ÇEVRE - 18 Temmuz 2022 Pazartesi 12:10

Ordu'da dereler taştı, kümes hayvanları telef oldu

A
A
A
Ordu'da dereler taştı, kümes hayvanları telef oldu

Ordu'da sağanak yağış nedeniyle derelerin taşması sonucu kümes hayvanları telef oldu.

Fatsa ilçesinin Ilıca, Kurtuluş, Yalıköy, Bolaman mahallelerinde derelerin taşması sonucu şehir merkezine yakın yerleri su bastı.

Sağanak yağış nedeniyle kümes hayvanlarının telef olduğunu söyleyen vatandaşlar, yağmurun bir anda bastırdığını, o yüzden hiçbir müdahalede bulunamadıklarını ifade ettiler.

Ordu'da dereler taştı, kümes hayvanları telef oldu

Kaymakam Yaran incelemelerde bulundu

Etkili olan sağanak yağış sonrası bölgede incelemelerde bulunan Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, “Ilıca ve Yalıköy mahallelerimizde bulunan derelerde taşkınlar meydana geldi. Ekipler sahada çalışıyorlar. Vatandaşlarımızdan isteğim dere kenarlarında bulunmamaları. Can kaybı yok. Maddi hasarlar meydana geldi” dedi.

Ahmet Altay

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Gastronomi şehri Hatay’ın damaklarda tat bırakan 6 lezzeti tescillendi HATAY (İHA) – Depremin yaralarının sarıldığı gastronomi şehri Hatay’da yapılan çalışmalarla birlikte yöreye özgü lezzetler olan 6 ürün, Türk Patent Ensitüsü tarafından Coğrafi İşaret verilerek tescillendi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay’da yaralar sarılmaya devame diyor. Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın göreve gelmesiyle birlikte başlayan ihya sürecinde kentin kültürü de unutulmadı ve önemli çalışmaların adımları atıldı. Hatay Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mustafa Örgüt, öncülüğünde gastronomi şehrinin lezzetlerinin tescillenmesi için çalışma başlatılmıştı. Bölgeye özgü olan; Hatay Tepsi Oruğu, Hatay Cevizli Biber, Hatay Şeyh Mualla Yemeği, Hatay Humusu, Antakya Zılk Sarması ve Hatay Şişbörek Çorbası Türk Patent Ensitüsi tarafından tescillenerek Coğrafi İşaret verildi. Tescillenen coğrafi işaretler, Antakya ilçesi EXPO alanında bulunan Gastronomi evinde düzenlenen programla tanıtıldı. Hatay yöresine özgü coğrafi işaret belgeli ürün sayısının 31’e çıkarıldığına değinen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 85 adet başvuru içinde sonuç beklendiğini belirterek “Güzel ülkemiz ve kadim şehrimizin zenginliklerinin farkındayız. Bu zenginliklerimizi her platformda tescillenmesini sağlayarak ülkemizi ve ilimizi daha ileriye taşımaya da kararlıyız. Bu vesileyle Türk Mutfağı Haftası’nı kutlarken 6 Coğrafi İşaretimizin Hatay’ımıza hayırlı olmasını diliyor, bunda emeği geçen tüm kurumlarımıza ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Hatay’ın kültürürel yapısını da ayağa kaldırmak için çalışmalarını yürüttüklerini belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, “Bir şehrin ruhu sadece inşaatlardan oluşmuyor. Şehrin tüm kültürüyle medeniyetiyle ve her şeyiyle ayağa kalkması lazım. Bizler bunun bilinci ve gayretiyle mücadele edeceğiz. İnşallah tek derdimiz bu şehri tüm kültürüyle, yapısıyla, birliğiyle ve beraberliğiyle ayağa kaldırmak olacak. Bu gün yöremize has 6 tane ürünümüzün Coğrafi Tescil alması güzel bir şey. Gerçekten bu bizi mutlu etti. Hatay’a bu 6 ürün yetmez. Nice ürünleri hep beraber alırız. Milletimizin deprem yarasına da bir nebze de olsun su serper diyorum” ifadelerini kullandı.
