BASKETBOL - 30 Ekim 2015 Cuma 13:49

Potada 4. hafta heyecanı yarın başlıyor

A
A
A
Potada 4. hafta heyecanı yarın başlıyor

Spor Toto Basketbol Liginde 4. hafta heyecanı, yarın oynanacak Torku Konya Spor - Muratbey Uşak Sportif müsabakası ile başlayacak.

Spor Toto Basketbol Liginde 4. hafta karşılaşmaları yarın başlayacak. Haftanın açılış karşılaşmasında Torku Konya Spor sahasında Muratbey Uşak Sportif’i ağırlayacak. 4. haftada ligde derbi heyecanı yaşanacak. Galatasaray Odeabank pazartesi günü Fenerbahçe’yi Abdi İpekçi Arena’da konuk edecek.

SON ŞAMPİYON LİDER

Geride kalan 4 haftada geçtiğimiz sezonun şampiyonu Pınar Karşıyaka, ligde 1 maçı eksik olmasına rağmen 3 galibiyetle liderlik koltuğunda bulunuyor. İzmir ekibini, 2 galibiyet, 1 mağlubiyetle Galatasaray Odebank takip ederken, aynı puanda averajla 3. sırada Fenerbahçe yer alıyor. Türk Telekom, İstanbul BBSK ve Trabzonspor Medical Park’ın ise ligde galibiyeti bulunmuyor.

YEŞİL GİRESUN OYUNCULARI LİGE DAMGA VURUYOR

S.S. Akın Çorap Yeşilgiresun Bld. Takımı oyuncusu Antonio Lamar Crocker, 22.5 sayı, takım arkadaşı Jeleel Ayodeji Akindele de 11.0 ribaund ortalamasıyla bu alanda zirvede yer alıyor. Pınar Karşıyaka’nın yıldız oyuncusu Joseph Alexander Ragland ise 10.0 asist ile üst sırada yer alıyor.

Spor Toto Basketbol Ligi’nin 4. hafta karşılaşmalarının programı şöyle:

...

Yarın

16.00 Torku Konya Spor - Muratbey Uşak Sportif

17.00 Beşiktaş Sompo Japan - İstanbul BBSK

17.00 S.S. Akın Çorap Yeşilgiresun Bld. - Türk Telekom

17.00 Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol - Anadolu Efes

18.00 Banvit Basketbol - Royal Halı Gaziantep

19.00 Pınar Karşıyaka - Trabzonspor Medicalpark

...

2 Kasım Pazartesi

18.00 Darüşşafaka Doğuş - Rönesans Ted Ankara Kolejliler

20.00 Galatasaray Odeabank - Fenerbahçe

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kurban Bayramı öncesi İstanbul’da sevk noktalarında yoğun mesai Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi İstanbul’a kurbanlık hayvan girişlerine yönelik denetimler başladı. İstanbul’a giriş yapan kurbanlık hayvanlar, Riva Canlı Hayvan Sevk Kontrol Noktası’nda ekipler tarafından tek tek kontrol edildi. Yol kontrolleri kapsamında hayvanların küpeleri, pasaportları ve veteriner sağlık raporları incelendi. Denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Suat Parıldar, 2026 yılı itibarıyla kontrollerin başladığını belirterek, geçtiğimiz yıl İstanbul’a yaklaşık 60 bin büyükbaş ve 81 binin üzerinde küçükbaş hayvan sevki gerçekleştirildiğini söyledi. Parıldar, 2025 yılında kent genelinde yaklaşık 80 bin büyükbaş ve 94 bin küçükbaş hayvanın kurban ibadeti kapsamında kesildiğini ifade ederek bu yıl da benzer rakamların beklendiğini kaydetti. Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun çalışmalarına da değinen Parıldar, geçici kurban satış ve kesim alanlarına belge verilirken hijyen, sağlık ve hayvan refahı kriterlerinin titizlikle incelendiğini belirtti. Kesim alanlarında vatandaşların dini vecibelerini sağlıklı ve uygun şartlarda yerine getirebilmeleri için gerekli tüm şartların denetlendiğini aktardı. Vatandaşlara çağrıda bulunan Parıldar, kurbanlık alımlarında kulak küpesi, pasaport ve veteriner sağlık raporlarının mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin 7 gün 24 saat görev başında olduğunu belirten Parıldar, Kurban Bayramı’nın sağlık, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.