberinin oluşturulduğunu belirten Karakaya, "İçeride olmaktan daha çok biz dışarıda herhangi bir taşkınlığın olmaması için, istenmedik olayların yaşanmaması için dışarıda güvenlik güçleriyle Kılıçdaroğlu'nu oradan herhangi bir zarar görmeden tahliye etme üzerine durduk ve hatta tabiri caizse evin önünde canlı kalkan olduk. Zamanımızın önemli bir kısmı öyle geçti. Daha sonra gerekli tedbirleri alıp Sayın Kılıçdaroğlu'nun oradan çıkarılmasını sağlayacak o ortam oluştuktan sonra da yanına girdik geçmiş olsun dileğimizi ilettik. Sonra yine Adalet ve Kalkınma Partisi bakanlarıyla birlikte kendisini zırhlı araca bindirdik ve oradan sağ salim tahliye edilmesini sağladık güvenlik güçleriyle birlikte. Evde kaldığımız süre içerisinde geçmiş olsun dedik. Gerekli tedbirlerin dışarıda alındığını, orada kendisini yalnız bırakmadığımızı ifade ettik. Kendisi de teşekkür etti. Çok farklı bir diyalog söz konusu olmadı" dedi.

"Sayın Kılıçdaroğlu alana geldiğinde bir kızgınlık olduğu belliydi" 

Yaşanan şiddet olayının asla tasvip edilebilecek bir durum olmadığının altını çizen Karakaya, “Yaşananlara şu açıdan bakmak lazım. Orada yaşanan bir şiddet var. Tasvip edilecek bir tarafı yok Sayın Genel Başkanımızda ifade ettiği gibi bunun kabul edilir bir tarafı yok. TBMM ‘de ikinci büyük milletvekiline sahip bir siyasi partinin genel başkanının böyle bir toplumsal olayın içerisinde saldırılara maruz kalmasını kimse tarafından tasvip edilecek bir tarafı yok. Üzüldüğümüzü de belirtmek istiyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu alana geldiğinde bir kızgınlık olduğu belliydi. Kılıçdaroğlu'ndan önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı alana geldiğinde benzer tepkiler söz konusu olmuş nitekim cenaze namazı kılındıktan sonra resmi geçit programına geçilmeden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanını yanındakiler oradan alıp götürüyorlar. Belki oradaki olayların, protestoların daha da büyüyeceğini ve hoş olmayan olayların olacağını düşünerek. Aynı şekilde Kılıçdaroğlu için de bunu yapmaları gerekiyordu belki de. Sonucu gördükten sonra yapılsaymış iyi olacakmış diye bunu ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.

“Orada kendi teşkilatları boyutuyla değerlendirmek gerekirse eksikleri vardı" 

Yaşanan olayda CHP teşkilatının da eksikleri olduğunu ifade eden Karakaya, "Burada güvenlik sorunu var mıdır, yok mudur? Bunu güvenlik uzmanları araştırmalarını mutlaka yapıyordur ama siyasetçi olarak baktığımızda siyasetçilerde de gittiği yer olarak bakıldığında toplumsal olaylarla karşılaşabileceklerini ve bunun için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ve böyle bir katılımdan vazgeçilebileceğini düşünmeleri gerekirdi diye düşünüyorum. Orada kendi teşkilatları boyutuyla değerlendirmek gerekirse eksikleri vardı. Bu tür cenaze merasimlerine katılmayın anlamında değil ama şehit cenazesi kırsalda bir yerden kalkıyor alınacak güvenlik önlemleri Ankara’daki Kocatepe Camii’ndeki cenaze merasimindeki gibi olmasını beklemek pek mümkün değil" dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun bir evde tutulduğunun sosyal medya üzerinden yayılmasının ardından köye Ankara ve çevre ilçelerden çok sayıda vatandaş geldiğini bu durumun güvenlik güçlerinin işlerini zorlaştırdığını belirten Karakaya, “O bölge jandarma bölgesi ona rağmen polis orada ciddi bir inisiyatif aldı. Kılıçdaroğlu'nu oradan sağ salim herhangi bir zarar görmeden başka bir alana alabilmek için her türlü tedbiri gerekirse müdahaleyi de yapacak tedbiri orada aldılar. Orada bizim dikkatlere getirmemiz gereken bir başka husus şöyleydi; özellikle sayın Kılıçdaroğlu’na böyle bir saldırının yapıldığını, kendisinin bir evde muhafaza edildiği şeklindeki haberler yayılmaya başladıktan sonra, sosyal medyaya da yayılmaya başladıktan sonra köyün kalabalığının boşalması yerine kalabalık artmaya başladı. Çubuk’tan, Ankara’dan insanlar oraya gelmeye başladı. Asıl tehlike burdu güvenlik güçlerinin de burada tedirgin olduğu en önemli husus bu oldu" şeklinde konuştu.

