GÜNDEM - 28 Ağustos 2021 Cumartesi 10:16

Samsun Şehir Hastanesi filizleniyor

A
A
A
Samsun Şehir Hastanesi filizleniyor

Samsun'da yapımı devam eden 900 yataklı Samsun Şehir Hastanesi filizlenmeye başladı.

1 milyar 69 milyon TL (KDV hariç) proje bedelli 900 yataklı Samsun Şehir Hastanesi inşaatının yüzde 7’si tamamlandı. Yer teslimi 13 Kasım 2020 tarihinde yapılan 900 yataklı Samsun Şehir Hastanesi inşaatı devam ediyor. Sağlık kenti olan Samsun’u sağlık turizminde daha da güçlü hale getirecek projenin 2 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. KDV hariç 1 milyar 69 milyon TL proje bedelli, 68 bin 990 m2 oturum alanı, 234 bin 371 m2 arsa alanı olan hastane inşaatının durumu beton dökümü ve hafriyatta yüzde 7 fiziki seviyesinde devam ediyor.

Samsun Şehir Hastanesi filizleniyor

Hastane inşaatını yerinde inceleyen eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, “Samsun’un sağlık alanındaki en büyük yatırımını yerinde inceledik. Samsun Şehir Hastanesi’nin inşaatı devam ediyor. Gayet güzel ve yoğun bir çalışma var. Samsun, 2 yıl sonra çok güzel bir hastane kazanacak. Hastanenin Samsun’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Samsun Şehir Hastanesi filizleniyor

“Sadece Samsun’a değil çevre ülkelere de hizmet verecek bir hastane yapılıyor”

Hastanenin sadece bölgeye ve Türkiye’ye hizmet vermeyeceğinin altını çizen Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Şehir hastanesi inşaatı şu anda çok hızlı bir şekilde ilerlemekte. 900 yataklı hastanenin şu anda yüzde 7’si tamamlandı. Yaklaşık 2 yıl içerisinde bitmesini bekliyoruz. Hastanemizde 40 ameliyathane, 200’den fazla yoğun bakım olacak. Acil alanımız ve diğer özellikli birimlerimizle birlikte bölgeye hizmet veren bir hastane olacak. Bizler de sabırsızlıkla hastanemizin hizmete geçmesini bekliyoruz. Şehir hastanesinin ‘sağlık kenti Samsun’ için çok ciddi katkıları olacak.

Samsun Şehir Hastanesi filizleniyor

Sağlık turizmi başta olmak üzere diğer ameliyatlar olsun, özellikli işlemler olsun şehre katkı sağlayacak. Ameliyathane sayısının fazlalığı, yoğun bakımın fazlalığı, nitelikli hasta odaları, nitelikli birimlerin olması, her türlü tıbbi ekipmanın işlevsel halde olması çok büyük bir kazanım olacak. Sadece Samsun’a değil tüm bölgeye ve çevre ülkelere de sağlık turizmi açısından destek verecek bir hastane yapılıyor. Hastanenin 310 bin m2 kapalı alanı olacak. Bu da 5-6 hastane büyüklüğü kapasitesinde bir hastanemiz olacak anlamına geliyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüşüyoruz. Bağlantı yollarını yaparak, vatandaşlarımızın buraya rahat bir şekilde ulaşmasını sağlayacağız. Samsun Şehir Hastanesi hem şehrimize hem bölgemize hem de ülkemize katkı sağlayacak çok güzel bir hastane olacak” diye konuştu.

Samsun Şehir Hastanesi filizleniyor

“Bacasız fabrika Samsun Şehir Hastanesi’nde 12 bin kişi çalışacak”

Şehir hastanesinin Canik ilçesine de hareket getireceğini belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, şunları söyledi:

Samsun Şehir Hastanesi filizleniyor

“Şehir hastanesi bölgenin en büyük hastanesi olacak. İlçe sınırlarımızın içinde olması da bizim için önemli. Bölgemizi ciddi anlamda harekete geçirecek bir yatırım. 900 yataklı ve günlük 40 bin kişiden fazla insanın girip çıktığı, 12 bin kişinin 3 vardiyada çalıştığı bacasız bir fabrika kuruluyor. Hem Samsun’a hem de Canik’e ciddi anlamda katkı sağlayacak. İnşaatla birlikte bölgede de hareketlilik olmaya başladı. Hastanemiz inşallah seçimlere yetişecek ve milletimizin hizmetine sunulacak.”

Canik ilçesi Dereler Mahallesi’nde bulunan Samsun Şehir Hastanesinde hummalı bir çalışma hakim.

