KENT HABERLERİ - 07 Nisan 2017 Cuma 15:18

Milletvekili Deligöz çalmadık kapı bırakmadı

A
A
A
Milletvekili Deligöz çalmadık kapı bırakmadı

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini içeren Anayasa değişikliği halk oylamasına 9 günden az bir süre kaldı. AK parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz'de boş durmadı.

Türkiye'yi karış karış gezen siyasi partiler halkı evet ya da hayır oyuna ikna etmek için çaba gösterirken özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilleri bu gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. AK parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz'de boş durmadı.

Dün Erzurum'da İhlas Haber Ajansı, Doğan Haber Ajansı, Anadolu Haber Ajansı, Erenler Alevi Bektaşi Kültür Derneği, Görme Engelliler İlköğretim Okulu ve Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi'ne giden Milletvekili Deligöz son olarak Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen söyleşiye katıldı. Burada gençlere hitap eden Deligöz, seçilme yaşının 18'e indirilmesi konusuna değindi. 18 yaşında seçme hakkına sahip olan gençlerin seçilmesinin pek tabi olduğuna dikkat çeken Deligöz, "Bizler 21 yaşında İstanbul'u fetheden Fatihin torunlarıyız. Bugün 18 yaşındaki gençlerin seçilme hakkına tecavüz edilmeye çalışıyor. Oysaki gençlerimizin ülkenin geleceğine hakim olması gereklilik olmuştur" diye konuştu.

Gençler ülkenin geleceğine odaklanmalı

Dünyada yaş ortalamalarında Türkiye'nin genç nüfusunun fazla olduğuna vurgu yapan AK Parti Erzurum Milletvekili Oran Deligöz, yaşlanan Avrupa nüfusunun giderek yok olduğunu söyledi. Türk gençlerinin eğitimleri ile birlikte ülkenin geleceğini inşa etmek içinde çaba göstermelerinin gerekliliğine değinen Deligöz, "Sevgili öğrenciler bir zamanlar bende sizlerin fakültesinden mezun olmuş bu sıralarda geleceğimi inşa ediyordum. Geleceğimizi inşa ederken aslında ülkemizin geleceğine de katkı sağladığımızı unutmayalım. Menfi atacağımız her adım yine ülkemizin gelişmesine olumsuz etki etmekle kalmayıp her müspet adımda geleceğimize belki de çocuklarımıza bir kapı aralamak anlamına gelmektedir" diye konuştu.

