SPOR - 07 Mayıs 2015 Perşembe 14:19

Olcay Şahan: ‘Galatasaray maçı şampiyonluk maçı olmayabilir’

A
A
A
Olcay Şahan: ‘Galatasaray maçı şampiyonluk maçı olmayabilir’

Beşiktaşlı futbolcu Olcay Şahan, Galatasaray'la oynanacak maçın şampiyonluk maçı olmayabileceğini belirterek, "O maçı kaybetsek de önemli olan Beşiktaş taraftarının önünde kupayı kaldırmak" dedi.

Siyah-beyazlı takımın yıldız oyuncularından Olcay Şahan, bugün BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“OLCAY ATTI, ŞAMPİYONLUK GELDİ”
Olcay Şahan, ligde son 5 haftaya girildiğini hatırlatarak, "Ve biz geçen hafta çok önemli bir galibiyet aldık. Her şey bizim elimizde. Takımda çok güzel bir kardeşlik ortamı var. 100. yıldaki ruh var takımda. ‘Sergen attı şampiyonluk geldi’ ruhu var bizde de. Bu yüzden de bu sezon ‘Olcay attı, şampiyonluk geldi’ olabilir. İnanıyorum ki bu sezon şampiyon olacağız. Sezona ilk başlayan bizdik. Her maçımızı deplasmanda oynadık. Şampiyonluğu en çok biz hak ediyoruz ve hak ettiğimiz için de elimizden gelenin en iyisini yapıp bu şampiyonluğu Beşiktaş camiasına getireceğiz. Son 5 hafta, lideriz ve biz rakiplerimizden sonra oynuyoruz. Onların üzerindeki baskı daha çok. Biz kendi futbolumuzu oynadığımız sürece bizim karşımıza rakip yok. Geçen hafta önemli olan 3 puandı. Yabancı sınırlaması sebebiyle hocanın tercihi beni sağ bekte görevlendirmekti. Elimden gelenin en iyisini yapmak istedim. Sonuçta takımımın menfaati önemli” diye konuştu.

“DÜŞÜŞ YAŞADIK”
Bu sezon üç günde bir maç yaptıklarını vurgulayan Olcay, "Avrupa’dan da elenince bir düşüş yaşadık. Ama Demba ba ve Sosa’nın katkıları büyük. Saha içerisinde onların olması bile takımı rahatlatıyor. Bu yüzden de takım halinde çok iyi oynuyoruz. Biz normal oynadığımız maçlarda görüyoruz ki galibiyet geliyor arkasından. Önemli olan şu an sadece 3 maç. Galatasaray derbisine kadar dersimize iyi çalışmalıyız. Bu 3 maçta 3 puanla dönüp derbide kafamız rahat bir şekilde gitmeliyiz” dedi.

“GALATASARAY MAÇI ŞAMPİYONLUK MAÇI OLMAYABİLİR”
Olcay, ligde sondan bir önceki hafta oynanacak olan Galatasaray derbisiyle ilgili bir soru üzerine, "Ben inanıyorum ki Galatasaray maçı şampiyonluk maçı olmayabilir. Ben lig daha önceden kopabilir diye düşünüyorum. En azından şampiyonluk yarışında bir takımın o maça kadar kopabileceğini düşünüyorum. Hedefimiz şampiyon olmak ama bizim üzerimizde o kadar baskı yok. Her maçı deplasmanda oynayan kenetlenmiş bir takımız. Galatasaray ve Fenerbahçe şampiyon olmazsa onların üzerinde daha çok baskı olmuş olacak. ‘Beşiktaş’a şampiyonluğu nasıl verdiniz? Statları yok, hiçbir şeyleri yok… Nasıl şampiyon oldular’ diye. O yüzden baskı onların üzerinde daha çok ve bizim içimiz rahat. Kalitemizi biliyoruz ve bu sene bütün Türkiye Beşiktaş’ın şampiyon olmasını istiyor. Bu da Beşiktaş’ın Türkiye’de en iyi futbol oynayan takım olduğunu kanıtlıyor" şeklinde konuştu.

“BEŞİKTAŞ’TA FUTBOLCULARIN PARASI KALMAZ”
Beşiktaş’ın futbolculara son zamanlarda ödeme yapmadığı ile ilgili çıkan haberleri de değerlendiren siyah-beyazlı futbolcu, “Ben 3 yıldır buradayım ve Beşiktaş’ta futbolcuların parası kalmaz. Yazılanlar doğru değil. Takımın içerisinde bir isyan filan da yok. Öyle bir şey olsa sahaya da yansır. Trabzon’a gittik mesela, Trabzon’da pozisyon vermeden maçı kazanıp döndük. Moraller bozuk olsa böyle bir futbol oynanmaz. Bu yazılanlara kimsenin inanmasına gerek yok” ifadelerini kullandı.

