SAĞLIK - 10 Ekim 2017 Salı 14:29

Sağlık alanında Küba'daki çalışmalar dikkat çekiyor

A
A
A
Sağlık alanında Küba'daki çalışmalar dikkat çekiyor

Kanser dahil birçok hastalığın tedavisi için önemli araştırmaların yapıldığı, birçok başarıya imza atan ve dünya çapında başarıları ile en çok konuşulan ülkeler arasında yer alan Küba, dünyadaki 189 ülke arasında, sağlık ölçütleri en iyi olan ilk 30 ülkeden biri olarak dikkat çekiyor.

Küba, gelişmekte olan bir ülke olmasına rağmen, sağlık alanında göstermiş olduğu ciddi araştırmalar ile özellikle son yıllarda tüm dünyanın dikkatini çekti. Kübalı bilim adamlarının kansere yönelik geliştirdikleri yeni tedavi yöntemleri Türkiye de dahil dünyanın pek çok ülkesinde ilgi uyandırıyor.

Küba, dünyadaki 189 ülke arasında, sağlık ölçütleri en iyi olan ilk 30 ülke arasında

Yapılan araştırmalara göre; halk sağlığını her zaman ilk sıraya koyan Küba, kısa bir sürede başarılı çalışmalar sonucu sağlık sisteminin amaçladığı hedeflere ulaşmış ve ekonomik sıkıntılara rağmen yüzde 70 oranında kendi ilaçlarını üretti. Son olarak 2011 yılında kanser aşısını bulduklarını açıklayan Küba, dünyadaki 189 ülke arasında, sağlık ölçütleri en iyi olan ilk 30 ülkeden birisi. EscuelaLatinoamericana de Medicina (ELAM) verilerine göre, günümüzde yüzü aşkın ülkeden 11 bin kişi tıp eğitimini Küba’da alıyor. Fakir ülkelerden gelen hemen her öğrenci Küba’da burslu okuyor. Bugüne kadar 23 bini Afrika, Asya ve Güney Amerika ülkeleri olmak toplam 50 bin Kübalı doktor dünya ülkelerinde hizmet vermeye devam ediyor. Birçok üçüncü dünya ülkesinde, Dünya Sağlık Örgütü’nün gönderdiğinden daha fazla Kübalı doktor bulunduğu belirtiliyor.

"Küba’da cilt hastalıkları; kanser, diyabet ve diğer türler için başarılı tedaviler var"

Ayrıca, geliştirdiği tedavi yöntemleriyle vitiligo tedavisinde dünyaca ünlü sağlık merkezi her ay hem Kübalı hem de yabancı hastaları kabul ettiği bildirilirken, Türkiye’de de bu alanda çalışmalar yapan Küba Sağlık Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylı olan şirket QBA MediTours yöneticileri, "Küba’daki gelişmiş sağlık sisteminden vatandaşlarımızın yararlanması için bu sağlık ağını kurduk. Küba’da anlaşmalı olduğumuz hastane ve doktorlarla hastaların süreçlerini en yakından takip ediyoruz. Cilt hastalıkları, kanser, diyabet ve diğer türler için de başarılı tedaviler var" ifadelerini kullandılar. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir