GENEL - 06 Temmuz 2010 Salı 10:47

Pitbull ile kedinin inanılmaz dostluğu

A
A
A
Pitbull ile kedinin inanılmaz dostluğu

Türkiye dehşet saçan pitbul köpeklerini konuşurken Bursa'da pitbul Şila ile sarman Şerafettin'in dostluğu görenleri şaşkına düşürüyor.

Bursa'da şehir merkezinde 1 yaşındaki pitbul cinsi köpek, sahibinin sokakta bulup eve getirdiği 2 aylık yavru kediyi kardeşi gibi koruyup gözetliyor. Hayvanların sahibi Cenk Olcayto ise kedi ile köpeğin arasında ilginç bir bağ olduğunu, pitbul Şila'nın kedi Şerafettin'e aşık olduğunu iddia ediyor.  

50 yaşındaki Cenk Olcayto'nun anlattığına göre kedi ve köpek arasındaki dostluğun hikayesi 15 gün önce başladı. Henüz yavruyken aldığı 1 yaşındaki pitbul cinsi köpeği evinde besleyen Olcayto, köpeğini gezdirmeye çıkardığında yağmur altında gördüğü yavru kediyi, köpeği olmasına rağmen acıyıp evine getirdi. 

Bilinenin aksine pitbul Şila yavru kediye saldırmak yerine onunla dost olup, aynı koltukta uyumayı ve sürekli oynamayı tercih ediyor.

Her sabah pitbul ile yavru kediyi evinin karşındaki parka çıkaran Cenk Olcayto, Şila ile Şerafettin'in koşup birbirleriyle oynamasını görenlerin  şaşkına döndüğünü anlattı. Pitbul ve kedinin aynı kaptan su içip birlikte uyuduğunu söyleyen Olcayto, "Şila ile Şerafettin'in dostluğu bütün insanlığa örnek olmalı. Köpekler sadece dosttur.Şila da bunu kanıtladı. Bu tür köpekleri dövüştürenleri şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.