ASAYİŞ - 10 Aralık 2015 Perşembe 14:09

Okul trafosunda korkutan yangın

A
A
A
Okul trafosunda korkutan yangın

Eyüp'te bulunan bir okulun trafosunda meydana gelen patlama sonrası yangın çıktı. Çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu büyümeden kısa sürede söndürülürken, okulda pazartesi gününe kadar eğitime ara verildi.

Eyüp’te bulunan Çırçır Ortaokulu’nun bodrum katındaki trafo sabah saatlerinde büyük bir gürültüyle patladı. Patlamanın ardından trafonun bulunduğu bölümde yangın çıktı. Patlama sırasında derste bulunan öğrenciler büyük korku yaşadı. Öğrenciler yaşadıkları paniğin etkisiyle hemen okuldan dışarı çıktı. Okul idaresinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını büyümeden kısa sürede söndürdü.
Patlamayı duyan veliler ise hemen okula koştu. Telefonla olayı öğrenen bir veli, “Burada değildim, telefon geldi, patlamaya haber verdiler. Panik halinde koştuk geldik. Hepimize çok geçmiş olsun” dedi.

PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR EĞİTİME ARA VERİLECEK

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Başkan Yardımcısı Cemal Memiş, okula gelerek incelemelerde bulundu. Olayla ilgili yetkilerden bilgi alan Başkan Aydın, “Öğrencilerimize de velilerimize de çok geçmiş olsun. İlçe Milli Eğitim Müdürü ile istişare halindeyiz. Trafo ile ilgili BEDAŞ yetkilileri ile irtibat halindeyiz” şeklinde konuştu.

Patlama sırasında derste olan öğrenciler, “Dersteydik, bin anda patlama oldu. Koku gelmeye başladı, biz hemen okulun dışına çıktık. Çok korktuk, psikolojimiz bozuldu. İtfaiye hemen gelerek yangını söndürdü. Korkudan çantalarımızı dahi alamadık” diye konuştu. Bu arada okul idaresi, elektrik olmadığı için okulda Pazartesi gününe kadar eğitime ara verileceğini belirtti. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Sel suları mahallede paniğe neden oldu Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde evlerinde oturan vatandaşlar, yağışsız bir havada gelen sel sularıyla büyük bir şok ve panik yaşadı. Bir otomobilin sürüklendiği selde şu ana kadar herhangi bir can kaybının yaşanmadığı belirtildi. Edinilen bilgiye göre olay, gece saatlerinde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Ekili Mahallesi Pınarbaşı Mezrasında yaşandı. Gece evlerinde oturan vatandaşlar, yağışsız bir havada aniden gelen sel sularıyla büyük bir korku ve panik yaşadı. Bulduğu her şeyi önüne katan sel suyu, köprünün girişini de tıkadı. Köprü girişinde biriken çalı ve ağaç dalları nedeniyle köprüde yıkılma tehlikesi de yaşandı. Çalı ve dalların bir kısmı suyun şiddetine kapılıp giderken kalanlar ise çağrılan iş makinesi tarafından temizlendi. İlk belirlemelere göre şu ana kadar park halindeki bir otomobilin suya kapıldığı ve herhangi bir can kaybının yaşanmadığı belirlendi. Yetkililer uyardı Öte yandan meteoroloji de Şanlıurfa için şiddetli yağış, sel ve su baskını uyarısında bulundu. Şanlıurfa Valiliği devletin bütün kurumlarını yaşanabilecek sel ve su baskınlarına karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyardı. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri de tüm ekiplerini teyakkuza geçirdi. Mahallede yaşayan Aziz Birden, yukarı bölgelerde yaşanan yağış nedeniyle sel yaşandığını ve şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk haberi almadıklarını belirtti.