PENALTI POLEMİĞİ
Dün idmanda yaşanan penaltı polemiği hakkında da açıklamalarda bulunan Olcay Şahan, “O anda Nikola iki tane penaltımızı vermemişti idmanda. Son haftalarda da maçlarda öyle bir şey olmuştu. Ama maçlarımızı kazandığımız için bunu fazla konuşma gereksinimi duymadık. Buradan da Cüneyt Çakır’a çok teşekkür ediyorum. Avrupa’nın 1 numaralı hakemlerinden bir tanesi. Ben hakem hatalarının bu kadar tartışıldığını ilk defa burada görüyorum” değerlendirmesini yaptı.
Herkesin takımda yedek ya da ilk 11’de başlayabileceğini belirten Olcay, takımda kimsenin egosu olmadığını ve takım olarak kardeşlik duyguları içerisinde olduklarını söyledi.

“ÇOK ÜZÜLÜRÜM”
Deneyimli futbolcu, “Herkes kenetlenmiş durumda. Şampiyon olalım ama 5 hafta oynamayayım. Benim için daha avantajlı, daha güzel bir duygu olur. 5 maçta oynarsam şampiyon olamazsam, daha çok üzülürüm” dedi.
Dün oynanan Barcelona - Bayern Münih maçına da değinen Olcay Şahan, “Dün Boateng mükemmel bir maç oynadı. Gol pozisyonunda Messi biraz kurnaz davrandığı için Boateng’i ters ayakta yakaladı. Herkes onun hatası olduğunu söylüyor ama en iyisi dün Boateng’ti. Barcelona da müthiş bir futbol oynadı” açıklamasını yaptı.

“ÖNEMLİ OLAN ŞAMPİYONLUK”
Son olarak şampiyonluk şanslarını da tekrar değerlendiren Beşiktaşlı futbolcu Olcay Şahan, “Şampiyonluğu hayal etmek güzel. 5 maç var ve biz bu maçların hepsini kazanmak istiyoruz. Galatasaray’ın stadında da maç kazanmak istiyoruz ama önemli olan şampiyonluk. Bu sezon biz tarihe geçebiliriz ve bunu istiyoruz. Beşiktaş camiasının stadı yok ve Türkiye şampiyonu oluyor. Bu bir ilk. Dünya’da da bir ilk olur. Biz bugüne kadar lideriz ve stadımız olmamasına rağmen müthiş bir futbol oynuyoruz. Bunun takdir edilmesi ve alkışlanması lazım. İnanıyorum ki bu duruma başka bir kulüp dayanamaz. ‘Avrupa’da oynamamız ve oradan çıkıp Konya’ya gitmemiz’ bunları hiçbir takım kaldıramazdı. Biz bunlarla baş ettik ve bu yüzden de şampiyon olacağımıza inanıyorum. Galatasaray maçını kaybedip şampiyon olacaksak tercihim o olur. Galatasaray maçını kaybedip hala şampiyon olacaksam ve her şey benim elimdeyse o maçı kaybetsem de önemli olan Beşiktaş taraftarının karşısında o kupayı havaya kaldırmak olacak. Derbiye de gelecek sezon devam ederiz” ifadelerini kullandı. 

