DÜNYADAN FUTBOL - 30 Kasım 2015 Pazartesi 11:29

Rusya'dan Türkiye'ye transfer yasağı

A
A
A
Rusya'dan Türkiye'ye transfer yasağı

Rusya Spor Bakanı ve Rusya Futbol Federasyonu Başkanı Vitaliy Mutko, yeni yıldan sonra Türkiye'den futbolcu transferine izin verilmeyeceğini söyledi.

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizi spor camiasını da vurdu. Rusya Spor Bakanı ve Rusya Futbol Federasyonu Başkanı Vitaliy Mutko, 2016 Ocak ayının ardından Türkiye'den futbolcu transferine izin verilmeyeceğini ifade etti.

Rusya'nın Rubin Kazan takımında forma giyen Türk futbolcu Gökdeniz Karadeniz hakkında ise Mutko, "Çok iyi bir kişilik. Herkes onun gibi olsa her şey iyi olurdu. Gökdeniz aslında Rus sayılır. Gökdeniz ülkemizde kalacak" diye konuştu.

Kazan kulübü CEO'su Ilgiz Fakhriev ise, "Rusya ile Türkiye arasındaki sorun Gökdeniz Karadeniz'i etkilemeyecek. Gökdeniz taraftarlarımızın idolüdür" ifadelerini kullandı.
Uçak krizinin ardından, geçtiğimiz günlerde Rus takımlarının Türkiye kamplarını iptal ettikleri yönündeki haberler Rus basınında yer almıştı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Birçok badire atlatan 508 yıllık cami tarihe tanıklık etmeye devam ediyor Sakarya’da Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim’in vezir-i azamı Yunus Paşa tarafından 1516 yılında Mimar Sinan’a yaptırılan cami, 508 yılı aşkın süredir varlığını sürdürerek tarihe tanıklık ediyor. Taraklı ilçesinde Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim’in vezir-i azamı Yunus Paşa tarafından 1516 yılında Mimar Sinan’a yaptırılan cami, 508 yıldır ilk günkü gibi ayakta duruyor. Kubbesinin kurşunla kaplanması ve taş bloklar arasındaki bağlantıya demir yerine kurşun dökülmesi sebebiyle halk arasında "Kurşunlu Cami" olarak bilinen Yunus Paşa Cami, yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görüyor. Birçok deprem görmesine rağmen sağlamlığını koruyan camii, ortaya çıkan yıpranmalardan kaynaklı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2022 yılında restorasyona alındı. Çalışmalar çerçevesinde caminin kurşun üst örtü kaplamasında meydana gelen bozulmalar ve pencere açıklıklarındaki çatlakların onarımı için rölöve ve restitüsyon çalışması yapıldı. İşlemleri tamamlanan cami bugün yeniden ibadete açıldı. "500 yıllık olmasına ve birçok badire atlatmasına rağmen dimdik ayakta" Cami hakkında bilgi veren Alaattin Yılmaz, "Resmi adı Yunus Paşa Camii ama halk dilinde buraya Kurşunlu Camii’de derler. Kubbesi ve birbirlerine bağlanan taşlar kurşun dökülerek yapılması sebebiyle cami adını buradan almıştır. Yavuz Sultan Selim’in Mısır seferi sırasında vezir-i azam Yunus Paşa tarafından yaptırılmıştır. Caminin yaklaşık 40 metre arkasında bir hamam var daha önce bu hamam işlevde olduğunda buharı caminin ısıtmasında kullanılıyordu. Bu cami 500 yıllık olmasına ve birçok badire atlatmasına rağmen dimdik ayakta ve hizmet vermektedir. Yunus Paşa Cami’nin bahçesinde bulunan mezarlar Osmanlı döneminden kalma ve buda ilçenin hatta yurdumuzun tapusu niteliğinde taşlardır. Mezar taşları Osmanlı zamanında ölen kişinin statüsüne göre yapılan taşlardır. Bu mezarları da biz vatandaşlar gözümüz gibi muhafaza etmekteyiz" dedi.
Manisa Kaza kurbanı Manisalı Uzman Çavuş’a acı veda Balıkesir’de İzmir seferini yapan yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden Uzman Çavuş Kemal Can Sert (33) memleketi Manisa’nın Salihli ilçesinde toprağa verildi. Uzman Çavuş Sert’in cenazesi helallik alınmak üzere Sart Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildikten sonra cenazesi, cenaze namazı kılınmak üzere Yukarı Sart Camii’ne getirildi. Yukarı Sart Camiinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından evli ve 2 çocuk babası Sert, mahalle mezarlığında toprağa verildi. Cenaze namazına Kula Kaymakamı Salihli Kaymakam Vekili Talha Altuntaş, İlçe Emniyet Müdürü Bircan Baycan, Salihli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Doğukan Karaaslan, CHP İlçe Başkanı Mustafa Özer, Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç’ın yanı sıra protokol üyeleri ailesi ve yakınları katıldı. Cenaze namazında eşi Emine, çocukları Kahraman ve İlayda gözyaşı dökerken, kızı İlayda, namaz sırasında anne ve babasına ait eşyayı bir an olsun elinden bırakmadı. Kaza, saat 03.30 sıralarında Balıkesir Bandırma ilçesi Külefli Kavşağı’nda meydana geldi.Tekirdağ-İzmir istikametine ilerleyen 35 PK 328 plakalı yolcu otobüsü, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kazada Salihlili Uzman Çavuş Kemal Can Sert’in yanı sıra Nezire Akova ve Elif Kel hayatını kaybederken, 1’i ağır 31 kişi yaralandı.