TEKNOLOJİ - 10 Aralık 2010 Cuma 13:36

Mythos Türkçe çıkıyor

A
A
A
Mythos Türkçe çıkıyor

Dünya genelindeki ilk Hack'n'Slash MMO 2011'de yayında / Beta-Kayıt, bugün itibariyle yeni web sitesinde.

Berlin merkezli Yayımcı Frogster, 2011 senesinin başında yayımlanacak olan Avrupa çapında tanınmış Online Rol Oyunu Mythos'un Türk oyuncular için de bedava ve Türk dilinde mevcut olacağını ve oynanabileceğini açıkladı.


Mythos başarılı konsepti Hack'n'Slash'i aksiyon yüklü bir Online-Rol-Oyunu ile birleştiriyor. Oyuncular Mythos'ta sanal Fantezi-Dünyasını karikatür atmosferinde yaşıyor, çeşitli zindanlarda sayısız Canavar avlıyor ve diğer oyuncularla karşılaşmalarda heyecan dolu (Oyuncuya-karşı-Oyuncu) PVP-düellolarına giriyorlar. Bireyselleştirilibilen dört ırk ve üç karakter sınıfı da mevcut. Aslen Flagship Stüdyolarınca geliştirilen Mythos, 2009'dan günümüze kore menşeili Yayımcı HanbitSoft tarafınca sürdürülmekte ve Avrupa Yayımı için hazırlandı. Frogster Mythos'u şimdilik beş dilde yayımlıyor; Almanca, İngilizce, Lehçe, Fransızca ve Türkçe.


Bugün yayın hayatına başlayan www.mythos-europe.com sitesi farklı Halk ve Karakter Sınıflarına dair ilk bilgileri verdiği gibi oyun dünyası ve özelliklerine istinaden değerli tüyoların yanı sıra geniş çaplı ekran görüntüleri ve sanat çalışmaları da içeriyor. Bunların yanı sıra hayranlar an itibariyle web sitesinde forum ve yaklaşan kapalı beta sürecine kayıt olabiliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Oda başkanları: "Ödemeye devam ettiğimiz kredilerden ilave faiz alınmamalı" Samsun’un Çarşamba ilçesinde bir araya gelen oda başkanları, Hazine destekli esnaf kredisi faizlerinin artmasının kendilerini mağdur ettiğini belirterek, ’ödemeye devam ettikleri kredilerden ilave faiz alınmaması’ talebinde bulundu. Zübeyde Hanım Meydanı’nda toplanan esnaf odaları başkanları, esnaf kredi faizlerine yapılan artışa tepki gösterdi. Odalar adına basın açıklamasını okuyan Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, “Hazine destekli esnaf kefalet kredilerimizin taksitlerine yüzde 100 oranında faiz uygulanıyor. Zor zahmet çektiğimiz kredilere karşı yapılmış bu faiz artırımı bizleri çok üzmüş, çok mağdur etmiştir. Zaten zor zamanlar içerisinde çekilmiş kredilere yansıyan bu faiz arttırımı bizleri içinden çıkılmaz bir duruma düşürmüştür. Özellikle pandemi döneminde çekilmiş bu kredilerin o dönemde dükkân açmayan, siftah yapmayan, aracının marşını çevirmeyen esnafımızın borçlarını ödeyebilmek için kullandığı krediler olduğunu unutmayalım” dedi. 173. madde hatırlatıldı Anayasa’nın 173. maddesini hatırlatan Bala, “Anayasamızın 173. maddesinde, ’Devlet, esnaf ve sanatkârları koruyucu tedbirler alır’ ifadeleri yer alıyor. Buna göre, devletimizin, esnaf ve sanatkârımızın sorunlarının çözmesi, onları refaha kavuşturması ve önlerindeki tüm engelleri kaldırması gerekiyor" ifadelerini kullandı. Esnafların ödediği kredilerde zorluklar yaşadığını söyleyen Bala, devlet yetkililerine çağrıda bulunarak, “Son çıkış olarak gördüğümüz bu yolda esnaf ve sanatkârımızı rahatlatacak ve bizleri memnun edecek kararlar alacak ve içinde bulunduğumuz ivedi sorunları çözeceğine inandığımız, her fırsatta esnaf ve sanatkârımıza ziyaret yapan, çayını içen hal ve hatırını soran tek çözüm kapımız olduğunu bildiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımızdan, ödemeye devam ettiğimiz kredilerden ilave faiz alınmamasını talep ediyoruz. Ayrıca bekleyen diğer sorunlarımızı çözüme kavuşturacağına olan inancımız tamdır. Çağrımızı ve sesimizi, Karadeniz’in incisi Çarşamba’dan iletiyoruz" diye konuştu. Zübeyde Hanım Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına; Ayakkabıcılar Odası Başkanı Osman Aydın, Bakkallar Odası Başkanı Cihan Kaya, Bakırcılar Odası Başkanı İsmail Çelik, Berberler Odası Başkanı Ümit Taşan, Demirciler Odası Başkanı Kerim Çakır, Fırıncılar Odası Başkanı Esat Akkaya, Kahveciler Odası Başkanı Erdal Çalışkan, Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Gümüş, Madeni Sanatkârlar odası Başkanı Mustafa Dündar, Marangozlar Odası Başkanı Kerim Dikkol ve Terziler Odası Başkanı Enver Yılmaz katıldı.