GENEL - 02 Mayıs 2009 Cumartesi 18:48

Rauf Denktaş Antalya'da konuştu

A
A
A
Rauf Denktaş Antalya'da konuştu

Eski Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Antalya'da Kıbrıs davasının 'Dünü, bugünü ve yarını' ile ilgili konferans verdi.

Büyükşehir Belediyesi'ne ait kültür salonunda Antalyalılara seslenen Denktaş, Türkiye'nin AB'ye girmek için Kıbrıs'ı vermesi halinde ardından Ermenilere toprak verilmesini, doğu illerinin özerkleşmesini ve ekümenliğin kabul edilmesini isteyeceklerini ileri sürdü. ABD ve İngiltere'nin 30 milyon dolar harcayarak desteklediği kişilerin iktidara gelmesinin ardından Annan Planı'na yüzde 65 oyla 'Evet' dendiğini hatırlatan Denktaş, AB ambargosunun kalkacağı, havadan euro yağacağı, aşk ve iş sahibi olunacağının zannedildiğini savundu. Denktaş, geride kalan zaman içersinde bunun olmadığının, sözlerin tutulmadığının görülmesi üzerine halkın Ulusal Birlik Partisi'ni iktidara taşıdığını bildirdi.

Kendilerine Rumlar tarafından tek devlet ve tek halk fikrinin dayatıldığını kaydeden Denktaş, "Bunun garantisi yok. Adada Türk askeri yok. Gelenler geriye gidecek. Kıbrıs Türkü yeniden geç yollarına düşecek. Bu kabul edilemez. Kıbrıs'ta iki eşit ve egemen millet var. Biz bu yolda yürüdük" dedi. Denktaş, daha sonra sözlerine şöyle devam etti:

"Bütün hesaplar koyulsun ortaya. Köylerde insanları toplu mezarlara gömdüler. Dedelere, ninelere, bebelere, gençlere tazminat yok mu? Kuyulardan kemikleri çıkan 203 kişinin tazminatı yok mu? Türkiye'yi savaşa mecbur ettiler. Türkiye'nin her tazminatı alma hakkı var. Biz bunları isteyince uzlaşmaz oluyoruz. Milli dava bu sabredeceğiz ve direneceğiz. Askerin burada olması bizi güvende kılıyor."

Son olarak ise Kıbrıs'ın AB yolunda engel olduğuna inanmak için saf olmak gerektiğini bildiren Denktaş, "Kıbrıs'ın ardından Ermenistan kartını masaya koyacaklar ve toprak isteyecekler. Sonra Kürt meselesini gündeme getirip, Doğu illerine özerlik isteyecekler. Ekümenlik isteyecekler. Tam üyelik için Türkiye'nin önüne 20 yıl kondu, neden peşin peşin Kıbrıs'ı veriyorsun" diye konuştu.

ANTALYA / İHA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.
Bitlis Bitlis-Baykan yolu ulaşıma kapandı, 3 saat sonra kontrollü açıldı Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolunda bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, yol 3 saatlik çalışma sonucu kontrollü açıldı. Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolu üzerinde bulunan Bitlis Çayı Viyadüğü’nde saat 19.30 sıralarında bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, Karınca köyü mevkiinde çok sayıda vatandaş yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye karayolları ekipleri sevk edilirken, AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından saat 19.30’da destek çalışması başlatıldı. Kızılay personeli ve gönüllülerinin katılımıyla yolda mahsur kalan vatandaşlara kek, meyve suyu ve su ikram edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından yol kontrollü şekilde trafiğe açılırken, zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı. Ulaşım ekiplerin yönlendirmesiyle sağlanıyor. Kızılay Bitlis Merkez Başkanı Ali Cengiz, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Karınca köyü mevkiinde yolda mahsur kalan yaklaşık 350 vatandaşa, Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından 19.30–21.00 saatleri arasında destek çalışması gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalarda, Türk Kızılay Bitlis İl Mekezi personelleri ve gönüllülerinin katılımıyla vatandaşlara 350 adet kek, 350 adet meyve suyu ve 210 adet su ikram edildi. Zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı" dedi.