KENT HABERLERİ - 19 Haziran 2019 Çarşamba 19:42

'SAMULAŞ’ta herhangi bir zam söz konusu değil'

A
A
A
'SAMULAŞ’ta herhangi bir zam söz konusu değil'

Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk, SAMULAŞ’ta herhangi bir zam konusunun söz konusu olmadığını bildirdi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı 12. birleşiminin 1. oturumuna ait komisyon toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında gerçekleştirilen komisyon toplantısında gündem maddeleri arasında yer alan Samsun Proje Ulaşım İmar İnşaat Yat. Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (SAMULAŞ) maliyetlerdeki artış, üniversite kampüs içi hattının devreye alınması, sistemin modernizasyonu ile altyapı iyileştirme çalışmaları sebebiyle 15 milyon liraya ihtiyaç duyulduğu ancak sermayenin yüzde 99,96’sı Büyükşehir Belediyesine ait olan SAMULAŞ’ın mali verilerinin incelenmesi neticesinde 5 milyon 400 bin lira borçlanmasının uygun görülmesi tartışıldı.

“Zam söz konusu değil” 

Maddeye açıklık getiren Soğuk, böyle bir kredinin önümüzdeki süreç içerisinde ihtiyaç duyulması halinde kullanabilmesi için düşünüldüğünü belirtti. Soğuk’a cevap veren İYİ Partili Meclis Üyesi ise bu teklifin SAMULAŞ’ta zammın habercisi olduğunu öne sürdü. Bu iddiaya cevap veren Soğuk, “Zam söz konusu değil. Bu maddeden o çıkmaz. Böyle bir şey yok. İhtiyaç varsa zam yapılır zaten. Olmayan bir şeyi varmış gibi göstermek doğru değil. Niyet okumaya gerek yok” dedi.

“Tramvay Temmuz ayında üniversiteye çıkıyor” 

Komisyonda söz alan SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı ise, raylı sistemin Temmuz ayı içerisinde üniversite hattına yolcu taşımaya başlayacağını açıkladı. 31 gündem maddesinin görüşüldüğü komisyonda 27 madde oy birliği, 2 madde oy çokluğu ile karara bağlanması için meclise havale edildi. 2 madde ise oy birliğe ile ilgili daireye iade edildi.  

Barış Gök

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Sungurlu’da şampiyonluk sevinci meydana taştı Şampiyon olarak Efeler Ligi’ne yükselen SungurluBelediyespor takımı, şampiyonluk maçının ardından ilçede coşkunla katıldı. Meşaleler ve çiçeklerle karşılandı. Erkekler Voleybol 1. Ligi’nde sezonu 71 puanla ikinci sırada tamamlayan Sungurlu Belediyespor, play-off finalinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor ile karşılaştı. Ankara’daki TVF Ziraat Bankkart Voleybol Salonu’nda oynanan karşılaşmada Sungurlu temsilcisi, maçı 3-1 kazandı. Alınan galibiyetin ardından SungurluBelediyespor Efeler Ligi’ne yükseldi. Ankara’da düzenlenen kupa töreninin ardından takım Sungurlu’ya döndü. Takım, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından Atatürk Meydanı’nda çiçek ve meşalelerle karşılandı. Sungurlu Belediye Başkanı Muhsin Dere tarafından takım adına Külüp Başkanı Ahmet Haşim Özsaray, Teknik Direktör Mustafa Özdemir ve takım kaptanı Gökhan Çatal’a çiçek takdim etti. Daha sonra takım oyuncuları ve vatandaşlar birlikte havai fişekler eşliğinde şampiyonluğu kutladı. Emeği geçen herkese teşekkür eden Sungurlu Belediye Başkanı Muhsin Dere, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin takımını yendik ve şampiyon olduk. Bu başarıda emeği geçen, yıllardır Sungurlu’nun voleybolunda emeği olan Mustafa Hocama, Yunus Emre kardeşime, bütün hocalarıma, teknik ekibe çok teşekkür ediyorum. Çok emek verdiler. Bu işin deplasmanı, baharı, yazı, kışı var. Zor şartlarda mücadele ettiler ve takımımızı iki sene üst üste üst lige çıkarmayı başardılar. Kulüp Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Haşim’e, Sungurlu’da takımımızı hiçbir yalnız bırakmayan ilçe teşkilatımız, Ocak teşkilatımız, belediye personelimiz ve bütün Sungurlulu hemşehrilerimizi tebrik ediyorum. Buradaki maçlarımızda spor sahamızı doldurduk ama bu Efeler Ligi’nde bize yetmez. Bugün milletvekillerimiz, Sayın Valimiz Ali Çalgan ile birlikte Ankara’da takımımızın yanındaydı. Onlara da teşekkür ediyoruz. Bu aslında Çorum’un birlikteliği için atılmış bir adımdı, bunun devamını bekliyoruz. Sungurlu inşallah artık daha spor salonlarını, spor alanlarını, gençlerimizin konaklama alanlarını bekliyor. İnşallah onların da destekleriyle, hem belediyemizin imkanları hem Gençlik ve Spor Bakanlığımızın imkanlarıyla yaptırmış oluruz" dedi.