“Güvenlik güçlerine yardımcı olmaya çalıştık” 

Kılıçdaroğlu'nun güvenli bir şekilde tahliyesi için güvenlik güçleri tarafından alternatif bir yol güzergahı belirlendiğini sözlerine ekleyen Karakaya, "Bir an önce sayın Kılıçdaroğlu'nu buradan çıkarmak gerekiyor dediler ve Kılıçdaroğlu'nu alternatif bir yol keşfi yapıldı. Bu işlemler yapılırken biz evin önünde bekledik. Güvenlik güçlerine yardımcı olmaya çalıştık. Benimle birlikte MHP’nin Çubuk İlçe teşkilatı Pursaklar ve yakın ilçelerden gelen bizim siyasi parti üyeleri de benimle birlikte Kılıçdarolu'nun kaldığı evin önünde canlı kalkan oldular. Kılıçdaroğlu'nun evin müştemilatından kaldığı yere getirenler arasında bizim parti mensuplarının da olduğu arkadaşlarımız var. Ben kendileri çıkarılıncaya kadar nezaret ettim. Evin önündeki kalabalıkların dağılması için evin üzerinden atladık. O gün itibariyle ben istirahatli durumdaydım. Sayın Kılıçdaroğlu'na bir zarar gelmesin, orada beklenmedik bir olay yaşanmasın diye hem partim hem de teşkilat mensupları cansiparane yapmaları gereken her şeyi yaptılar" diye konuştu.

"Kendilerine bu konudaki sitemlerimizi de dile getirdim" 

CHP'li bazı sözcülerin MHP ile ilgili söylemlerini eleştiren Karakaya, "Diğer milletvekillerinin de oradan tahliye olmasıyla ilgilide bizim teşkilat mensuplarımızın yardımcı olduğunu daha sonradan öğrendim. Dolayısıyla O gün, o gece özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakın çevrelerin bazı CHP parti sözcülerinin MHP’lilerin bir protesto yaptırdıkları şeklindeki açıklamaları talihsiz açıklamalardı. Ben bunu 23 Nisan Genel Kurulundan hemen sonra Kılıçdaroğlu’yla kurul salonunun kapısında karşılaştığımızda tekrar geçmiş olsun diyerek kendilerine bu konudaki sitemlerimizi de dile getirdim. Kendisi de 'Arkadaşlarımızı uyaralım, böyle şey olur mu şeklinde konuyla ilgili rahatsızlığını bir şekilde ifade etmiş oldu" ifadelerini kullandı.  

