GÜNDEM - 03 Ekim 2014 Cuma 14:15

Pınar Selek’in babası: ‘Pınar Türkiye’ye gelebililir’

A
A
A
Pınar Selek’in babası: ‘Pınar Türkiye’ye gelebililir’

Mısır Çarşısı patlamasına ilişkin 16 yıldır devam eden davada, müebbet hapis cezasıyla yargılanan Pınar Selek hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı. Selek’in babası Alp Selek, “Pınar Türkiye’ye gelebilir” dedi.

Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin ölümüne ve 127 kişinin yaralanmasına yol açan patlamanın 16 yıldır süren davası Yargıtay’ın bozmasının ardından 4’üncü kez görülmeye başlandı. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilip hakkında yakalama kararı çıkarılan Pınar Selek katılmazken, Selek’i avukat babası Alp Selek ve kız kardeşi Seyda Selek’in de olduğu avukatları temsil etti.

Duruşmada Selek’in avukatlarından Ayhan Erdoğan, Yargıtay’ın bozma ilamına uyulmasıyla beraber hükümle beraber yakalama kararının kaldırılmasını talep ederek yakalama kararı çıkarılmasının siyasi bir karar olduğunu söyledi. Erdoğan ayrıca, İnterpol’ün çıkartılan yakalama emrini, siyasi olduğu düşüncesiyle reddettiğine dair belgeyi de mahkemeye sundu.

Selek’in avukatlarından Akın Atalay ise daha önce mahkemenin 3 kez beraat kararı vermesine rağmen son celse heyet değişikliği ve mahkeme başkanının raporlu olması nedeniyle duruşmaya çıkan heyetin diren kararından vazgeçtiğini söyledi.

Duruşma savcısı, Yargıtay’ın bozma ilamına uyulmasına ve Pınar Selek hakkındaki yakalama emrinin devamına karar verilmesini talep ederken mahkeme ise suçun vasıf ve mahiyeti, Yargıtay’ın bozma ilamı, mevcut delil durumu göz önüne alınarak kapatılan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nce çıkarılan yakalama emrinin kaldırılmasına hükmetti. Mahkeme savcının mütalaasını hazırlaması için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

“PINAR TÜRKİYE’YE GELEBİLİR”
Duruşmadan çıkan baba Alp Selek verilen kararı sevinçle karşıladı. Baba Selek duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, “Bugün 16 yılı geçen bir duruşmaya girdik. Yeni bir heyet vardı. Bu heyet Yargıtay’ın kararına uydu. Bundan sonra savcı esas hakkında bir mütalaa verecek. İnterpol Pınar’ı yakalama kararını ciddi bulmadı. Biz de mahkemeden istedik yakalama kararının kaldırılmasını . Mahkemede yakalama iznini kaldırdı. Dosya çok açık. O kadar açık ki zannediyorum bu mahkeme heyetinin de beraat kararı vermesi gerekir” dedi.
Bir gazetecinin, “Pınar Türkiye’ye geri dönecek mi?’’ sorusuna ise Baba Selek, “Gelebilir. Ama onun yurt dışında bilimsel çalışmaları var. İşleri biterse gelir’ ’şeklinde yanıt verdi.

Avukat Ayhan Erdoğan ise yaptığı açıklamada daha önce 3 kez beraat kararı verildiğini ancak anlayamadıkları bir şekilde kararın Yargıtay tarafından bozulduğuna değinerek, “Son yargılamada Pınar için beraat kararı çıkacağına inanıyoruz’’ dedi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.