KENT HABERLERİ - 15 Kasım 2016 Salı 13:24

Ordu’da oturmayana destek yok

A
A
A
Ordu’da oturmayana destek yok

Ordu Valiliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarım ürünlerine yönelik uygulanan destek ve projelerden yararlanmak isteyen ancak ikametgahları il dışında olan üreticilerin ikametgahlarını Ordu’ya aldırmaları gerektiği yönünde bir çalışma başlattı.

Ordu Valiliği tarafından Ordu’daki tüm Ziraat Odası Başkanlıklarına gönderilen yazıda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayvansal ve bitkisel üretim yapan vatandaşlara önemli destekler verildiğine dikkat çekildi. Tüm bu desteklerin yanında ‘Kentten Köye Dönüş Projesi’ kapsamında uygulamaya konulan ‘Genç Çiftçi Projesi’nin de bu yıldan itibaren Ordu’da başlayacağı belirtilen yazıda şöyle denildi:
“Tüm bu desteklemeler ve projeler ilimiz tarımının geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması açısından son derece önemli olup ikameti il dışında bulunan üreticilerimizin bu desteklemelerden ve projelerden yararlanabilmesi hususunda zaman zaman sıkıntılar yaşanabilmektedir. Yaşanan bu sıkıntıların giderilebilmesi ve üreticilerimizin projelerden ve desteklemelerden maksimum seviyede yararlanabilmesi için yılın büyük bir kısmını ilimizde geçirdiği halde ikametgahı il dışında olan üreticilerimizin ikametgahlarını ilimize taşımaları büyük önem arz etmektedir.”

Enver Yılmaz:”Gerçek nüfusumuz bu değil”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, halen resmi olarak 735 bin nüfusa sahip Ordu ilinin gerçek nüfusunun daha fazla olduğunu söyledi. Özellikle yaz mevsimi döneminde Ordu’nun nüfusunun 2 milyona çıktığını, kış döneminde azaldığını belirten Başkan Yılmaz, "Yaz ve kış dönemlerinde nüfus oranındaki fark fazla olduğu için zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. 30 Aralık itibarıyla gerçek nüfusumuzu ortaya koymalıyız. Bilindiği gibi yaz aylarında nüfusumuz ikiye üçe katlanıyor. Hayata geçen yatırımlar, devletten gelen nüfusa orantılı kaynakla yapıldığı için gerçek nüfusumuzu göstermeli ve nüfus kaydımızı Ordu’ya aldırmalıyız. Bu konuda tüm belediye başkanlarımıza büyük görev düşüyor. Ordulu hemşehrilerimizin doğrudan destek ödemelerinden faydalanmasının en doğru yolu, nüfus kayıtlarını Ordu’ya aldırmaları olacak. İlimizin daha da kalkınması için yaşamlarının büyük bir kısmını burada geçiren ve buranın nimetlerinden faydalanan insanımızın nüfus kaydını Ordu’ya aldırması gerekiyor. Alan Bazlı Fındık Desteği alan Orduluların yüzde 50’sinin nüfusu Ordu dışında kayıtlı” dedi.

Fındık desteğinden 6 yılda 1.5 milyar TL ödeme yapıldı
Bu arada 2009 yılından buyana Fındıkta Alan Bazlı Destek Ödemesi adı altında fındık üreticilerine bugüne kadar 1.5 milyar TL destekleme ödemesi yapıldığı belirtildi. 2015 yılında başvuru yapan 400 bin üreticiye, ödemeler 2016 yılı Haziran ayında yapılmış ve 280 milyon TL ödeme gerçekleştirilmişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konyaspor’da Omerovic’in durumu yönetim toplantısında belli olacak Konyaspor’da teknik direktör Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra belli olacak. Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplantının sonrasında açıklayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Hakan Keleş ile yolların ayrılmasından sonra 62 yaşındaki Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile mukavele imzalamıştı. Ligin bitimine 4 hafta kala yeşil-beyazlı yönetimde Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplandıktan sonra açıklayacağız. Şu ana kadar yazılanların hiçbirinin kesinliği yok ve resmiyet kazanmadığı için sadece söylentiden ibaret. Yarın bir karar verilecek. Omerovic hocayla devam edilip edilmeyeceği ile şu anlık alakalı bir karar çıkmadı ama büyük ihtimalle devam edilmeyecek gibi görünüyor. Netlik kazanmadığı için de biz bir şey diyemiyoruz" diye konuştu. Adem Bulut, Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması halinde takımın başına gelecek hocanın yeni bir hoca mı olacağı yoksa içeriden biri mi olacağına da yarın karar vereceklerini kaydetti. Fahrudin Omerovic, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 13 lig maçında 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan elde etti. Bu maçlarda 16 gol atan yeşil-beyazlılar, kalesinde 15 gol gördü.
İzmir İş yerine sığınan genci taraftarlara vermediler, ortalık savaş alanına döndü...O anlar cep telefonu kamerasında İzmir’de, Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasının arından yaşanan kutlamaların devamında kavga çıktı. Bir grup taraftardan kaçarak bir iş yerine sığınan gence esnaf sahip çıkınca, taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga çıktı. Tekme ve yumrukların yanı sıra sandalyelerin havada uçuştuğu kavga kameraya yansıdı. Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar doyasıya takımlarının bir üst lige çıkışını kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Motosikletle kavganın arasına dalıp, kaskıyla vurmaya başladı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan motokuryenin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu, o esnada iş yerinin önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer aldı. Öte yandan, yine aynı caddede taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kalabalık grubun dağıldığı öğrenildi. (Mİ-