SPOR - 07 Mayıs 2022 Cumartesi 11:37

Muratpaşa Belediyespor'da yeni transferler

A
A
A
Muratpaşa Belediyespor'da yeni transferler

Bu sezon Sultanlar Ligi’nin kapısından dönen Muratpaşa Belediyespor kadın voleybol takımı, transfere devam ediyor. Paşanın Sultanları, sezonda Türk Hava Yolları forması giyen 26 yaşındaki pasör İrem Çor’u renklerine bağladı.

Muratpaşa Belediyespor kadın voleybol takımı, kuruluşunun ilk yılında ‘Sultanlar Ligi’ hedefiyle Sigorta Shop Kadınlar Voleybol 1. Ligi’nde mücadele etti. İki gruplu lig maratonu evinde namağlup lider tamamlayan Muratpaşa, Sultanlar Ligi’ne çıkacak 2 takımın belli olduğu play-off serisinde zorlu gruba düştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Belediyesi ve Adam Voleybol’la aynı grupta yer alan Muratpaşa’nın Sultanları, gruptan çıkamadı.

Kadınlar Voleybol 1. Ligi’nde yeni bir mücadeleye hazırlanan Muratpaşa Belediyespor, başantrenör Ali Kamberoğlu’yla yeniden anlaşırken Ayşe Çürük, Nur Sena Kasap ve İlarya Zararsız’la da sözleşme uzattı. Dış transferde 21 yaşındaki smaçör Aylin Yalaz ve yine aynı mevkide oynayan 22 yaşındaki Melis Katipoğlu’na imza attıran Muratpaşa, son olarak Elif Yaren Akdoğu, İrem Çor, Buse Serbest, Deniz Dülger Çapkınoğlu’yla da anlaşmaya vardı.

Gelecek sezon Muratpaşa forması giyecek olan 23 yaşındaki Elif Yaren Akdoğu, pasör mevkiinde oynuyor. Akdoğu, geçen sezonu Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde geçirdi. Takıma yeni katılan 28 yaşındaki Buse Serbest ise orta oyun kurucu olarak görev alacak. Liberoda oynayan 26 yaşındaki Deniz Dülger Çapkınoğlu ise geçen sezon Çukurova Belediyesi’nde forma giydi. Paşanın Sultanlarına, Sultanlar Ligi takımlarından Türk Hava Yolları’ndan katılan 26 yaşındaki İrem Çor ise pasör mevkiinde oynuyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Orta Karadeniz’de hedef Arap turistler Türkiye’de tarih ve doğanın iç içe olduğu şehirlerin bulunduğu Orta Karadeniz Bölgesi’ne Suudi Arabistan’dan turist çekilmesi planlanıyor. Bu amaçla Suudi Arabistan’da faaliyet gösteren 18 turizm acentesinin yetkilisi Amasya, Samsun, Tokat ve Çorum’u kapsayan bölgeye gezi düzenledi. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) organize ettiği gezide Arap turizmciler bölge illerinin tarihi ve doğal mekanlarını gezip turizm potansiyeline yönelik bilgi edindi. Esnaf da Arap konuklarına hediyeler verip ikramlarda bulundu. Yedikleri döneri muhteşem olarak yorumlayan Arap turizmciler döner ustası Lütfi Kol ile hatıra fotoğrafı çektirdi. “Orta Karadeniz’deki şehirler gerçekten muhteşem” Geziye katılan turizmcilerden Ghadeer Al Hendawee, “İnşallah Arabistan’dan buraya turlar başlatacağız” dedi. Arap turistlerin Trabzon’a olan ilgisi hatırlatılan Al Hendawee, “Her zaman Trabzon bölgesine gidiliyor. Ama bu bölge bilinmiyordu. Çünkü bu şehirler gerçekten muhteşem. Yeşillik ve tarih beraber. Sadece Trabzon Karadeniz değil. Samsun mükemmel bir şehir. Amasya tarihi bir şehir. Tokat mağaralarla, kalesiyle çok güzel” diye konuştu. Karadeniz’e en fazla turist getiren turizmciler davet edildi Gezinin fırsatları da beraberinde getireceğine inandıklarını belirten OKA Amasya İl Koordinatörü Erdin Güden ise “Suudi Arabistan’dan Karadeniz Bölgesi’ne en fazla turist getiren 18 turizm acentesini bölgemize davet ettik. Bu faaliyetle amacımız şehrimize, bölgemize daha fazla turist çekmek. Yaklaşımları gayet olumlu. Bundan sonra daha fazla turist getirebileceklerini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Bursa Kınalı kuzular için asker eğlencesi Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, vatani görevini zihinsel veya fiziksel engelleri sebebiyle yerine getiremeyen bireyler için geleneksel temsili ‘Askerlik Kına Eğlencesi’ düzenledi. Dev Türk bayrağı eşliğinde salona gelen asker adayları, hem üniforma giymenin heyecanını yaşadı hem de ailelerine duygu dolu anlar yaşattı. Zihinsel ya da fiziksel engelleri nedeniyle askere gidemeyen bireylerin vatani görevlerini yerine getirebilmeleri amacıyla başlatılan 1 günlük temsili askerlik uygulamasından yararlanan 49 kişi, Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin organize ettiği kına gecesiyle askere uğurlandı. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki geceye; Bursa Merkez Komutanı Albay Memduh Yanmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay Özkan, Engelliler Meclisi Genel Sekreteri Ayhan Zembilci, Büyükşehir Belediyesi Meclisi Engelliler Komisyonu üyesi Sinan Nergiz, askeri erkan ve engelli bireylerin aileleri katıldı. Dev Türk bayrağı açarak salona giren asker adayları, bando marşlarıyla yürüyüş yaptı. Engelli genç kızların kına tepsilerini taşıdığı yürüyüş, büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol üyeleri, gençlerin eline kına yaktı. Asker kıyafeti içerisindeki çocuklarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektiren aileler, zaman zaman duygusal anlar da yaşadı. Gecenin sonunda düzenlenen kına eğlencesinde ise asker adayları, hem üniforma giymenin heyecanını yaşadı hem de doyasıya eğlendi. Türk bayrağı işlemeli yazmaları omuzlarına takan engelli gençler, aileleriyle unutamayacakları bir akşam yaşadı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, geceyi düzenleyen Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi’ne teşekkür etti. Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan Cumhuriyet’i yaşatmak için her bir kahraman Mehmetçiğin kıymetli olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, "Bu topraklarda yaşayan bütün vatandaşlarımızın Mehmetçiklere ne kadar saygı duyduğunu biliyoruz. Temsilen bir gün dahi olsa asker ocağından karavana sallayacaklarını bilmek hepimize onur ve gurur veriyor" dedi. Askerlik hizmetlerini yerine getirecek evlatların gözlerindeki parıltıyı ve heyecanı gördüklerini belirten Bursa Merkez Komutanı Albay Memduh Yanmaz, "Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına temsili askerlik hizmetlerini yerine getirmek için gelen arkadaşlarımız, asker elbiselerini giymiş kahraman birer Mehmetçik olarak karşımızda gurur ve onurla durmaktadırlar. Gençlerimizin kendilerine vatan savunmalarında bir görev düştüğünde diğer askerlerimizden geri kalmayarak her türlü görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine inanıyoruz" diye konuştu. Engelliler Meclisi Genel Sekreteri Ayhan Zembilci ise yaklaşık 20 yıldır yapılan bir günlük temsili askerlik programına destek veren tüm kurumlara teşekkür etti.