ASAYİŞ - 06 Haziran 2023 Salı 15:54

Okul bahçesi sular altında kaldı, öğrenciler birbirini sırtladı

A
A
A
Okul bahçesi sular altında kaldı, öğrenciler birbirini sırtladı

Sivas’ın Yıldızeli İlçesinde başlayan sağanak yağmur sonrası, Yıldızeli İmam Hatip Lisesi sular altında kaldı. Lise öğrencilerinin okula girmekte zorlandığı anlar amatör kameralara yansıdı.

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde dün öğle saatlerinde etkisi artıran sağanak yağış sonrası ilçede bulunan İmam Hatip Lisesinin bahçesi ve bodrum katı sular altında kaldı. Bahçesi tamamen sular altında kalan okula girmek isteyen öğrenciler birbirlerini sırtlarında taşıdı. Yağışın durmasının ardından harekete geçen Yıldızeli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri vidanjör yardımıyla suyu tahliye etmek için kolları sıvadı. Tahliye çalışmalarının başladığı okul için eğitime bir gün ara verildiği duyruldu. Öte yandan yağış tarım arazilerine de zarar verdi. Yaklaşık 200 dönüm tarım arazisinin zarar gördüğü belirtildi. Zarar gören tarım arazileri için hasar tespit çalışması yapılacağı öğrenildi.

Okul bahçesi sular altında kaldı, öğrenciler birbirini sırtladı

Rahmi Meyveci - Serhat Yılmazer

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Çaldığı motosikletle kaçan şüpheli kovalamacayla yakalandı Aksaray’da çaldığı motosikletle giderken "dur" ihtarına uymayan şüpheli ile polisin kovalamacası kameralara yansıdı. Kovalamaca sonucu yakalanan şüpheli gözaltına alınırken motosikletin çalıntı olduğu belirlendi. Olay gece yarısı Hassas Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, mahallede devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekibi şüpheli olarak gördüğü bir motosiklet sürücüsüne ‘dur’ ihtarında bulundu. Motosiklet sürücüsü polisin ihtarına uymayarak kaçmaya başlarken polis ile motosiklet sürücüsü arasında kovalamaca başladı. Ekiplerin şahsın kaçtığını telsizden anons etmesi üzerine şüphelinin kaçtığı bölge abluka altına alındı. Kameralara da yansıyan kovalamacada şüpheli kaçtığı motosikletle birlikte Nakkaş Mahallesi 2817 Sokak’ta kıskıvrak yakalandı. Yakalanan motosiklet sürücüsü Y.E.G. (18) gözaltına alınarak polis aracına bindirilirken yapılan sorgulamasında daha önceden de 2 ayrı hırsızlık kaydı bulunduğu belirlendi. Motosiklet üzerinde inceleme yapan polis ekipleri şasenin kazınmış olduğunu tespit ederken motosikletin tescilinin bulunmadığı ve çalıntı olduğu ortaya çıktı. Motosiklet incelemelerin ardından çekici marifeti ile otoparka çektirilirken gözaltına alınan şüpheli sorgulanmak üzere Polis Merkezine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.