EKONOMİ - 17 Temmuz 2020 Cuma 14:21

Otomobil fiyatına 1 ton 150 kiloluk kurbanlık

A
A
A
Otomobil fiyatına 1 ton 150 kiloluk kurbanlık

Anadolu’nun çeşitli illerinden getirilen kurbanlıklar, Küçükçekmece hayvan pazarında satışa sunuldu. Pazarda 1 ton 150 kilo ağırlığındaki ‘Paşa’ isimli dana otomobil fiyatına 29 bin liradan satışa çıktı. Pazarın gözdesi olan ‘paşa’ için sıkı pazarlıklar yapıldı. Pazarlıklar Covid-19 tedbirleri gereği 1,5 metrelik çubuk ile gerçekleştirildi.

İstanbul’a getirilen küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklar Küçükçekmece hayvan pazarında görücüye çıkarıldı. Korona virüs (Covid-19) tedbirlerinin alındığı pazarda, Küçükçekmece Belediyesi, girişte maske dağıtacak ve ateş ölçümü yapacak. Alan içerisinde zabıta ekipleri sosyal mesafeye uyulması konusunda uyarılarda bulunacak. Çadırlar arası mesafe ise en az 5 metre olacak şekilde ayarladı ve belirli noktalara el dezenfektanı ve uyarılar yerleştirildi. Ayrıca kesimler randevulu sistemle yapılacak ve kurbanlıklar 4 veya 6 parçaya bölünerek teslim edilecek. Kesim alanına görevli personel dışında kimse alınmayacak. Öte yandan, pazarda büyükbaş hayvanların fiyatı 9-29 bin lira, küçükbaş hayvanların ise 1-3 bin lira arasında değişiyor.

Öte yandan pazarın bu yıl gözdesi Tokat’tan getirilen 1 ton 150 kilo ağırlığındaki ‘Paşa’ isimli dana oldu. Otomobil fiyatına 29 bin liradan satışa çıkarılan ‘paşa’ için sıkı pazarlıklar yapıldı. Pazarlıklar yeni tip korona virüs önlemleri kapsamında 1,5 metrelik çubuk ile yapıldı. Diğer taraftan pazar alanındaki hazırlıklar ve hareketlilik havadan drone ile de görüntülendi.

Otomobil fiyatına 1 ton 150 kiloluk kurbanlık

“Kurban kesin işlemleri randevu ile gerçekleştirilecek”
Kurban bayramında işlemlerin nasıl gerçekleştirileceği konusunda bilgi veren Küçükçekmece Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Veteriner Hekimi Furkan Coşkun, “Kurban satış alanında pandemi önlemleri kapsamında çadırlar arası 5 metre mesafe bırakılarak bir düzenleme yapıldı. Alana giriş ve çıkışlarda maske dağıtımı ve ateş ölçümü yapılıyor. Ayrıca belirli noktalara uyarılar ve el dezenfektanları yerleştirildi. Alan içerisinde sosyal mesafeye uyulması noktasında da uyarılar yapılmaktadır. Kurban kesin işlemleri ise randevu ile gerçekleştirilecek ve kesilen kurbanlar 4-6 parçaya bölünerek teslim edilecek. Kurban kesim alanına ise görevliler dışında kimsenin girmesine izin verilmeyecek” dedi.

“1 ton 150 kilo ağırlığında pazarın en büyük hayvanı”
Pazarın en ağır hayvanına sahip olan Onur Sarı, “Bu hayvan 1 ton 150 kilo ağırlığında pazarın en büyük hayvanı bu olabilir. Geçen yılda buradaydık o zaman elimizde 1 ton 350 kilo ağırlığında hayvan vardı. Pandemi sürecinde de önlemlere dikkat ediyoruz. Sosyal mesafe ve maske kuralına uyuyoruz. Bu hayvanın fiyatı ise 29 bin lira” şeklinde konuştu.

Sümeyye İnal - Emre Baba

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Başkan Koca, 10 yaşına gelen “Hoş geldin bebekleri” ile buluştu Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, 2013 yılında başkan olduğu dönemde başlattığı “Hoş geldin bebek” projesi çerçevesinde evlerine ”Hayırlı olsun” ziyaretine gittiği çocuklarla 10 yıl sonra bir araya geldi. “Hoş geldin bebek” projesinin ilk başladığı yıllarda evlerinde ziyaret edilen çocuklardan 20 çocuk aileleri ile Başkan Koca’yı makamında ziyaret ederek “Hayırlı olsun” dileklerini ilettiler. Doğumlarında evlerinde bebek iken ziyaret edilen 10 -11 yaşlarındaki 20 çocukla 10 yıl sonra makamında buluşmasında duygulu anlar yaşayan Başkan Koca, “İnşallah evlatlarımızın mürüvvetlerini de görürüz” dedi. “Doğumlarında ilk hediyelerini verdikleri çocuklarla yıllar sonra bir araya geldi” Doğumlarında ilk hediyelerini verdikleri çocuklarla yıllar sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Koca “ Çocuklarımız inşallah sağlıklı ve sıhhatli nice yıllara ulaşır. Rabbim çocuklarımızın acılarını göstermesin. Kendilerine hayırlı sağlıklı uzunu ömürler diliyorum. Yıllar önce çocuklarınızın sevinçlerini sizlerle paylaşırken bugün burada sizleri görmek çok güzel. İnşallah çocuklarımızın mürüvvetlerini de hep beraber görürüz. Onlar bizim yarınlarımızın güvenceleri. Yarınımızın büyükleri çocuklarımızla geleceğimiz daha güzel olacak. Bizlerde yarının teminat gençlerimize güzel bir gelecek bırakmak için ne yapılması gerekiyorsa yapacak, durmadan çalışacağız. Rabbim evlatlarımızı vatanına milletine hayırlı evlatlar olarak yetişmelerini nasip etsin” diye konuştu. Çocuklar ve aileleriyle tek tek ilgilenen Başkan Koca, çocuklara çeşitli hediyeler vererek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. “Hoş geldin bebek projesi” Emet Belediyesinin Mustafa Koca’nın başkanlığı döneminde hayata geçirdiği “Hoş geldin bebek” isimli sosyal projesi çerçevesinde dünyaya gelen bütün çocukların aileleri ziyaret edilerek ilk bebek seti hediyeleri veriliyordu. 31 Mart seçimlerinden belediye başkanlığını kazanan başkan Mustafa Koca, sosyal projeler çerçevesinde, “Hoş geldin bebek” projesini tekrar aynı isimle hayata geçirirken, kurulan ekipler, yeni doğan bebek ve ailelerini ziyaretlere devam ediyor.