İstanbul Mimar Sinan Şehir Ormanları Sultangazililerin gözde mekanı oldu Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte piknikçilerin gözdesi Sultangazi Şehir Ormanları oldu. Piknik alanları, at binme tesisi, hobi bahçelerinin yanı sıra muhteşem manzarasıyla da dikkatleri üzerine çeken Sultangazi Şehir Ormanları, ilçe sakinlerinin uğrak noktası haline geldi. Şehrin hengamesinden uzak, sakin bir gün geçirmek isteyenlerin tercihi, yeşille mavinin bütünleştiği Mimar Sinan Şehir Ormanları oluyor. Sadece ilçe sakinlerinin değil, İstanbulluların da gözde mekanı olan Şehir Ormanları piknikçilere keyifli bir gün yaşatıyor. At binme tesisi ilgi odağı oldu Piknik alanlarının yanı sıra Şehir Ormanı’nın içerisinde yer alan at binme tesisi çocuklara farklı bir deneyim sunuyor. Sultangazi Belediyesi, atlı sporları sevdirmek, temel eğitim vermek ve doğada at binmenin keyfini sürmek isteyenler için Mimar Sinan Şehir Ormanı’nda yer alan at binme tesisleri özellikle çocukların ilgi odağı oldu. Hobi bahçeleri Ormanın içerisinde yer alan Hobi Bahçeleri ise Sultangazililere kendi sebze ve meyvelerini yetiştirmesine imkan sağlıyor. Vatandaşlar kendilerine ait bahçede sebze-meyvelerini yetiştirirken, doğal ürünleri elleriyle toplayıp sofralarına getirebiliyor. Hobi Bahçeleri ile şehrin karmaşasından uzaklaşan Sultangazililer, doğayla bütünleşme fırsatı buluyor. Başkan Dursun’dan Şehir Ormanları’na ziyaret Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, ilçe sakinlerinin uğrak noktası olan Şehir Ormanları’nı sık sık ziyaret ediyor. Vatandaşla bolca vakit geçiren Başkan Dursun, hobi bahçelerinde ekilen ürünleri de yakından inceliyor. Doğa harikası Mimar Sinan Şehir Ormanları Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “Komşularımızın şehrin stresinden uzaklaşırken keyifli vakit geçireceği Mimar Sinan Şehir Ormanımız vatandaşımızdan yoğun ilgi görüyor. Üstelik İstanbul’un dört bir yanından ziyaretçi alıyoruz. Yeşilin içerisinde ruhunuz dinlenirken, çocukların doyasıya eğleneceği alanlarla komşularımıza birçok hizmeti bir arada sunuyoruz. Müthiş manzarası, dinlendiren havasıyla doğada eşsiz bir gün geçirmek isteyen tüm İstanbulluları Mimar Sinan Şehir Ormanlarımıza bekliyoruz” dedi.
Erzurum MHP il başkanlığına tarihi konak MHP Erzurum İl Başkanlığı Murat Paşa Mahallesi’ndeki tarihi konakta hizmet verecek. Erzurum’da 1912’de yapılan ve Osmanlı mimarisinin nadide sivil örneklerinden tescilli Hacı Bekir Zade Ağa Konağı artık MHP İl Başkanlığı binası olarak hizmet verecek. Murat Paşa Mahallesi’nde bulunan ve dönemin önde gelen tüccarlarından olan Hacı Bekir Zade Ağa tarafından yaptırılan tarihi konak, bir asırdan fazla süre geçmesine rağmen ilk günkü gibi sapasağlam ayakta duruyor. Kültür Bakanlığınca 1979 yılında yansıttığı mimari ve taş süslemeleri nedeniyle tescillenen 112 yıllık Hacı Bekir Zade Ağa Konağı, bir çok anlamda kategorisinde tek olma özelliği taşıyor. Tarihi konak artık MHP İl Başkanlığı binası olarak hizmet edecek. Aynı zamanda içmimar olan MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, restorasyon ve çalışmaların titizlikle, tarihi doku korunarak sürdürüldüğünü ifade etti. “Binanın tapusu artık MHP’nin” Murat Paşa Mahallesi’ndeki binanın tapu işlemleri sonuçlandığını ve inşaa çalışmaların yaklaşık 2 ay sonra tamamlanacağını belirten MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül sözlerini şöyle sürdürdü, “Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanlığı olarak, hemşehrilerimize daha iyi bir hizmet verebilmek adına mülk sahiplerinden satın aldığımız Osmanlı Döneminden kalma tarihi binanın tapu işlemlerini sonuçlandırdık. Yeni hizmet binamız, hemşehrilerimize, şehrimize ve partimize hayırlı olsun” “Bu konak Erzurum’un ortak mirası” Yurdagül, binanın sahipleriyle gerçekleştirdikleri satın alma sürecinde kendilerine maddi ve manevi destek olan herkese teşekkür ederken, “Bu konak Erzurum’un ortak mirası. Binamızda aslına uygun olarak büyük bir hassasiyetle gerçekleştirdiğimiz yapısal düzenlemeler hızla devam ettiriyoruz. Tarihin bize bıraktığı bu kıymetli eserin, tarihi şerefle dolu partimize ev sahipliği yapacak olması, gelecek nesillere sağlam bir şekilde bırakacağımız en büyük miras olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz.” dedi.