DİĞER SPORLAR - 09 Eylül 2019 Pazartesi 16:48

Milli yüzücüler engelleri aşmak için Londra’da

A
A
A
Milli yüzücüler engelleri aşmak için Londra’da

Turkcell’in sponsorluğundaki Türkiye Bedensel Engelli Federasyonu’nun yıldız sporcuları Londra’daki Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda mücadele edecek. 9-15 Eylül tarihleri arasında İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenecek organizasyona Türkiye, 4 erkek, 4 kadın yüzücü ile katılacak.

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu’nun sponsoru olan Turkcell’in desteklediği ay-yıldızlı paralimpik yıldızlar 9'uncu Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda şampiyonluk mücadelesi verecek. 9-15 Eylül tarihleri arasında İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenecek organizasyonda Türkiye’yi 4’ü erkek, 4’ü kadın olmak üzere 8 sporcu temsil edecek.

60 ülkeden 600’e yakın sporcunun mücadele edeceği şampiyonada yarışacak yüzücülerimiz ve yarışacakları disiplinler ise şu şekilde:

Kadınlar:
Elif İldem (100 metre Sırt S2, 50 metre Sırt S2, 100 metre Serbest S3)
Nil Şahin (400 metre Serbest S7, 100 metre Serbest S7)
Sevilay Öztürk (50 metre Serbest S5, 50 metre Kelebek S5, 50 metre Sırt S5, 100 metre Serbest S5)
Sümeyye Boyacı (50 metre Serbest S5, 50 metre Kelebek S5, 50 metre Sırt S5, 100 metre Serbest S5)

Erkekler
Beytullah Eroğlu (50 metre Serbest S5, 50 metre Kelebek S5, 50 metre Sırt S5, 100 metre Serbest S5)
Bülent Oturakçı (50 metre Serbest S5, 100 metre Kurbağalama SB5, 50 metre Kelebek S5, 50 metre Sırt S5)
Hamit Demir (50 metre Sırt S4)
Koral Berkin Kutlu (200 metre Serbest S5, 50 metre Kelebek S5)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de yüzlerce dönüm tarım arazisi sular altında Edirne’nin Meriç ilçesine bağlı Subaşı beldesinde yaşanan taşkın tarım arazilerinde hasara yol açtı. Buğday ve ayçiçeği tarlalarının büyük bölümü sular altında kalırken, suların çekilmesinin ardından detaylı hasar tespit çalışmalarının başlatılması bekleniyor. Meriç ilçesine bağlı Subaşı beldesinde sabah saatlerinde yerleşim yerini sudan koruyan Mavi Sed’din yaklaşık 150 metrelik kısmının yıkılması sonucu Meriç Nehri suları tarım arazilerine yayıldı. Bölgede incelemelerde bulunan Subaşı Belediye Başkanı Göksel Tüfekçi, sabah erken saatlerde gelen ihbar üzerine ekiplerle birlikte hızla bölgeye ulaştıklarını belirterek, setteki kopmanın etkisinin beklenenden çok daha büyük olduğunu söyledi. Seddin yıkılmasıyla nehir sularının kısa sürede tarım arazilerine yayıldığını ifade eden Tüfekçi, ilk belirlemelere göre 350 ila 400 dönüm ekili alanın zarar gördüğünü kaydetti. "Sezon çiftçi için çok zor geçecek" Üreticilerin ağır mağduriyet yaşadığını vurgulayan Tüfekçi, "Çiftçilerimiz açısından bu sezon oldukça zor geçecek gibi görünüyor. Eğer nehirde su seviyesi kısa sürede düşmezse hem hasar tespit çalışmaları hem de onarım süreci gecikebilir" dedi. Dün de riskli noktalarda müdahale yapıldığını ancak debinin yüksekliği nedeniyle çalışmaların yetersiz kaldığını belirten Tüfekçi, suyun gücü karşısında mevcut imkânlarla sınırlı kalındığını ifade etti. Subaşı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne ait su pompa istasyonunda da sabah saatlerinde açılmalar meydana geldiği, ancak Devlet Su İşleri ekiplerinin taş tahkimatıyla yarığı kapattığı bildirildi. Bu müdahaleyle ikinci bir kopmanın önüne geçildiği ve daha geniş bir alanın zarar görmesinin engellendiği belirtildi. Bölgede suların çekilmesinin ardından detaylı hasar tespit çalışmalarının başlatılması bekleniyor. Tarım arazilerinin büyük bölümünün halen su altında olduğu beldede üreticiler endişeyle bekleyişini sürdürüyor.
Antalya MHP’li Milletvekili Başkan: "Manavgat’a doğal gaz için ilk adım atıldı" Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Abdurrahman Başkan, ilk adımı atılan doğal gaz yatırımının Manavgat’a hayırlı olmasını diledi. MHP Antalya Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Abdurrahman Başkan’ın geçen yılın sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu yazılı soru önergesinin ardından Manavgat’a doğal gaz arzı sürecinde yeni bir gelişme yaşandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından verilen yazılı cevapta, ilçedeki çalışmaların planlama aşamasının tamamlandığı bildirildi. Bakanlık cevabında Manavgat’ın ilgili doğal gaz dağıtım şirketinin lisans ve yatırım programına dâhil edildiği ifade edildi. Ayrıca BOTAŞ iletim hattından doğal gaz teslim noktası keşiflerinin yapıldığı, Gaz Basıncı Düşürme ve Ölçüm İstasyonu (RMS/A) için siparişlerin verildiği ve 2026 yılı içerisinde şebeke imalatına başlanmasının planlandığı belirtildi. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Milletvekili Abdurrahman Başkan, Manavgat’ın artan nüfusu ve gelişen yapısı dikkate alındığında doğal gaz yatırımının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, sürecin yakından takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti. Başkan, yatırımın Manavgat’a ve hemşehrilere hayırlı olmasını temenni etti.