Samsun Şehir Hastanesi filizleniyor

Erdi Demür

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da bayramlaşma Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurban Bayramı Arefe gününde bayramlaşma programı gerçekleştirildi. Vali Orhan Tavlı, bayram tatili boyunca trafik kurallarına uyulması çağrısında bulundu. İlkadım ilçesinde bulunan Şehit Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen program, dua edilmesiyle başladı. Samsun Valisi Orhan Tavlı ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle bayramlaştı. Protokol üyeleri daha sonra programa katılan vatandaşların Kurban Bayramı’nı tek tek tebrik etti. Vali Orhan Tavlı, yaptığı açıklamada bayramların birlik ve beraberliği güçlendiren özel günler olduğuna dikkat çekerek, "Her bayram olduğu gibi bu bayram da büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öpecek; eşimizin, dostumuzun, komşumuzun kapısını çalacak, dargınsak barışacak, bin yıldır yaşadığımız bu topraklarda her zaman olduğu gibi bugün de en büyük gücümüz olan ezeli ve ebedi kardeşliğimizi daha da perçinleyeceğiz inşallah" dedi. Bayram tatili süresince trafikte dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Tavlı, "Özellikle şehirlerarası trafiğin yoğun olduğu bayram tatilinde seyahate çıkan vatandaşlarımızdan hem gidiş hem de dönüş yolunda trafik kurallarına uymalarını özellikle istirham ediyorum. Bayram sevincimizi maddi ve manevi üzüntüye dönüştürmemek için lütfen hep birlikte azami hassasiyet gösterelim" ifadelerini kullandı. Bayramlaşma programına AK Parti Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan ve Ersan Aksu, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Alâ, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, kaymakamlar, il müdürleri, rektör yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.
Bursa Başkan Özer Matlı: "Dayanışma kültürümüz en büyük gücümüz" Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Kurban Bayramı’nın sadece dini bir vecibenin yerine getirildiği değil, aynı zamanda yardımlaşma, kardeşlik ve gönül birliğinin güç kazandığı özel zamanlar olduğunu söyledi. Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda şu cümlelere yer verdi; "Manevi dünyamızın en özel, en müstesna günlerinden biri olan Kurban Bayramı’na bir kez daha kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Millet olarak bizi bir arada tutan en güçlü bağların başında paylaşma kültürümüz ve dayanışma ruhumuz gelmektedir. Kurban Bayramı da kırgınlıkların geride bırakıldığı, sevincin paylaşıldığı, ihtiyaç sahiplerinin gözetildiği çok özel bir manevi iklim sunmaktadır. Bayramların özünde yer alan birlik ve beraberlik anlayışını hayatın her alanında yaşatabilmek geleceğe bırakacağımız en değerli toplumsal miraslardan biridir. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece, ülke olarak aşamayacağımız hiçbir engel, ulaşamayacağımız hiçbir hedef yoktur. İş dünyası olarak bizler de bu dayanışma ruhundan aldığımız güçle, ülkemizin refahı ve geleceği için üretmeye, çalışmaya ve istihdam sağlamaya kararlılıkla devam edeceğiz. Bayramın evlerimize huzur, sofralarımıza bereket, ülkemize ve tüm insanlığa barış ve esenlik getirmesini temenni ediyorum."
Balıkesir Havran Hayvan Pazarı’nda tarihi arefe yoğunluğu Kurban Bayramı’na sayılı saatler kala, bölgenin tek ruhsatlı canlı hayvan pazarı olan Havran Hayvan Pazarı’nda yoğunluk yaşanıyor. Son güne kalan kurbanlık alıcıları ve üreticilerin akınına uğrayan pazarda, adeta adım atacak yer kalmadı. Edremit Körfezi’nin ve Güney Marmara’nın en büyük canlı hayvan ticaret merkezi olan Havran Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı, Kurban Bayramı arefesinde en hareketli ve en yoğun gününü yaşıyor. Bayram namazı öncesinde kurbanlık ibadetini yerine getirmek için son saatleri değerlendirmek isteyen binlerce vatandaş ile ellerindeki kurbanlıkları bitirmek isteyen besiciler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte pazar alanını tamamen doldurdu. Arefe günü pazar alanında iğne atsan yere düşmüyor Pazardaki son durum ve yaşanan büyük yoğunluk hakkında önemli açıklamalarda bulunan Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, özellikle arefe gününde ilginin zirve noktaya ulaştığını vurguladı. Başkan Ersoy, "Haftanın 52 haftası boyunca her perşembe büyükbaş, her cuma küçükbaş pazarımız kesintisiz kuruluyor. Ancak Kurban Bayramı’na üç hafta kala başlayan hareketlilik, bugün yani arefe gününde tam anlamıyla tavan yapmış durumda. Şu an Havran Hayvan Pazarı’nda çok yoğun ve iğne atsan yere düşmeyecek bir kurban pazarlığı hareketliliği var. Türkiye’nin dört bir yanından gelen tüccarımız, hayvancılarımız ve körfez halkımız arefe gününün bereketini yaşıyor" dedi. 22 dönümlük yeni alan arefe yoğunluğuna nefes aldırdı Geçmiş yıllarda dar alanda kurulan pazarın arefe günlerinde kilitlendiğini ve büyük bir trafik çilesine dönüştüğünü hatırlatan Başkan Emin Ersoy, bu yıl satın alarak hizmete sundukları 22 dönümlük yeni pazar alanının bu büyük yoğunluğu başarıyla göğüslediğini belirtti. Eski bir hayvan çiftliği arazisini belediye bünyesine kazandırarak lojistik sorunu çözdüklerini ifade eden Ersoy, "Eğer eski yerimizde olsaydık, bugünkü tarihi arefe yoğunluğunda yollar tamamen kilitlenir, vatandaşımız büyük çile çekerdi. Satın aldığımız 22 dönümlük bu geniş ve modern tapulu arazimiz sayesinde hem otopark hem de yerleşim anlamında nefes aldık. Ekiplerimiz arefe yoğunluğunun sorunsuz atlatılması için sahada tam kadro görev yapıyor" ifadelerini kullandı. Pazarda, bayramın ilk gününün ikindi saatlerine kadar hareketliliğin sürmesi bekleniyor.