DOĞAN GÜNDOĞDU

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Geçmiş ve gelecek ehramda buluşuyor Erzurum ve çevresinde kadınların örtü olarak kullandığı ehram, büyük ölçüde terkedilmesine rağmen moda dünyasına farklı tasarımlarla girmesi için özel çalışmalar yapılıyor. Erzurum’daki bir çok atölyede koyun yününden elde edilen ipliklerin dokunmasıyla elde edilen ehram kumaşıyla giyimden süs eşyalarına, tablolardan yastıklara daha onlarca ürün ortaya çıkarılıyor. Erzurum, Bayburt, Erzincan, Elazığ, Ağrı, Van, Malatya ve Kayseri gibi daha bir çok ilde ehram, ince eğrilmiş koyun yününden yapılan çok zahmetli aşamalardan geçerek düz yüzeyli mekikli dokuma ile elde edilen kadın dış giysisinin adı olarak özetleniyor. Yazılı kaynaklarda ehramın ilk ne zaman dokunmaya ve kullanılmaya başlandığına ilişkin kesin bilgiye ulaşılamamakla birlikte bugünkü şekliyle 1850’li yıllardan beri kullanıldığı belirtiliyor. "Kısır koyun ve koç yününden ehram olmaz" Ehram için koyunun 6-7 aylarında kırkılan yünü kullanılıyor. Bölge halkı bu yünün tellerinin uzun olduğuna, yağmurda çekmeyeceğine; kısır koyun ve koç yününden ehram olmayacağına inanıyor. Ehramın değeri ipin inceliği ile doğru orantılı olarak değerlendiriliyor. Ehramda genellikle kahverengi, siyah, krem gibi yünün doğal renkleri kullanılıyor, renkli iplerle ehram üzerine dokuma esnasında ya da sonradan elle nakış işleniyor. Yazın ve kışın yaygın olarak kullanılıyor. Yazın açık renk kışın koyu renk tercih ediliyor. Doğal yün oluşu nedeniyle özellikle kışın örtünmeyle beraber, ısınma avantajı da sağlıyor. Koyun yününden yapılan ve kimyasal madde içermeyen sağlıklı olması yönüyle tercih edilen el emeği olan bu kıymetli kumaş günümüzde kadın/erkek giysisi ve aksesuarlarına(kadın el çantası/cüzdan, dizlik, erkek yelekleri, kravat, kemer, anahtarlık, magnet) varana dek yapılmakta olup geleneksel ehram kullanımından modern kullanıma adapte edildi.
Rize Rize’nin denizi gören zirvesinde kar keyfi Rize’de şehir merkezine yakınlığı, deniz manzarası ve kristal kar kalitesiyle dikkat çeken Handüzü Yaylası, kurulan yeni kayak pisti ile kış sporları ve eğlencenin yeni adresi oldu. Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı, şehir merkezine olan yakınlığıyla dikkat çeken Handüzü Yaylası, bu kış yoğun kar yağışıyla birlikte kış turizminin yeni cazibe merkezlerinden biri haline geldi. Bin 800 rakımdaki yayla, hem kolay ulaşımı hem de zirveden denizin görülebildiği eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerine farklı bir deneyim sunuyor. Karla kaplanan yaylada her yaştan vatandaş keyifli anlar yaşarken, özellikle kar kalitesinin yüksek olması kış sporlarına ilgi duyanların dikkatini çekiyor. Daha önce hiç bu kadar kar yağışına şahit olmadığını o nedenle de karın tadını çıkardıklarını dile getiren Safiye Mak "Özlemişiz karı. O nedenle şuan çok eğlenceli vakitler geçiriyoruz. Bu yıl ilk kez şahit oldum bu kadar fazla kar yağdığına. Normalde alışkın olmadığım bir ortam aslında. Günlerimiz güzel geçiyor" ifadelerini kullandı. Her yaştan insanın Handüzü Yaylası’nda keyifli vakit geçirdiğine değinen Gizem Yağız "Gerçekten çok eğlenceli vakit geçiriyoruz. Geçen yıl daha erken yağmıştı kar ama bu yıl biraz geç geldi. Güzel bir pist açmışlar burada. Çok mutlu olduk. Her yaştan insan burada eğlenebiliyor. Herkes çok güzel vakit geçiriyor" dedi. Aslında bir su sporu olan Flyboard Dünya Şampiyonu olan fakat kış sporlarını da denemek istediği için Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’na gelen Kahraman Aktaş ise "Yaz sporlarından sonra kış sporlarını da denemek istedik ve Handüzü Yaylası’na geldik. Rakımımız bin 800 şuan ve ben tek olduğunu düşündüğüm bir noktadayım. Deniz manzarasına karşı snowboard ile kar sporları yapıyorum. Bunun yanında kar motorları ile turlar atıyoruz. Güneysu’daki kar tahminimce kristal. Bu da dünyada nadir bulunan kar kalitesinden bir tanesi. Şunu söyleyebilirim snowboard yapanların tercih ettiği tek kar. Diğer karlar yapıştığı için tercih edilmiyor. Handüzü Yaylası bence Türkiye’de 1 numara olacak" ifadelerini kullandı. Rusya’dan Handüzü Yaylası’na snowboard yapmak için geldi Bölgeye Rusya’dan gelerek kar sporları için Handüzü Yaylası’nı tercih eden Kristina Timonova da "Bu manzarada bir yeri dünyada hiçbir yerde bulamadım. Serbest snowboard yaptığım için burayı