DÜNYA - 03 Ekim 2008 Cuma 17:21

Paris Motor Show yarın açılıyor

A
A
A
Paris Motor Show yarın açılıyor

Otomotiv sektörünün en önemli ve en büyük fuarları arasında gösterilen "Paris Motor Show 2008" yarın kapılarını otomobil severlere açacak.

Otomotiv sektörünün en önemli ve en büyük fuarları arasında gösterilen, 25 ülkeden 362 firmanın katılacağı ve 90'ı aşkın modelin dünya tanıtımının yapılacağı "Paris Motor Show 2008" yarın kapılarını otomobil severlere açacak.

Otomobil satışlarının yeniden canlanması için 90'dan fazla yeni modelin dünyaya tanıtılacağı fuarda, Volvo Cars, 2009'un ilk yarısında piyasaya süreceği XC60'ın önden çekişli, Euro 5 uyumlu 2,4 litre dizel motoruyla 175 bg güç ve 420 Nm tork üreten, karbondioksit salımı 170 g/km'nin altında kalan modelini tanıtacak.

Özellikle elektrikli otomobiller ve yeni otomotiv teknolojileri üzerine yoğunlaşan "Paris Otomobil Fuarında", "Dünyadaki Taksiler" konseptli özel bir bölüm de yer alıyor. Bu bölümde 20 şehirden 40 taksi, taksi meraklılarına sunuluyor.

Basın açılışı bugün yapılan fuarda, Volvo Cars firması bütün tekerleklerinde bir elektrik motoru bulunan ve aküsü her gün ev tipi prizden şarj edilen karma yakıtlı bir model olan Volvo ReCharge Konsept'i de otomobil tutkunlarına sergileyecek. Aküsüyle yaklaşık 100 kilometre menzile sahip olan Volvo ReCharge Konsept'in 4 silindirli içten yanmalı motoru da gerektiğinde devreye girerek akünün kullanım sırasında şarj olmasını sağlıyor.

Fuarda yeni Peugeot konsept modelleri RC HYmotion4, PROLOGUE HYmotion4, HYmotion3 compressor, 308 HYmotion2, 908 HYmotion2 ve 308 STOP & START ve ayrıca ürün gamının çevre konusunda duyarlı yeni modelleri 308 CC, yeni 407 ve eksiksiz Tepee ailesinin yanı sıra düşük CO2 emisyon oranları sunan Peugeot ürün gamı modelleri sergilenecek.

Paris'te yarın başlayacak olan fuar kapsamında Renault Megane, Hyundai i20, Mitsubishi Sportback ve Colt, Ferrari California, BMW 3 Serisi, Kia Soul, Audi RS6 Sedan, Opel Insignia SW, Toyota Avensis, iQ, Ford Ka, Urban Cruiser, Suzuki Alto, Chevrolet Cruze, Nissan Pixo ve Note, Seat Ibiza Cupra, Citroen C3 Picasso, VW Golf, BMW 7 Serisi, Fiat Fiorino Cubo gibi otomobiller tanıtılacak. Dünyaya tanıtılacak konsept modeller arasında ise Saab 9-X Air BioHybrid Concept, Audi A1, Mercedes Fascination, Citroen
Hypnos BMW X1, Renault Ondelious, Mazda Kiyara, Peugeot Prologue ve RC, Chevrolet Orlando, Nissan Nuvu ve Mini Crossover yer alıyor.

Otomotiv devleri, dünyanın en önemli ve en büyük otomobil fuarları arasında gösterilen ve 2 yılda bir düzenlenen fuarda, Avrupa'da otomobil satışlarında yaşanan azalmayı Paris Otomobil Fuarı'yla önlemeyi hedefliyor. Geçen yıl 54 yeni modelin dünyaya tanıtıldığı ve basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği Paris Motor Show 2008'e 100 ülkeden 11 bin gazeteci katılmıştı.

Bu sene 110'uncu yılı olması sebebiyle rekor bir katılımın gerçekleşmesi düşünülen Paris Motor Show 2008, 19 Ekim tarihine kadar açık kalacak.

BÜLENT DÖNMEZ-PARİS

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.