TEKNOLOJİ - 07 Mayıs 2015 Perşembe 10:47

‘Nusrat’ mobil oyunu gençlerin ilgi odağı

A
A
A
‘Nusrat’ mobil oyunu gençlerin ilgi odağı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çanakkale Savaşları’nın 100. yıl etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen mobil oyun ‘Nusrat’, bir hafta gibi kısa bir sürede mobil marketlerin üst sıralarında yer almayı başardı.

Çanakkale Zaferi’nin en önemli simgelerinden biri olan Nusrat Mayın Gemisi’nin hikayesini anlatan mobil oyun özellikle gençler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı.

1 HAFTA SONUNDA 20 BİN BARAJINI AŞTI
Bakanlığın özel ses ve görüntü efektleriyle hayata geçirdiği proje, mobil marketlerde, İlk haftanın sonunda 20 binin üzerinde yüklendi. Oyunun fragmanı da kısa bir sürede binlerce kişi tarafından izlenildi.
Yayınlandığı ilk günde Google’nin ‘Global Top 500 En Yeni Uygulamalar’ sıralamasına 284. sıradan giriş yapan oyunun 1 hafta içinde ‘En iyi 24’ sıralamasına girdiği öğrenildi.

Android markette ve Apple Store’da kullanıcıların beğenisine sunulan mobil oyunun, gençlerin tarih bilincine katkı sağlaması hedefleniyor. 3 boyutlu mobil oyunun ilk bölümünde, elinde kalan son 26 mayını Çanakkale Boğazına döşeyerek düşman donanmalarına büyük kayıplar verdiren Nusrat Mayın Gemisi’nin bu tarihi görevi işleniyor. Diğer bölümlerde ise oyuncuların 18 Mart Deniz Muharebesi, Tekke Koyu Çıkarması, Kirte Köyü Muharebesi, Arıburnu Çıkarması ve Conk Bayırı gibi mücadeleleri başarıyla geçebilmesi amaçlanıyor.

Çanakkale, Sarıkamış, Sakarya, Malazgirt gibi tarihi olayların yıl dönümlerinde on binlerce genci bir araya toplayan ve imza attığı projelerle genç nesillerin tarih bilincinin daha da gelişmesini amaçlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gelecek dönemlerde mobil dünyada daha sık yer alması bekleniyor.

YABANCI ÜLKELER DE BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR
3 boyutlu mobil oyun, mobil marketlere yüklendikten sonra ülke sınırları dışında da yoğun bir ilgiyle karşılandı.
“Nusrat”, yüklendiği ilk haftanın sonunda, başta Almanya ve ABD olmak üzere Uluslararası alanda da birçok ülke tarafından ve farklı dillerde indirildi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul 2026 UEC Avrupa Pist Bisikleti Şampiyonası’nda ilk seans sona erdi Konya Olimpik Velodromu’nda düzenlenen 2026 UEC Avrupa Pist Bisikleti Şampiyonası, bugün gerçekleştirilen ilk seans yarışlarıyla başladı. Avrupa Bisiklet Birliği (UEC) takviminde yer alan ve Konya’nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada, ilk seansta eleme ve sıralama yarışları tamamlandı. Türkiye’nin ilk ve tek olimpik pist bisikleti tesisi olan Konya Olimpik Velodromu, yüksek standartlardaki altyapısı ve pist kalitesiyle Avrupa’nın en iyi sporcularını ağırlarken, ilk seans yarışları sporseverlerin yoğun ilgisiyle takip edildi. Ramazan Yılmaz, piste çıktı, finale kaldı Şampiyonanın 1. seansı kapsamında milli sporcumuz Ramazan Yılmaz, eliminasyon disiplininde eleme yarışlarında piste çıktı. Avrupa’nın güçlü isimlerine karşı mücadele eden Ramazan Yılmaz, 7.5 kilometrelik 30 turluk yarışta son avrupa şampiyonu Alman bisikletçi Tim Torn Teutenberg’in ardından serisinde ikinci olarak akşam seansında koşulacak finaller öncesinde önemli bir performans sergiledi. Şampiyonanın sabah seansında kadınlar ve erkekler kategorilerinde; Eliminasyon, Takım Sprint, Takım Takip branşlarında eleme ve sıralama yarışları gerçekleştirildi. İlk seansın genel sonuçları Eliminasyon Disiplini Elemeleri 1. Ayak 1. Bor Ebner (Slovenya) 2. Tobias Aagaard Hansen (Danimarka) 3. Mats Poot (İsviçre) 2. Ayak 1. Tim Torn Teutenberg (Almanya) 2. Ramazan Yılmaz 3. Kiryl Hutsko Kadınlar takım sprint eleme sonuçları ve birinci tur eşleşmeleri 1. Hollanda (45.832) 2. Almanya (46.276) 3. Büyük Britanya (46.461) 4. Fransa (46.786) 5. Polonya (47.342) 6. Çekya (47.726) 7. İtalya (47.765) 8. Ukrayna (48.474) Erkekler Takım Sprint 1. Büyük Britanya (42.214) 2. Çekya (42.454) 3. İtalya (42.555) 4. Fransa (42.593) 5. Almanya (43.017) 6. Polonya (43.230) 7. Hollanda (43.512) 8. Belçika (43.550) Kadınlar Takım Takip 1. Almanya (4:06.509) 2. İtalya (4:07.365) 3. Büyük Britanya (4:07.447) 4. Fransa (4:13.800) 5. Belçika (4:14.648) 6. İsviçre (4:15.003) 7. İrlanda (4:21.973) 8. Hollanda (4:25.505) Erkekler Takım Takip 1. Danimarka (3:44.405) 2. Büyük Britanya (3:46.497) 3. İsviçre (3:46.699) 4. İtalya (3:47.637) 5. Almanya (3:49.373) 6. Belçika (3:49.788) 7. Fransa (3:50.263) 8. İspanya (3:53.161) Akşam seansında final heyecanı Günün ikinci seansı saat 19.00 itibarıyla başlayacak. Akşam seansında şu etaplar koşulacak: Kadınlar Takım Sprint - İlk Tur Erkekler Takım Sprint - İlk Tur Kadınlar Scratch Yarışı Erkekler Eliminasyon Yarışı - Final Kadınlar Takım Sprint - Final Erkekler Takım Sprint - Final Saat 19.00 itibarıyla başlayacak akşam seansında Ramazan Yılmaz, erkekler Eliminasyon finalinde yarışırken, kadınlar kategorisinde Reyhan Yakışır Scratch Yarışı’nda Türkiye’yi temsil edecek. Milli sporcuların performansı, ilk günün öne çıkan başlıkları arasında yer alacak.
Muş Güzeldağ Kayak Merkezi yarıyıl tatilinin son gününde doldu taştı Muş’ta kent merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Güzeldağ Kayak Merkezi, yarıyıl tatilinin son gününde ziyaretçi akınına uğradı. Kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı merkezde özellikle öğrenciler ve aileler yoğunluk oluşturdu. Güzeldağ Kayak Merkezi, sömestir tatilinin son gününde yoğun ilgi gördü. Kent merkezine yakın konumu ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken merkezde ziyaretçiler karın keyfini doyasıya yaşadı. 2300 rakımlı kayak merkezinde kar kalınlığının 1 metreye ulaşması, kayak ve kızak yapmak isteyen vatandaşlar için uygun bir ortam oluşturdu. Gün boyunca piste çıkan çocuklar ve gençler kızakla kayarak eğlenirken, aileler de kar manzarası eşliğinde vakit geçirdi. Özellikle öğrencilerin yoğunluk oluşturduğu merkezde zaman zaman pistlerde kalabalık yaşandı. Bazı vatandaşlar ise yürüyüş yaparak karla kaplı doğayı fotoğrafladı. Ailesiyle birlikte kayak merkezine gelen Ertunç Kaymaz, tatilin son gününü değerlendirdiğini ifade ederek, "Bugün yarıyıl tatilinin son günü. Bu son günde kayak merkezine gelmek bizim için mantıklı bir seçim oldu. Tatilin son gününü ailemle birlikte kayak yaparak geçiriyoruz" dedi. Çocukları ile birlikte kayak merkezine gelerek tatilin son gününü değerlendirdiklerini söyleyen Fatma Kaymaz, "Bugün sömestir tatilinin son günü. Çocuklarla birlikte Muş Kayak Merkezi’ne geldik. Hava gayet güzel, ortam da çok keyifli. Çocuklar burada doyasıya eğleniyor. Yarın eğitim-öğretim yılına başlayacağız. Bugün için mutluyuz" ifadelerini kullandı. Muş Devlet Hastanesinde uzman doktor olarak çalıştığını söyleyen Sepideh Khanı, kayak merkezinde olduğu için mutlu olduğunu ifade ederek, "Bu sene kayak merkezini keşfettim ama geçen yıl gelme fırsatım olmamıştı. Burası hem çocuklar hem de büyükler için eğlenmeye çok uygun, gerçekten güzel bir ortam var. Hava soğuk ama bu da ayrı bir keyif katıyor. Bu yüzden buraya gelip günü eğlenceli bir şekilde değerlendirmek istedim. Profesyonel kayak yapmadığım için çocuklar gibi kızaklarla kaymak da çok keyifli oldu. Benim için güzel bir hatıra oldu" şeklinde konuştu.
Muğla AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’dan ’yeni anayasa’ vurgusu: "Millet kendi anayasasını yapmalı" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, mevcut anayasanın darbe dönemlerinin izlerini taşıdığını belirterek, Türkiye’nin sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ve milletin kendi anayasasını yapması gerektiğini söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Muğla’da düzenlenen Genişletilmiş İl Danışman Meclisi Toplantısı’na katıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yazıcı, anayasa yapma hakkının asıl sahibinin millet olduğunu hatırlattı. Meclis duvarlarında yer alan "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözüne atıfta bulunan Yazıcı, milletin bugüne kadar bu hakkı tam anlamıyla kullanamadığını ifade etti. Mevcut anayasa üzerinde yapılan iyileştirmelere değinen Yazıcı, "Bütün bunlara rağmen bugün yürürlükte bulunan anayasada gerçekleştirilen 19 değişikliğin 12 tanesi bizim iktidarımız döneminde yapıldı. En büyük değişikliği 2017 yılında gerçekleştirerek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni getirdik" dedi. Yapılan tüm değişikliklere rağmen anayasanın bir bütünlük arz etmediğini söyleyen Yazıcı, yeni anayasa hedefinin hem AK Parti’nin kuruluş bildirgesinde hem de muhalefetin vaatlerinde yer aldığını belirtti. Yazıcı, "Talebimiz açık; Türkiye yeni bir anayasa yapmalı ve bu anayasaya millet damgasını vurmalı. Milletimiz, sahip olduğu anayasa yapma hakkını artık tam tekmil bir şekilde kullanabilmelidir" ifadesini kullandı.