16 Nisan Türkiye'nin geleceğine açılan kapıdır

16 Nisan tarihinde yapılacak olan halk oylamasına da değinen AK Parti Milletvekili Deligöz, tüm gençlerin üşenmeden sandığa gitmesinin önemine değindi. Oy kullanmamanın büyük bir vebal olduğunu hatırlatan Deligöz, "Türkiye'nin daha da büyük ekonomilere sahip olması demek ülkenin dünya üzerinde o kadar söz sahibi olması demektir. bir zamanlar IMF kapılarından ayrılmayan bir ülkeden IMF'yi kapıdan almayan bir ülke haline geldik. Bunda ekonomik gelişimlerin büyük payı vardır. Her geçen gün gelişen bir ülke haline geldik. Önümüze set çekmek isteyenlere asla fırsat vermemeliyiz" dedi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da "Farklı değil, birlikte" projesi hayata geçirildi Kütahya’da özel ihtiyaçlı bireylerin toplumsal hayata katılımını desteklemek amacıyla hayata geçirilen "Farklı Değil, Birlikte" projesi kapsamında anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi. Vali Musa Işın, proje çerçevesinde down sendromlu çocuklar ve paydaş kurum temsilcileriyle bir araya geldi. Kütahya Valiliği himayelerinde yürütülen proje; Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi koordinasyonunda, Valilik Açık Kapı Şube Müdürlüğü ile Kütahya Özel Eğitim ve Down Sendromlular Derneği iş birliğiyle gerçekleştirildi. Proje, özel ihtiyaçlı bireylerin sosyal yaşama aktif katılımını artırmayı ve bu alanda farkındalık oluşturmayı hedefledi. Proje ekibinde; KSBÜ Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sultan Güçlü’nün yanı sıra Dr. Öğr. Üyesi Rahime Aslan, Dr. Öğr. Üyesi Gamze Kurt, dernek temsilcileri ve sosyal çalışmacılar yer aldı. Program kapsamında düzenlenen etkinliklerde özel bireylerin sosyal uyumlarını güçlendirmeye yönelik faaliyetler gerçekleştirilirken, ailelere yönelik rehabilitasyon çalışmaları ile sanat ve ritim terapisi uygulamaları da hayata geçirildi. Etkinlikte özel bireyler ve aileleriyle yakından ilgilenen Vali Musa Işın, katılımcılarla sohbet ederek onların mutluluğuna ortak oldu. Programda ayrıca pasta kesimi yapılırken, projeye katkı sunan paydaşlara teşekkür belgeleri takdim edildi. Vali Musa Işın, "Özel ihtiyaçlı bireylerimiz toplumumuzun ayrılmaz bir parçasıdır. Onların hayatın her alanında daha görünür olmaları ve sosyal hayata aktif katılımları en önemli önceliklerimiz arasındadır" ifadelerini kullandı. Toplumsal dayanışma ve kapsayıcılığı güçlendiren proje, hem özel bireyler hem de aileleri için unutulmaz bir etkinlik olarak kayıtlara geçti.
Samsun Dağköy’de tarihle buluşma: Fatma Çavuş’un izinde anlamlı yolculuk Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, Samsun’un 19 Mayıs ilçesine bağlı Dağköy’de gerçekleştirdikleri belgesel çalışmasıyla Millî Mücadele’nin unutulmaz kadın kahramanlarından Fatma Çavuş’un (Fatma Yalçın) hikayesini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4. sınıf öğrencileri Görgünur Eroğlu, Merve Eker, İlknur Tanış ve Dilara Fırat, bitirme projeleri kapsamında Fatma Çavuş’un yaşamını ve mücadelesini araştırmak üzere Samsun’un 19 Mayıs ilçesine bağlı Dağköy’e geldi. Genç iletişimciler, sahada yaptıkları incelemelerle tarihi yerinde gözlemleme fırsatı buldu. Dağköy’de yürütülen çalışma kapsamında öğrenciler, "Fatma Çavuş" kitabının yazarı araştırmacı-yazar Ahmet Seven ile bir araya gelerek kapsamlı bir söyleşi gerçekleştirdi. Seven, Fatma Çavuş’un yalnızca cephede savaşan bir figür değil, aynı zamanda bölgesel direnişin örgütleyicisi ve toplumsal bir lider olduğuna dikkat çekti. Söyleşide kahramanın cephedeki mücadelesi, fedakârlıkları ve halk üzerindeki etkisi detaylı şekilde ele alındı. Ahmet Seven, gençlerin ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Fatma Çavuş’un Mustafa Kemal Atatürk tarafından takdir edilen önemli bir isim olduğunu vurguladı. Seven, bu tür çalışmaların milli hafızanın canlı tutulması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Öğrenciler, Dağköy’de gerçekleştirdikleri çekim ve söyleşileri dijital platformlara taşıyarak Fatma Çavuş’un hikayesini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor. Hazırlanacak belgeselin, Millî Mücadele’de kadınların rolünü görünür kılması bekleniyor. Bir direniş sembolü: Fatma Çavuş 1897 yılında Samsun Dağköy’de doğan Fatma Yalçın, genç yaşta eşini kaybettikten sonra köyünün savunmasını üstlendi. Millî Mücadele yıllarında bölgede faaliyet gösteren çetelere karşı direniş örgütleyen Fatma Çavuş, kadın ve gençlerden oluşan bir savunma hattı kurarak dikkat çekti. Geliştirdiği taktikler ve kurduğu parola sistemi sayesinde köyünü korumayı başaran kahraman isim, Karadeniz direnişinin simge figürlerinden biri haline geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Atatürk tarafından onurlandırılarak "Çavuş" unvanı verilen Fatma Yalçın, hayatının sonuna kadar bağımsızlık ruhunu yaşattı. 1963 yılında doğduğu köyde hayatını kaybeden Fatma Çavuş’un adı bugün eğitim kurumları ve çeşitli alanlarda yaşatılmaya devam ediyor. Fatma Çavuş’un "Eğer öleceksek, ağlaşarak değil vuruşarak öleceğiz" sözleri ise Türk kadınının direniş ruhunu simgeleyen güçlü bir miras olarak hafızalardaki yerini koruyor.