MAGAZİN - 16 Haziran 2022 Perşembe 10:53

Purut’tan yeni single çalışması: 'Enkaz'

A
A
A
Purut’tan yeni single çalışması: 'Enkaz'

Daha önce çıkarttığı ''Dipteki Adam'' ve “Gelmeyecek Mektuplar” adlı çalışmaları büyük beğeni toplayan Deniz Erkin Purut, dinleyicilerinden gelen yoğun ısrar üzerine yeni bir single hazırladı.

“Ben Zaten Âşıktım Sen Üstüne Geldin” adlı romanıyla da tanınan yazar Deniz Erkin Purut, bir süre önce etkileyici satırları fon müziği üzerinde seslendirdiği iki farklı çalışmayla sanat dünyasında dikkatleri üzerine çekmişti. “Dipteki Adam” ve “Gelmeyecek Mektuplar” hem sözleri hem de müzikleriyle sanat severlerden tam not alan Purut, kendisinden yeni bir single bekleyen dinleyicilerini kırmayarak geçtiğimiz günlerde yeniden stüdyoya girdi. Günler süren çalışma sonucunda ''Enkaz'' isimli singleyi tamamladı.

“Başka dünyalara yolculuk”
Sözleri kendisine, müziği ve düzenlemesi ise Ozan Sarıboğa’ya ait “Enkaz” için stüdyoda yaklaşık 45 gün titizlikle çalıştıklarını anlatan Deniz Erkin Purut, “İşin mutfağında önceki single’larımda olduğu gibi yine Ozan vardı. Ozan’la yakaladığımız sinerji üst seviyede. O piyanoya ruhuyla dokunuyor, ben yazdığım metni seslendirirken bambaşka dünyalara gidiyorum. Ne mutlu bize ki o enerjiyi dinleyicilere de hissettirebiliyoruz” dedi.

“Yenilerini bekliyorlar.”
“Enkaz”ın çok yakında Spotify ve Apple Müzik başta olmak üzere tüm dijital platformlarda yayınlanacağını açıklayan Deniz Erkin Purut, büyük beğeni toplayan çalışmaların ortaya çıktığı süreci ise şöyle anlattı:

''Ben iyi bir kitap okuruyum. Ve kitapları yüksek sesle okurum. O dakikalarda da genelde enstrümantal müzikler dinlerim. Tiyatro geçmişim var, o nedenle okuduğum pasajları kendimce hikayeleştirdiğim de olur. Bir süre sonra okuduklarımın müzikle bütünleştiğinde çok kaliteli içerikler doğduğunu fark ettim. Kendime ‘Neden stüdyo ortamında, enstrümantal müzikler eşliğinde seslendirme yapmıyorum’ diye sormamla birlikte ‘Dipteki Adam’ doğdu, hemen ardından ‘Gelmeyecek Mektuplar’ geldi. Dijital marketlerde yayınlanan bu eserler o kadar ilgi gördü ki, dinleyicilerden yenileri için talep almaya başladım.”

“Hedefim albüm yapmak.”
Dinleyicilerden gelen güzel yorumlar üzerine yeni çalışmaları için cesaretlendiğini dile getiren Deniz Erkin Purut, hedefinin ise benzer çalışmalardan oluşan bir albüm yayınlamak olduğunu belirterek, ''Enkaz’la birlikte üç single’ım oldu. Hedefim ise albüm çıkarmak. Yine Ozan’ın etkileyici müzikleri ve benim satırlarımdan oluşan eserlerin bir arada yer alacağı bir albümle bu çalışmalarımızı taçlandırmak istiyorum'' diye konuştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan uyuşturucu soruşturması son dalga açıklaması İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması son dalga operasyonu kapsamında yapılan gözaltılar hakkında Başsavcılıktan açıklama geldi. Yapılan açıklamada "14 şüpheli gözaltına alınmıştır. 2 şüpheli hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştır" ifadelerine yer verildi. Uyuşturucu soruşturması kapsamında gece saatlerinde yapılan son operasyonda aralarında Fikret Orman, Hakan Sabancı, Burak Elmas, Didem Soydan ve Hande Erçel’in de bulunduğu ünlü isimler hakkında gözaltı kararı verilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından operasyon hakkında yapılan açıklamada toplam 16 kişiye gözaltı kararı verildiği belirtildi. Açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; Toplumun genel ahlakının ve toplum yapısı ile aile düzeninin korunması amacıyla ilgililer hakkında soruşturma başlatılmıştır. Yapılan çalışmalar, toplanan deliller hep birlikte değerlendirildiğinde, kullanmak için uyuşturucu madde bulunduran veya uyuşturucu kullanılmasını kolaylaştıran toplam 16 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verilmiştir.Soruşturmaya konu olay ile alakalı olarak İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekiplerince şüphelilerin yakalanması için 16 adreste eş zamanlı operasyon yapılmış olup, 14 şüpheli gözaltına alınmıştır. 2 şüpheli hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştır. Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir." ifadelerine yer verildi. Gözaltı kararı verilen isimler belli oldu Yapılan operasyonda hakkında gözaltı kararı verilen isimler belli oldu. Soruşturmanın bu safhasında, Fikret Orman, Güzide Duran, Kerim Sabancı, Hakan Sabancı, Burak Elmas, Sezgin Köysüren, Hande Erçel, Ferhat Aydın, Lütfiye Tuğçe Özbudak, Koray Serenli, Onur Bükçü, İsmail Behram Perinçekli, Kaan Mellart, Didem Soydan, Onur Talay ve Mustafa Tari hakkında gözaltı kararı verildi. Fikret Orman ve Güzide Duran birlikte gözaltına alınırken Kerim Sabancı’nın da yurt dışından geldiğinde İstanbul Havalimanından gözaltına alındığı belirtildi. Öte yandan hakkında gözaltı kararı verilen oyuncu Hande Erçel’in ise yurt dışında olduğu öğrenildi.