Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ta düzenlenen 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Deli" isimli şarkıları ile Türkiye'yi temsil ederek yedinci olan Mor ve Ötesi Grubu'nun davulcusu Kerem Kabadayı, Lambda İstanbul'un kapatılmasına ilişkin düzenlenen basın toplantısına katıldı.
Toplantıda yaptığı konuşmayı, "burada bulunmamız bir meydan okumadır" diyerek bitiren ve dikkatleri üzerine çeken Kabadayı, toplantı sonrasında İHA muhabirinin sorularını yanıtladı.
Dernek kapatmanın "Türkiye'ye yakışmayan bir karar" olduğunu savunan Kabadayı, "Bu davaların ve kapatmaların bir türlü sonu gelmiyor. Kapatmalardan bahsedeceksek AK Parti ve DTP'ye açılan kapatma davalarından da bahsetmek gerekiyor.
Lambda İstanbul'un kapatılması, AK Parti ve DTP'ye açılmış kapatma davalarından çok daha büyük bir yargı skandaladır. Ve de özgürlük ve demokrasiden yana olanların bir samimiyet sınavıdır.
Özgürlük ve eşitlikten yana isek Lambda İstanbul ile dayanışmak zorundayız. AK Parti'nin kapatılması için de aynı. Birinin kapatılmasını
savunup, diğerine destek çıkmak gibi bir şey olamaz" dedi.
"EUROVISION SONUCUNU DERT ETMİYORUZ"
Eurovision Şarkı Yarışması'na ilişkin sorulara da yanıt veren Mor ve Ötesi'nin davulcusu Kerem Kabadayı, Rusya'ya yakın ülkelerin birbirleri ile dayanışma içerisinde olduklarını ima ederek, "Cep telefonlarından oy kullanılarak belirlenen bir sonuç var.
Eurovision'a katılan ülkelere bakarsanız Rusça'nın ana dil seviyesinde konuşulduğu çok fazla ülke var. Böyle olunca bu ülkeler arasında bir beraberlik oluşturuyor" dedi.
Yunanistan ve Ermenistan'dan Türkiye'ye puan gelmemesine de değinen Kabadayı, "Türkiye'de çok eleştirilen bir nokta ise, Yunanistan ve Ermenistan'dan hiç puan çıkmamış olması.
Yani Yunanistan'dan Türkiye'ye puan çıkmamış olması mesela bizim Atina'da gördüğümüz ilginin değerini, insanlarla kurduğumuz iletişimin değerini azaltmıyor.
Şu an Atina'da bir Türk rock grubu dinleniyor. Oradaki insanlar Türkçe sözlü rock müzik yapan birilerini dinliyorlar. Bir çok dinleyici kitlemiz var orada. Bizim önemsediğimiz şey bu. Yoksa, oradan puan çıkmış - çıkmamış açıkçası bunu dert etmiyoruz" diye konuştu.
Aslında her hangi bir sıralamayı hedeflemeden sahneye çıktıklarını belirten Kabadayı, "Amacımız o gece sahneye çıkanlar arasında en iyisi olmaktı. Ve en iyi performansı sergilediğimize inanıyoruz. Türkiye'de de insanların bu sonuçtan memnun kaldığını görmek bizi mutlu etti" ifadesini kullandı.
RAMAZAN CİN - İSTANBUL








