EĞİTİM - 04 Temmuz 2015 Cumartesi 13:49

Özel yetenek yerini LYS-2’ye bıraktı

A
A
A
Özel yetenek yerini LYS-2’ye bıraktı

ÖSYM’nin bu yıl verdiği karar ile özel yetenek sınavları kalktı. Öğrenciler, YGS puanı ve özel yetenek sınavı ile alındıkları bu bölümlere bu yıl LYS 2’den bölümün puan türüne göre tercihlerini yapacaklar.

ÖSYM’nin özel yetenek sınavlarını kaldırmasının ardından fakültedeki değişiklikleri İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Tasarımı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Yenğin aktardı. Doç. Dr. Deniz Yenğin, “Sanat Tasarım Fakültesi olarak öğrenci alımlarımız sürüyor. Fakültemizde iletişim sanatları, iletişim tasarımı, iç mimarlık ve çevre tasarımı, sanat yönetimi ve sinema-televizyon olmak üzere 5 bölüm bulunuyor. Daha önce 4 bölümden, 2 bölüm merkezi yerleştirme, 2 bölüm özel yetenek sınavı ile öğrenci alımı gerçekleştirilmekteydi, ancak artık YÖK’ün vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda fakültemiz bölümlerinin hepsi artık merkezi yerleştirme ile öğrenci alacak” dedi.


BÖLÜMLER KILAVUZDA YER ALDI
İletişim tasarımı ve iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümlerinin bu yıl kılavuzla öğrenci alacağını söyleyen Doç. Dr. Deniz Yenğin, öğrencilerin merkezi yerleştirme ile tercih yaparken dikkat etmelerini belirtti. Deniz Yenğin, tercihlerle ilgili dikkat edilecek noktaları şu şekilde sıraladı: “YGS’den 140 puan ve üzeri alan öğrenciler, bu puanının herhangi bir alanıyla özel yetenek sınavlarımıza başvurabiliyorlardı. Ancak özel yetenek sınavları kalktığı için ikinci basamaktaki LYS ile öğrenci almaya başladık. Öğrenciler kılavuzla tercih yapacakları için puan türlerine dikkat etmek durumundalar” dedi. Bölümlerin puan türleri ve kontenjanları hakkında da bilgi veren Yenğin, “Sanat yönetimi bölümü TS 2, iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümü TM 1, iletişim tasarımı bölümü TS 1, iletişim sanatları bölümü TS 1,sinema ve televizyon bölümü TS 1 puanıyla öğrenci alacak. İletişim Sanatları 80 öğrenci, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı 55, Sanat Yönetimi 45, İletişim Tasarımı 100 öğrenci, yeni açılan Sinema Televizyon bölümü ise 30 öğrenci alacak” diye konuştu.


ÖĞRENCİLER, UYGULAMALI EĞİTİM ALIYOR
Öğrencilerin okurken sahip olacakları imkanlara da değinen Doç. Dr. Deniz Yenğin, “Zorunlu stajlarını bizim dış paydaşlarımızla yapacakları için sonrasında hiçbir zorluk çekmiyorlar. Ayrıca öğrenciler kulüplerini kurarak bilgisayar, bilişim, yeni medya, reklamcılık, halkla ilişkiler alanlarından istedikleri çalışmaları yapabiliyorlar. Ayrıca, bu yıl açılan sinema televizyon bölümüne gelen 30 öğrenci bizim çekim ekibimizde yer alacak. Burada 365 gün etkinliğimiz oluyor, öğrencilerimiz fiilen bu etkinliklerde yer alıyor ve çalışıyorlar. Burada hem uygulamalı eğitim alıyor, hem de bunları deneyimleyebiliyorlar” ifadelerine yer verdi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir