ASAYİŞ - 11 Nisan 2021 Pazar 18:22

Parkta oyun oynayan çocuklara kurşun yağdırdı, dayı yeğenlerine siper oldu

A
A
A
Parkta oyun oynayan çocuklara kurşun yağdırdı, dayı yeğenlerine siper oldu

Denizli'de parkta oyun oynayan çocuklara bir şahıs tüfekle ateş açtı. Çocuklardan birinin dayısı kendini yeğenlerine siper ederek yaralandı. Polisin abluka altına aldığı evden çıkan ve akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen şahıs, çocukların öfkeli babasının üzerine yürümek isterken gözaltına alındı.

Olay, Pamukkale ilçesi Akçeşme Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, öğle saatlerinde mahalledeki çocuklar oyun parkında oynadıkları sırada parkın yanındaki evden çıkan Hasan A. tüfekle ateş etmeye başladı. O sırada parkta bulunan Şahin Uzar, parkta oyun oynayan yeğenlerini korumak için üzerlerine yattı. Hasan A.'nın tüfekle dehşet saçtığı o anlarda saçmaların isabet ettiği Uzar bacağından yaralandı. Bölgedeki araçlara da saçmalar isabet etti. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri, yaralanan Uzar'ın eniştesi Hüseyin Akçal'ı sakinleştirmeye çalışırken diğer yandan ise Hasan A.'nın bulunduğu evi abluka altına aldı.

Tüfekle dehşet saçan şahıs öfkeli babanın üzerine yürümek istedi

Üzerlerine kurşun yağdırılan çocukların babası Hüseyin Akçal’ın sesleri üzerine balkona çıkan Hasan A., buradan hakaretler etti. Öfkesi dinmeyen Hasan A., bu sefer polislerin arasından sıyrılarak eniştenin üzerine yürüdü. Polis ekipleri Hasan A.'yı güçlükle gözaltına aldı. Hasan A.'nın daha önce birçok kez mahallede yaşayan çocukları tehdit ettiği, akıl sağlığının yerinde olmadığına yönelik raporu olduğu, ceza ehliyeti bulunmadığı için ceza almadığı öne sürüldü.

Parkta oyun oynayan çocuklara kurşun yağdırdı, dayı yeğenlerine siper oldu

“Çocuklarımın üzerine kurşun sıkıyor”

O anları anlatan baba Hüseyin Akkaş, “Çocuklar parka oyun oynamaya geldi. Bu şahıs, çocuklarımın üzerine tüfek doğrultuyor. Eşimin kardeşi ise çocuklara mermi gelmesin diye üzerlerine yatıyor, o anda yaralanıyor. Çocuklarım koşarak eve geliyor. Çocuklarımın üzerine kurşun sıkıyor. Bundan daha önce de çok şikayet oldu. Benim hiçbir husumetim yok. Tanımam bilmem” dedi.

Daha önce de çok kez şahsın aynı davranışları sergilediğini belirten Ümmü Korucu, “Daha önce de böyle şeyler yaptı. Polisler geldi. Adamın deli raporu varmış, o zaman her deli böyle yapsın. Bu çocuk yeğenini parka getiriyor sanırım. Biz sadece silah sesini duyduk” ifadelerini kullandı.

O anlar güvenlik kameralarına yansıdı

Hasan A.'nın tüfekle evden çıkarak dehşet saçtığı o anlar ise çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı. Saniye saniye kaydedilen o anlarda Hasan A., tüfekle evden çıkarak çocukların üzerine yürüyor. Daha sonra ise aile üyeleri Hasan A.'yı sakinleştirmek için evden çıkıyor. Hasan A., yine tüfekle eve geri dönüyor.