Hülya Keklik
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya SUBÜ’de yapay zeka ve dijital dönüşüm: 10 yeni program açıldı YÖK, başlattığı yapay zeka ve dijital dönüşüm çalışması çerçevesinde SUBÜ’nün sunduğu önerileri kabul etti. Bu çerçevede SUBÜ Karasu MYO ‘Bilişim Teknolojileri MYO’ adıyla tematik bir hale getirildi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında yeni program ve bölümlerin açılacağı üniversitelerden birisi olarak ilan edilmişti. Bu çerçevede SUBÜ’nün yaptığı çalışmalar bünyesinde sunduğu öneriler YÖK tarafından kabul edildi. Böylelikle SUBÜ Karasu Meslek Yüksekokulu’nun adı ‘Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu’ olarak değiştirildi ve tematik bir okul haline getirildi. Ayrıca 3 MYO’da 10 yeni program açıldı. Açılan yeni programlar, Arifiye MYO’da İnsansız Araç Teknikerliği Programı; Hendek MYO’da Dijital Dönüşüm Elektroniği Programı, İmalat Yürütme Sistemleri Operatörlüğü Programı, Otonom Sistemler Teknikerliği Programı ile Robotik ve Yapay Zeka Programı; Bilişim Teknolojileri MYO’ya dönüşen Karasu MYO’da Arka-Yüz Yazılım Geliştirme Programı, Ön-Yüz Yazılım Geliştirme Programı, Bulut Bilişim Operatörlüğü Programı, Büyük Veri Analistliği Programı ve Yapay Zeka Operatörlüğü Programı, bu yıl Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kılavuzuna dahil edilecek. “Hedefimiz, uygulama becerisine sahip nitelikli insanlar yetiştirmek” Yeni açılan programlara ilişkin bir değerlendirme yapan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Biz daha önce birçok programa hem yapay zeka ile ilgili dersleri hem de dijital dönüşümle ilgili dersleri eklemiştik. Bunun yanında YÖK tarafından gerçekleştirilen dijital dönüşüm ve yapay zeka çalışmaları çerçevesinde üniversitemizde tematik alana uygun olarak Karasu MYO’muzun adını Bilişim Teknolojileri MYO olarak değiştiriyor ve alana yönelik birçok programı orada hayata geçiriyoruz. Bunun yanında Hendek MYO’muz gelecek perspektifinde 2. Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınacağı için yine konsepte uygun yeni programların bir kısmını orada açıyoruz. Ayrıca Arifiye MYO’muz otomotiv alanında tematik okul sayılacak düzeyde çalışmalar gerçekleştiriyor. Orada da yeni bir program açıyoruz. Hedefimiz güncel teknolojiyi kullanan, bu gelişmelerin farkında olan ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu uygulama becerisine sahip nitelikli insanlar yetiştirmek” dedi.
Bursa Erasmuslu öğrenciler Bursa Hayvanat Bahçesi’nde Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erasmus öğrenci değişim programı çerçevesinde Bulgaristan’dan gelen 22 öğrenci ve 2 öğretmeni ağırlıyor. 18 gün boyunca Bursa’da çeşitli etkinliklere katılacak olan öğrencilerin bugünkü durağı Bursa Hayvanat Bahçesi oldu. Bulgaristan’ın Silistre ili Sredişte kasabası Nikola Yankov Vapstrov Tarım Meslek Lisesi’nden 22 öğrenci ve 2 öğretmen “Professionals Of The Future” adlı Erasmus+ projesi çerçevesinde işbaşı gözlem faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere Bursa’ya geldi. Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bulgaristan’dan gelen öğrenci ve öğretmenler için 18 günlük bir program hazırladı. Programlar çerçevesinde bir taraftan Bursa’yı keşfederek kentin tarihî mekânları hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler diğer taraftan mesleki deneyim kazanma şansı da elde ediyorlar. Öğrencilerin ilgi odağı oldu Erasmus öğrencilerinin bugünkü durağı Bursa Hayvanat Bahçesi oldu. Yaklaşık 206 bin metrekare alandan oluşan, içerisinde 135 türden bin hayvana ev sahipliği yapan Bursa Hayvanat Bahçesi öğrencilerin ilgi odağı oldu. Hayvanların bakımları, yeme-içmeleri gibi konularda bilgi sahibi olan öğrenciler, kentin doğasıyla bütünleşen mekânda keyifli vakit geçirme fırsatı da yakaladılar. Bulgaristan’a döndüklerinde yaşadıkları tecrübeleri paylaşacaklarını ifade eden gençler Bursa’ya dair güzel hatıralar biriktirmenin mutluluğunu yaşadılar.
Sakarya SGC’de Matur yeniden başkan Sakarya Gazeteciler Cemiyeti olağan genel kurulunda Sezai Matur yeniden başkanlığa seçildi. Kongrede konuşan Matur, “Gazeteci, radyocu, televizyoncu, internetçi kim varsa cemiyetimiz üyesi olsunlar istiyoruz, bunun için de tüm kapılarımızı sonuna kadar açıyoruz” dedi. Sakarya Gazeteciler Cemiyet Olağan Genel Kurulu, cemiyetin toplantı salonunda gerçekleştirildi. Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği genel kurulda mevcut başkan Sezai Matur, yeniden başkanlığa seçildi. Genel Kurulda konuşan SGC Başkanı Matur, geçen dönem seçimin ardından yoğun bir şekilde hayırlı olsun ziyaretleri yaptıklarını belirterek, “3 yılık görev süresi içinde mesleğimiz için anlamlı günlerde yayınladığımız basın bildirileriyle sorunlarımıza dikkat çekmeye çalışıp kamuoyunu bilgilendirdik. Çıkarılan ve kamuoyunda Dezenformasyon Yasası olarak bilinen yasa sürecinde, yasayla ilgili düşüncelerimizi milletvekillerimize ve üst kuruluşumuz olan TGF’ye ilettik” dedi. Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’nin Sakarya basını için büyük bir çatı örgütü olduğunu vurgulayan SGC Başkanı Matur, “İlimizde faaliyet gösteren, diğer meslek örgütlerinin hiçbirini ötekileştirmeden, sadece meslek çıkarlarını koruyan ve mesleğin gelişimini en büyük hedef olarak gören bir anlayışa sahiptir. Mülkiyeti bize ait olan Sakarya Basın Merkezi, Cemiyet idare binasıyla ve kiracımız olan Basın İlan Kurumu’yla Türkiye’ye örnek gösterilen bir merkez durumda. Bunun haricinde sahip olduğumuz değeri giderek artan arsamız da Cemiyetimiz adına büyük bir güvence. En kısa zamanda üzerine inşa edeceğimiz iş merkezi de Cemiyetimiz için önemli bir kira geliri oluşturacak. Bu büyük ve güçlü cemiyet, cemiyet üyelerimiz ve meslektaşlarımız için gurur kaynağı olurken, bazılarını da rahatsız ediyor” diye konuştu. “Cemiyete üye olsunlar” Matur, “Her dönemde, cemiyetimizi içimize nifak sokarak ele geçirmeye çalışanlar oldu. Buna direndikçe her fırsatta bölüp parçalayarak birliğimizi bozmaya, gücümüzü kırmaya çabaladılar. Biz bölündükçe bundan keyif aldılar. Ben her fırsatta Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’nin bir çatı örgüt olduğunu söylüyor ve Sakarya’da gazetecilik faaliyetinde bulunan her kim varsa bu çatı altına girmeye davet ediyorum. Gazeteci, radyocu, televizyoncu, internetçi, ajanscı kim varsa cemiyetimiz üyesi olsunlar istiyoruz, bunun için de tüm kapılarımızı sonuna kadar açıyoruz. Buradan diğer meslek örgütlerinde bulunan tüm arkadaşlarımıza seslenmek istiyorum. Gelin bu çatı altında buluşalım. Bu büyük çatının gölgesi hepimize yeter. Bir arada olduğumuzda emin olun, sesimiz çok daha gür çıkar. RATED üyesi, Birlik üyesi, DİJİMED veya başka hangi derneğe üye olursa olsun, kim bizim çatımız altına girmek isterse kapımızın açık olduğunu