GÜNDEM - 05 Temmuz 2015 Pazar 16:26

Minik Enes gözyaşları arasında toprağa verildi

A
A
A
Minik Enes gözyaşları arasında toprağa verildi

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde 7 gün önce kaybolduktan sonra ölü bulunan Enes Tosun, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Tuzluca ilçesine bağlı Güllüce köyünde geçtiğimiz pazartesi günü kaybolan ve daha sonra patates tarlasında ölü olarak bulunan Enes Tosun (6), gözyaşları arasında toprağa verildi. Kendisinden 6 gündür haber alınamayan minik Enes, özel ekiplerin aramaları sonucu amcası M. Tosun’un ahırının kapı girişindeki patates tarlasında, bir torbanın içinde elleri, kolları bağlı bir şekilde bulunmuştu.

Olayla ilgili minik Enes’in amcası M. Tosun ve hanımı G. Tosun gözaltına alınırken, minik Enes’in cenazesi ise savcılığın yaptığı incelemenin ardından otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. Erzurum’da otopsisi yapılan minik Enes'in cenazesi, cenaze arabası ile Bilali Hebeşi Camii’ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından minik Enes toprağa verilmek üzere Güllüce köyüne götürüldü. Yoğun bir kalabalığın olduğu cenaze töreninde çocuklarını toprağa veren baba Metin baygınlık geçirirken, anne Bahar ise ayakta duramadı. Minik Enes, dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi. 

BÜLENT MAVZER - ERCAN TUNÇ 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Asırlık son değirmen devletin desteğiyle ayakta Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde bulunan 100 yıllık su değirmeni, devletin desteğiyle yapılan restorasyon çalışmasıyla ayakta kalarak yeni yüzyıla tutundu. 60 yaşındaki Yaşar Dokgöz’ün emeğiyle tahılları öğüten asırlık değirmen, bu geleneğin yöredeki son örneği olarak zamana direniyor. Kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi İlçe merkezine 2 kilometre mesafedeki Sekü köyünde Yedi Değirmenler mevkiinde bulunan asırlık su değirmeni, bu kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi olarak kayıtlara geçti. Dereden sağlanan suyun gücüyle çevirdiği taşa dökülen tahılları öğüten değirmen Gümüşhacıköy Kaymakamlığı’nın 2017 yılında yaptırdığı restorasyon çalışmasıyla elden geçirilerek hizmet vermeyi sürdürdü. Çocukluğundan bu yana aile yadigarı değirmende çalıştığını belirten değirmenci Yaşar Dokgöz, “Mesleği babamdan öğrendim. Buğday, arpa, mısır gibi tahılları burada öğütüyoruz. Faaliyetleri durmuştu. Onarıma ihtiyacı vardı. Gümüşhacıköy Kaymakamlığı ve Amasya İl Özel İdaresi’nin desteğiyle restore edildi. 7 yıldır tıkır tıkır çalışıyor” dedi. Komşu illerden de müşteri geliyor Çevre köyler, ilçeler ve komşu illerden bile müşterilerinin bulunduğunu anlatan evli, 3 çocuk ve 7 torun sahibi Dokgöz, “Duyanlar geliyor. Kimi un alıyor. Kimisi öğütmek için buğday getiriyor. Öğütüp gönderiyoruz. Müşterilerimize, dostlarımıza kapımız her zaman açık” diye konuştu. Yörede yetiştirilen Üveyik buğdayından üretilen unu müşterilerine tavsiye eden Dokgöz’ün tek yardımcısı ise 40 yıllık hayat arkadaşı eşi Nuran Dokgöz. Dokgöz çiftçi, geçimlerini sağladıkları asırlık değirmende yaşamlarını sürdürüyor.