ASAYİŞ - 18 Mayıs 2021 Salı 09:25

Pendik’te korkutan kaza: Aşırı hız yaptı, yaya geçidindeki bariyerlere çarpıp takla attı

A
A
A
Pendik’te korkutan kaza: Aşırı hız yaptı, yaya geçidindeki bariyerlere çarpıp takla attı

Pendik’te aşırı hız yapan araç sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek yayaların geçiş yaptığı orta refüjdeki alana çarparak takla attı. Meydana gelen kazada araç içerisinde sıkışan sürücü ağır yaralandı.

Kaza, geçtiğimiz gün Pendik Sahilyolu üzerinde saat 20.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, 34 KD 9304 plakalı Renault Megane marka araç sürücüsü Semih Kızak (20), aşırı hız yaptığı esnada direksiyon hakimiyetini kaybederek orta refüjdeki bariyerlere çarparak takla attı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine adrese gelen polis ekipleri yol üzerinde güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ekipleri ise araç içerisinde sıkışan sürücüyü çıkartarak sağlık ekiplerine teslim etti. Sağlık ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi olay yerinde gerçekleştirerek çevredeki Hastaneye kaldırdı. Öte yandan meydana gelen kaza esnasında yaya şerindinde kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi.

Kaza esnasında olay yerinde bulunan Ahmet Aslan, “Arkadaşımla sahil kenarında oturuyorduk. Büyük bir ses duyduk. Arkamıza baktığımızda takla atan aracın içerisinde sürücünün sıkıştığını gördük. Polis, itfaiye ve ambulans geldi. Müdahalelerini yaptılar. Geçmiş olsun” diye konuştu.

Abdul Samet Kaya - Muharrem Çam

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Kar yağışını fırsata çeviren Ankaralılar parklara akın etti Dün gece saatlerinde etkili olan kar yağışı, Başkenti beyaza bürüdü. Yılbaşı tatilini fırsata dönüştüren vatandaşlar, karın keyfini çıkarmak için parklara akın etti. Ankara yeni yıla kar ile merhaba dedi. Dün gece etkili olan kar yağışı Başkenti beyaza bürüdü. Yılbaşı tatilini kar ile doyasıya geçirmek isteyen Başkentliler ise soluğu parklarda aldı. Seğmenler Parkı’na ve Kuğulu Park’a akın eden Ankaralılar, sevdikleriyle birlikte karın tadını çıkardı. Bu parklarda kar topu oynayan ve poşetlerle kayan çocuklar ise renkli görüntülere sahne oldu. Fotoğraf çektiren ve cafeteryalarda sıcak içeceklerini içen Başkentliler ise, sessizliğin ve sakinliğin huzurunu Ankara’nın beyaz görüntüsüyle birleştirdi. Özellikle Kuğulu Park, dün gece saatlerinde yağan karın tutmasıyla birlikte ziyaretçi akınına uğradı. Burada kuğularla birlikte fotoğraf çektiren ve güzel vakit geçiren Ankaralılar; yeni yıldan sağlık, barış ve mutluluk diliyor. "Ailemle kartopu savaşı yapmak ve tepeden aşağı doğru kaymak çok eğlenceli oluyor" Yeni yılın ilk gününde Seymenler Parkında ailesiyle birlikte vakit geçirmekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Bade Randa, "Her sene olduğu gibi yeni ailemle Seymenlere geldik. Bu beni mutlu ediyor çünkü Ankara’ya zor kar yağıyor. Ailemle beraber olduğum için mutluyum. Ailemle kartopu savaşı yapmak ve tepeden aşağı doğru kaymak çok eğlenceli oluyor. Yeni yılda, insanların mutlu ve sağlıklı olmasını diliyorum" dedi. "Çok mutluyuz kar yağdığı için" Kar yağdığı için mutlu olduğunu belirten Ayşe Gökçe Bozbey, "Arkadaşlarımla ve ailemle birlikte yeni yıl için buraya geldik. Burası çok güzel, kayıyoruz, çok eğlenceli oluyor. Çok mutluyuz kar yağdığı için. Kışı daha çok seviyorum çünkü soğuk havalar daha güzel" diye konuştu. "Burası kaymak için karın yoğun olduğu bir yer" Yeni yıl tatilinde vakit geçirmek için tercihlerini Seymenler Parkı’ndan yana kullandıklarını vurgulayan Fatma Bozbey ise, "Bugün, bizim için çocuklarımızla mutlu huzurlu geçirdiğimiz bir gün oldu. Soluğu hemen Seymenler’de aldık ve burası kaymak için karın yoğun olduğu bir yer. Komşularımızla birlikte keyifli bir gün geçirdik. Burası çocukluğumuzu hatırlatıyor diyebilirim. Burası eskiden sucuk ekmek yediğimiz, ailemizle geldiğimiz, eğlendiğimiz bir yerdi. Savaşın olmadığı, çocukların ölmediği bir yıl diliyorum" şeklinde konuştu.