belirtmek istiyorum. Bunu söylerken, oraları kapatın demiyorum. İsteyen orda da olsun” şeklinde konuştu. “İstişareye önem verdik” Cemiyeti her ortamda en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını aktaran Sezai Matur, “Ben ve arkadaşlarım hiçbir zaman en iyiyi biz biliyoruz demedik. Eleştiriye, istişareye hep önem verdik. İyi niyetle yapılan her eleştiri başımızın tacı. Ama nifak sokmak adına, ortalığı karıştırmak adına yapılanlara, izin vermeyiz. Toparlamak gerekirse geçen 3 yıla yakın süre içinde Cemiyetimizi her ortamda en güzel şekilde temsil etmeye çalıştık. Bu güzel şehirde meslektaşlarımızın iyi ve kötü gülerinde yanlarında olmaya çalıştık. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Biz bir ve beraber olursak çok daha güçlü oluruz. Bu şehir de, bu cemiyet de hepimizin. Ötekileştirmeden, ayrıştırmadan gelip hep birlikte şehrimize, cemiyetimize de sahip çıkalım” ifadelerini kullandı. Matur yeniden seçildi Konuşmaların ardından yapılan kongrede mevcut başkan Sezai Matur ve Günay Yazıcıoğlu’nun listeleri yarıştı. Kongrede Sezai Matur 42 oyla yeniden başkanlığa seçildi. Matur’un rakibi Günay Yazıcıoğlu 16 oyda kaldı. Cemiyet üyeleri daha sonra hep birlikte yemek yedi. Sezai Matur’un yönetiminde ise şu isimler yer aldı; Mehmet Murat Uygun, Güven Hasbaş, Hüseyin Bahar, Hasan Coşkun, Sedat Balta, Mustafa Kaya, Emre Erdem Yıldırım, İbrahim Şener Sak. Yönetim Kurulu Yedek ise; Mine Yıldırım, Melike Kobaş, İsmail Erken, Serkan Özay ve Huriye Bolazar isimlerinden oluştu.
Şanlıurfa Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti’den istifa etti Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinin DEM Partili Belediye Başkanı ve 4 meclis üyesi, partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti’den Şanlıurfa’nın Birecik ilçe belediye başkanlığını kazanan Mehmet Begit ile meclis üyeleri Mahmut Dirier, Sakıp Yaşar, Reşit Çelikhan ve Ahmet Arar partilerinden istifa etti. İstifa etme gerekçelerini düzenledikleri bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuran Begit, dışarıdan yapılan müdahaleleri kabul etmeyeceklerini belirtti. "Belediyeyi dışarıdan yönetmek istiyorlar" Belediyenin dışarıdan yönetilmek istendiğini ileri süren Begit, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen belediye başkanlığı seçimlerinde bana vermiş olduğunuz destek için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu seçim belediye başkanlığı seçim tarihinde en farklı oy ile alınmış başkanlık seçimidir. Halkımız bize inanmış ve güvenmiştir. Biz de bu inanç ile görevimize başladık. Öncelikle belirtmek gerekir ki söyleyeceğim lafların kesinlikle bize güvenip oy veren DEM Parti üyeleri ile bir ilgi ve alakası yoktur ancak seçimden sonraki süreç içerisinde özellikle bir grup tarafından bayrağımıza, Atatürk posterine ve Cumhurbaşkanı posterine yapılmak istenen müdahaleleri kabul etmemiz mümkün değildir. Ayrıca seçimden sonraki süreç içerisinde dışarıdan yönetme hususunda baskılar oluşmaya başladı. Ben ilçemiz Birecik halkı ile yönetmeye talibim. Birecik ilçesini sadece Birecik halkı yönetir. Bu hususta kararlıyım. Hiçbir irade halkın iradesinin üzerinde değildir. Bu sebeplerden dolayı DEM Partiden 4 encümen arkadaşımla birlikte istifa ediyorum. Birecik Belediye Başkanlığı görevime encümen arkadaşlarımla birlikte bağımsız olarak devam ediyoruz. Birecik halkının emrindeyiz” diye konuştu.