ayrıca seviyorum. Şuanda buraya gelmek için Batum Havalimanı’nı kullanıyoruz. Eğer Rize’ye Rusya’dan direk uçuşlar olursa burada turizm yüzde 100 artar" şeklinde konuştu. Bölgede turizmcilik yapan Cihan Tüylüoğlu ise Handüzü Yaylası’nın en güzel özelliğinin denizi gören bir kış sporları merkezi olması olduğunu dile getirerek "Geçtiğimiz yıl kar 18 Ekim’de yağmıştı ancak bu yıl biraz geldi ama çok güzel geldi. Görünüşe göre de çok güzel kar yağışları olacak. Handüzü Yaylası güzel bir kış sporları merkezi olma yolunda ilerliyor. En büyük özelliği buranın denizi görmesidir. O nedenle de tektir. Burası Türkiye’de denizi tek gören spor merkezi diyebiliriz" dedi.
İstanbul Yurtta hava durumu Ülke genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kırklareli’nin kıyı kesimleri ve Balıkesir’in kuzey kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz ile Güney Ege kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Antalya çevreleri ile Muğla’nın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra kuzeydoğusunun yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 9 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, güney kesimleri yer yer sağanak yağışlı 15 Bursa: Parçalı ve çok bulutlu 14 Adana: Parçalı ve çok bulutlu 17 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 16 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 14 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 15 Erzurum: Parçalı bulutlu 5 Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 12
Gümüşhane Gümüşhane’de şehrin gürültüsünden kaçanlar Torul’un zirvelerinde buluştu Gümüşhane’de şehrin gürültüsünden ve boğucu havasından uzaklaşmak isteyen 22 doğasever, bu hafta Torul ilçesinin karlar altındaki eşsiz coğrafyasında bir araya geldi. Pamuk tarlasını andıran orman yollarında gerçekleştirilen yürüyüş, katılımcılara hem fiziksel hem de zihinsel bir arınma imkanı sundu. Yürüyüş, Torul ilçesine bağlı Tokçam köyü Merkez Mahalle’de bin 481 metre rakımda başladı. Sporcular Yanıklık Sırtı, Sel Gediği, Mandızlı Sırtı ve Hanzarosman Sırtı gibi kritik noktaları aşarak ilerledi. Kar diz boyu, manzara on numara Kar kalınlığının yer yer diz boyuna ulaştığı parkurda, Torul ve Kürtün baraj göllerinin panoramik manzaraları yürüyüşe eşlik etti. Bin 668 metre yüksekliğe kadar tırmanan ekip, 12 kilometrelik rotayı bin 94 metre rakımdaki Yurt köyünde başarıyla tamamladı. Kristalize kar taneleri eşliğinde ilerleyen ekip orman içindeki yatay geçişlerde çam ağaçlarının üzerine çöken kar yükününün oluşturduğu masalsı görüntüleri bol bol fotoğrafladı. Yurt köyüne ulaşan sporcuların yorgunluğunu köy sakinlerinden İrfan Aydın’ın ikramı bitirdi. Aydın’ın evindeki sıcak sobanın etrafında toplanan ekip, demlenen çaylar eşliğinde haftanın stresini, günün yorgunluğunu geride bıraktı. Psikolojik sağlık için ’Doğa’ reçetesi Yürüyüşe katılan Psikolojik Danışman Zeliha Fatma Aykın, doğada vakit geçirmenin bilimsel olarak kanıtlanmış faydalarına dikkat çekerek, "Bugün Tokçam köyünden Yurt köyüne yürüdük. Harika manzarasıyla aslında kışa bir "merhaba" dedik. Kar yer yer diz boyuydu, bazı yerlerde de tozak şeklindeydi. Çok tatlı bir etkinlikti. Yeni gelen arkadaşlarımız da oldu. Onlara hem doğayı sevdirdik hem de doğa yürüyüşleri için katkıda bulunmaları adına bir nevi motive ettik diyebiliriz. Doğada, özellikle ormanlık alanda yapılan yürüyüşlerin depresyon ve anksiyete üzerindeki olumlu etkileri dünya genelinde yapılan çalışmalarla destekleniyor. Bugün burada sadece fiziksel bir aktivite yapmadık, aynı zamanda kışa ’merhaba’ diyerek ruhumuzu dinlendirdik. Tüm vatandaşlarımıza ’Doğada iziniz olsun’ diyerek bu deneyimi yaşamalarını öneriyorum" ifadelerini kullandı. GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut ise daha önce bahar ve sonbahar mevsiminde yürüdükleri parkuru kış mevsiminde ilk kez deneyimlediklerini belirterek, "Muhteşem bir kar parkuru yürüdük. Ormanlar, çam ağaçları yağan karla süslenmiş. Doğanın her güzelliğini gördük. Hava bazen rüzgarlıydı, bazen güneşli. Sona doğru biraz soğuk oldu ama çok güzeldi. Her mevsimde bu doğayı biz devamlı yürüyoruz. İlk defa kış mevsiminde burayı yürüdük. Gerçekten harika bir manzara vardı. Hafta sonunu evinde ya da kahve köşelerinde geçiren hemşehrilerimizi dağlara, temiz havaya, bu doğal güzellikleri görmeye davet ediyoruz" dedi.