Olayda yaralanan Şahin Uzar sağlık ekipleri tarafından Servergazi Devlet Hastanesine kaldırılırken, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Hasan A. polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, olayda kullandığı tüfekte polis ekipleri tarafından muhafaza altına alındı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Fadıl Pişkin - Hüseyin Yılmaz - Osman Başpınar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da ’mali müşavir’ operasyonu: 21 tutuklama İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, mali müşavirlerden oluşan şüphelilerin kurdukları şirketler üzerinden gerçekte var olmayan bir ticari ilişkiye dayanarak 2020-2021 yıllarında 6 milyar 971 milyon 991 bin 447 TL değerinde sahte fatura düzenlediği tespit edilen ve gözaltına alınan 37 kişiden 21’i tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, mali müşavirlerden oluşan şüphelilerin kurdukları şirketler üzerinden gerçekte var olmayan bir ticari ilişkiye dayanarak 2020-2021 yıllarında 6 milyar 971 milyon 991 bin 447 TL değerinde sahte fatura düzenlediği tespit edilmişti. Soruşturma kapsamında komisyon karşılığında mali müşavirler veya şirket yöneticileri aracılığıyla bağlantı sağlanan şirketlere sahte fatura temin edildiği ve bu sahte faturaların şirketler tarafından kullanılarak yasal defterlerine kaydetmek yoluyla kurumlar vergisi beyanlarında gider gösterildiği de belirlendi. Şüphelilerin haksız şekilde KDV iadesi alarak devleti 2020-2021 yılı arasında yaklaşık 69 milyon 552 bin 840 TL zarara uğrattıkları belirlenmişti. Örgütsel faaliyet çerçevesinde hareket ettiği tespit edilen 1 yeminli mali müşavir, 25 mali müşavir, 6 örgüt yöneticisi ve suça konu sahte faturaları kullanarak kamu zararına sebep oldukları tespit edilen Demir Grup Şirketleri, Cavıtech Denizcilik A.Ş ve Ses Taahhüt İnşaat A.Ş’nin yönetici ve ortakları olan 11 şüphelinin dahil olduğu toplamda 43 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş ve 37 şüpheli gözaltına alınmıştı. 6 kişinin yakalama çalışması ise sürüyor. Emniyette işlemleri tamamlanan 37 şahıs, adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 21 şüpheli tutuklandı, 16 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Ankara TŞOF Genel Başkanı Yiğiner, yenilenen Kırıkkale tesisinin açılışını gerçekleştirdi Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Mehmet Yiğiner, restorasyonu tamamlanan Kırıkkale Akaryakıt ve Dinlenme Tesisleri’nin açılışını; TŞOF Yönetim ve Denerim Kurulu üyeleri, ESOB başkanları, Ankara, Aksaray, Çorum, Kırıkkale, Nevşehir, Niğde ve Yozgat il ve ilçe şoförler odası başkanları ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirdi. Açılış kapsamında Genel Başkan Yiğiner, yürütülen tadilat çalışmaları hakkında katılımcılara detaylı bilgi verdi. Restoran, tuvaletler, yerden ısıtma sistemi, iç ve dış cephe düzenlemeleri ile ibadet ve dinlenme alanlarında tamamlanan çalışmaların, tesisin konfor ve işlevselliğini önemli ölçüde artırdığı vurgulandı. Kurdele kesiminin ardından yenilenen tüm alanları başkanlar ve yöneticilerle birlikte gezen Genel Başkan Yiğiner, tesisin ulaşım teşkilatına ve vatandaşlara daha nitelikli hizmet sunacağını ifade etti. Açılış sonrası gerçekleştirilen istişare toplantısında ise esnafı yakından ilgilendiren korsan taşımacılıkla mücadele, basit usulden gerçek usule geçişi öngören düzenleme, ticari araçlarda mülkiyet hakkı konusu ile odaların teknik donanım ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik bilgisayar, yazıcı ve barkod okuyucu temini başta olmak üzere birçok başlık ele alındı. Yapılan ve planlanan çalışmalar, birlik ve oda başkanlarıyla paylaşıldı. Konforlu ve işlevsel bir mola noktası olarak hizmet verecek Kırıkkale Akaryakıt ve Dinlenme Tesislerinin; ulaşım teşkilatına ve tüm vatandaşlara hayırlı olması temenni edilirken, açılış ve istişare toplantısına katılım ve katkı sunan tüm başkanlar ile yöneticilere teşekkür edildi.