Prodüksiyon aşaması biten The Messiah adlı film, 1000’den fazla oyuncusuyla İran’ın gelmiş geçmiş en büyük yapımı oldu ve ön gösteriminin yapıldığı Fajr Film Festivali’nde yabancı filmcilerin tepkisini topladı.
Talebzadeh, Variety’ye yaptığı açıklamada Mel Gibson’ın filmin de çok beğendiğini söyledi ve niçin böyle bir işe soyunduğunu anlattı, ‘’Bence Tutku gerçekten çok büyük bir inançla yapılmış ve gerçekten başarılı bir yapım. Yalnızca, onda anlatılan hikaye yanlış’’. İranlı yönetmen, kendi filminde Hz. İsa’yı İslami inancın gerektirdiği şekilde anlattığını söylüyor.
The Messiah’de İsa, Tanrının oğlu değil de, İsrailoğullarının son peygamberi ve Hz. Muhammed’in müjdecisi olarak anlatılıyor ve insanları Kur’an doğrultusunda inanamaya teşvik ediyor. Ölümü ise Tutku’daki gibi olmuyor. Son yemek gecesinde Allah tarafından kurtarılan Hz. İsa’nın yerine bir başkası çarmıha geriliyor.
The Messiah yakında sinemalarda olacak ama Müslüman ülkeler dışında vizyona girip girmeyeceği oldukça şüpheli çünkü şimdilik dağıtım için taliplisi yok. Ancak sinemalardan sonra filmin televizyon satışları yapılacak ve dizi halinde televizyonlarda olacak.
Talebzade, dinler arasında ortak bir zemin yaratması açısından da filmini önemsediğini belirtti.
beyazperde.mynet.com








