KENT HABERLERİ - 11 Mart 2013 Pazartesi 14:06

Miniklere 'Sivil Savunma' eğitimi

A
A
A
Miniklere 'Sivil Savunma' eğitimi

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü, okulöncesi eğitim alan öğrenciler başta olmak üzere ilköğretim okulları ve liselerde sivil savunma eğitimi vermeye başladı.

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü, Başkan Op. Dr Altınok Öz’ün talimatları doğrultusunda okulöncesi eğitim alan öğrenciler başta olmak üzere ilköğretim okulları ve liselerde sivil savunma eğitimi vermeye başladı. Bu projeyle çocuk ve gençlerde sivil savunma bilincini arttırmayı hedefleyen Sivil Savunma Müdürlüğü, Deprem Haftası dolayısıyla Yakacık Çınar Anaokulu’nda uygulamalı eğitim etkinliği düzenledi.

Eğitim kapsamında anaokulu öğrencilerine deprem ve yangın gibi afet anlarında nasıl davranmaları ve neler yapmaları gerektiği ve kendilerini nasıl koruyacakları, sinevizyon eşliğinde detaylı şekilde anlatıldı. Daha sonra miniklere tek tek baret giydiren Kartal Belediyesi Sivil Savunma ekibi, afet anında yapılması gerekenleri ve alınması gereken önlemleri uygulamalı olarak gösterdi. Çocuklara acil durumlarda nerelere saklanmaları, nerelerden uzak durmaları ve enkaz altında kaldıklarında nasıl bir yöntem ile çıkabilecekleri de anlatıldı. Eğitimin ardından miniklere, taktıkları baretlerin yanı sıra el feneri ve üzerinde ‘Kartal’ı Seviyorum. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ yazılı hediyeler sunuldu. Ayrıca Yakacık Çınar Anaokulu’na kayıtlı 58 öğrenci ile velileri sivil savunma gönüllüsü oldular.

Okullarda sivil savunma eğitimi veren müdürlük teknisyenlerinin, okul müdür ve öğretmenlerinin rehberliğinde “çocuklara davranış” ve “pedagojik formasyon” eğitimi aldığını vurgulayan Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürü Muhittin Beyaz, “eğitmen teknisyenlerimiz, çocuklarla iletişim konusunda uzmanlardan eğitim aldıkları için gereken donanıma sahiptir. Bu kapsamda bilimsel olarak özellikle okul öncesi çağı çocuklara eğitim verirken ‘Oyundayım’ yöntemini kullanıyoruz. Ekran görseli veya kostümlü karakterler yaratıp çocuklar için konuyu daha ilgi çekici hale getiriyoruz. Bu da çocuklarla yaptığımız eğitimlerde daha iyi sonuçlar almamızı sağlıyor. Örneğin Yakacık Çınar Anaokulu’nda ‘Kedi ve Kanguru’ karakterlerini kullandık. Böylece bu okulun sivil savunma eğitmeni simgesi artık ‘Kedi ve Kanguru’ olacak ve bundan sonra gideceğimiz her okulda Tavşan, ayı v.b gibi farklı iki animasyon karakter ortaya koyarak okulları ayrı ayrı simgeleyeceğiz” dedi.

Anaokulu seviyesinde sivil savunma eğitimi verebilen Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü böylece eğitim yaş aralığını 3 - 70 aralığına genişletmeyi başardı.

Kartal Belediyesi Sivil Savunma ekipleri hemen her gün bir okulda eğitim veriyor. Yakacık Çınar Anaokulu’nun ardından sırada Yakacık Okyanus Anaokulu, Hürriyet İ.H.L, Kartal Belediyesi kreşlerinin tümü ve Yüksel Alanyalı Anadolu Lisesi gibi birçok okul bulunuyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da Kurban Bayramı öncesi temizlik seferberliği Aydın’da Kurban Bayramı öncesi kent genelinde temizlik çalışmalarını hızlandıran Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Atatürk Kent Meydanı’nda kapsamlı temizlik gerçekleştirdi. Kurban Bayramı öncesinde kent genelinde çalışmalarını sürdüren Aydın Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Atatürk Kent Meydanı’nda detaylı temizlik çalışması gerçekleştirildi. Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, şehrin kalbi olan Atatürk Kent Meydanı’nda kapsamlı temizlik yaptı. Çalışmalar kapsamında kent mobilyaları da temizlendi, meydan pırıl pırıl hale getirildi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bayram boyunca da kent genelinde çalışmaların süreceğini belirterek "Aydınımızın tüm ilçelerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kurban Bayramı öncesinde kentimiz genelinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımıza bayram boyunca da devam edeceğiz. Şimdiden tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı kutluyor, aileleri ve sevdikleri ile beraber nice mutlu bayramlar diliyorum. Hizmetle büyüyen Aydın" dedi. Çalışmalardan memnuniyet duyduklarını ifade eden vatandaşlar, meydanın her zaman temiz ve düzenli tutulduğunu belirterek Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.
Nevşehir Nevşehir Belediyesinde bayramlaşma maratonu Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı; Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma programlarına katılarak protokol üyeleri, belediye personeli ve vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Arı; ilk olarak Nevşehir Valiliği tarafından Topuzlu Han Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen il bayramlaşma programına katıldı. Programda bürokrasi, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle sohbet eden Arı, tüm Nevşehirlilerin Kurban Bayramı’nı kutlayarak iyi dileklerini iletti. Daha sonra Nevşehir Belediyesi Başkanlık Makamı’nda gerçekleştirilen personel bayramlaşma programında belediye çalışanlarıyla bir araya gelen Başkan Arı, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, amirler ve personelle tek tek bayramlaştı. Programda konuşan Arı, Nevşehir Belediyesi’nin büyük bir aile olduğunu belirterek, birlik, beraberlik ve huzur içerisinde bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Belediye çalışanlarının özverili çalışmalarına teşekkür eden Arı, Kurban Bayramı süresince vatandaşların ve kente gelen tatilcilerin herhangi bir olumsuzluk yaşamaması adına tüm tedbirlerin alındığını ifade etti. Belediye personeliyle gerçekleştirilen bayramlaşmanın ardından vatandaşlarla da bir araya gelen Başkan Arı, belediye binasına gelen misafirlerle yakından ilgilenerek çeşitli ikramlarda bulundu. "Doğup büyüdüğümüz bu kadim şehre hizmet etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" diyen Arı, "Başta tüm Nevşehirli hemşehrilerim olmak üzere herkesin Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Allah kesilen kurbanları kabul etsin. Aileleriniz ve sevdiklerinizle birlikte sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde nice bayramlar geçirmenizi diliyorum" dedi. Bayramlaşma programı kapsamında çocukları da unutmayan Başkan Arı, Nevşehirli çocuklar için hazırlatılan özel para keseleriyle harçlık dağıtarak çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.