ASAYİŞ - 09 Temmuz 2017 Pazar 17:27

Sancaktepe'de polisle gasp çetesi arasında silahlı çatışma

A
A
A
Sancaktepe'de polisle gasp çetesi arasında silahlı çatışma

Sancaktepe'de sigara aracını soymaya çalışan bir gasp çetesi yakalanınca polisle silahlı çatışmaya girdi. Çatışma sonrası yakalanan gasp çetesinin 18 Mart 2017 Ataşehir'de kuyumcu soygunu girişiminde bulunduğu öğrenildi.

Ataşehir’de 18 Mart 2017 günü silahlı ve kar maskeli soyguncular Emrah Y.’ye ait kuyumcuya girmiş, kuyumcu silahlı gruba direnince aralarında arbede çıkmıştı. Arbedenin büyümesiyle soyguncular ateş açmış ve kuyumcu Emrah Y. ile yoldan geçen bir kişi yaralanmıştı. Çatışma sırasında kalp krizi geçiren Adil Bozdemir ise hayatını kaybetmişti. Silahlı soyguncuların araçlarını Ataşehir'de terk ederek kaçmasının ardından olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri çevrede bulunan güvenlik kamerası görüntülerini inceleme altına almıştı. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri gaspçıların kimliğini tespit etti. Gaspçılar hakkında teknik ve fiziki takip başlatan ekipler, zanlıların Sancaktepe’de yeni bir soygun hazırlığında oldukları yönünde istihbarat aldı.

Gaspçıların yeni hedefinin sigara dağıtım aracı olduğunu belirleyen polis ekipleri olayla ilgili sıcak takip başlattı. 3 Temmuz 2017 günü sigara dağıtım aracı Sancaktepe Topçular Caddesi’nde bulunduğu sırada gaspçıların harekete geçtiğini gören polis ekipleri “dur” ihtarında bulundu. Polisin uyarısına gaspçılar silahla karşılık verince çatışma çıktı.

Çatışmada 4 gaspçı yaralı olarak ele geçerken, 1 gaspçı ise polise teslim oldu. Yaralanan gaspçılar olay yerine çağrılan ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, teslim olan gaspçı da sorgulanmak üzere asayiş şubeye götürüldü. Gaspçıların kullandığı silahlara ise incelenmek üzere el konuldu.

Olayla ilgili araştırmasını derinleştiren polis ekipleri, çeteyle bağlantılı 5 kişiyi daha yakaladı. Çatışmada yaralı ele geçen 4 çete üyesinin hastanedeki tedavileri sürerken, emniyette sorguları tamamlanan ve değişik suçlardan emniyette kayıtları bulunan 5 çete üyesi savcılığa sevk edildi.

Polis-gaspçı çatışması saniye saniye kamerada

Polis ve gaspçılar arasında çıkan silahlı çatışma saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Güvenlik kameralarında yansıyan görüntülerde gaspçılar sigara aracını soymaya çalışıyor. Bu sırada polis ekipleri gaspçılara operasyon düzenliyor. Gaspçıların ateş etmesiyle birlikte çatışma çıkıyor. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Darp, gasp, şantaj: Çıplak görüntüleri için 100 bin lira istediler Kırıkkale’de darbettikleri gencin 12 bin lirasını gasp edip çıplak görüntüleri için 100 bin lira isteyen 2 şüpheli adliyeye sevk edildi. Olay, dün saat 02.45 sıralarında Nene Hatun Caddesi üzerindeki bir market önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, oto yıkamacıda çalışan D.E.U. (19), araçla olay yerine gelen M.K. (21), Ö.F.Ö. (18) ve kimliği henüz tespit edilemeyen 3 kişi tarafından darbedildi. Şüphelilerin, mağdurun 12 bin lirasını zorla aldığı, olay sonrası ise M.K.’nin mağduru telefonla arayarak kendisine ait olduğu öne sürülen çıplak görüntüler üzerinden 100 bin lira talep ettiği iddia edildi. Hastaneden darp raporu alan mağdurun şikayeti üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince çalışma başlatıldı. Yürütülen teknik ve fiziki takip sonucunda M.K. ile Ö.F.Ö., düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilirken, olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen ve kimliği henüz belirlenemeyen 3 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Haklarında "yağma", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "kasten yaralama" ve "şantaj" suçlarından adli işlem başlatılan şüphelilerin GBT sorgulamasında daha önce de benzer suçlardan kayıtlarının bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Malatya Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha Battalgazi Belediyespor’un genç sporcusu Yusuf Efe Ataş, Türkiye Futsal U19 Millî Takımı’nın Kocaeli kampı için aday kadroya davet edildi. Battalgazi Belediyesi’nin spora ve gençlere yönelik yatırımlarının sahadaki karşılığı sürüyor. Battalgazi Belediyespor forması giyen Yusuf Efe Ataş, Türkiye Futsal U19 Millî Takımı’nın 22-26 Aralık tarihleri arasında Kocaeli’de gerçekleştireceği hazırlık kampının aday kadrosuna davet edildi. Daha önce Battalgazi Belediyespor Futsal Takımı oyuncusu Salih Öndüç’ün futsal A Millî Takımı’na çağrılmasıyla milli gurur yaşayan kulüp, Yusuf Efe Ataş’ın U19 Millî Takım aday kadrosuna seçilmesiyle bu başarıyı ikinci kez tekrarladı. Altyapıdan yetişen sporcuların milli takımlara kazandırılması, Battalgazi Belediyesi’nin uzun vadeli spor politikalarının önemli çıktıları arasında yer aldı. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın göreve geldiği günden bu yana sporu yalnızca bir branş olarak değil, gençliğe yapılan kalıcı bir yatırım olarak ele aldığı; tesisleşme, altyapı çalışmaları ve sporcu gelişimine yönelik desteklerin bu başarıda etkili olduğu ifade edildi. Battalgazi Belediyespor’dan iki sporcunun milli takımlara davet edilmesi ilçe genelinde memnuniyetle karşılanırken, Yusuf Efe Ataş’a millî takım kampında başarılar dilendi. Battalgazi Belediyesi’nin, önümüzdeki dönemde de Türk sporuna yeni milli sporcular kazandırmaya devam etmesi hedefleniyor.
Muğla Mandalin Festivali’ne yoğun ilgi Bodrum’da düzenlenen Mandalin Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Bodrum Belediyesi, Bodrum Mandalin Hareketi ve Bitez Mahalle Muhtarlığı organizasyonuyla; Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Kaymakamlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü iş birliğinde, bu yıl 18’incisi düzenlenen Bodrum Mandalin Festivali, Bitez Köy İçi’nde yapıldı. Coğrafi işaretli Bodrum Mandalini’nin fark oluşturan aroması ve eşsiz kokusunu tanıtmak, ekonomik değerini görünür kılmak amacıyla düzenlenen festival, mandalina bahçesindeki hasat şenliği ve kortejle başladı. Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı ve Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin katılımıyla yapılan hasat şenliği ve davullu zurnalı kortejin ardından festival alanına geçildi. Bitez Muhtarlığı Halkoyunları ekibinin gösterisi sonrası saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmasını yapan Bitez Mahalle Muhtarı Seda Dönen Özgüçlü, "Böyle güzel bir günde, mandaline destek olmak için burada olan, bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ise mandalinin Bodrum için önemine dikkat çekerek şöyle konuştu; "Mandalinle var olmuş bir beldeden bahsediyoruz. 1930’lu yıllarda ilk mandalin fideleri buralara gelmiş, ilk mandalin fideleri dikilmiş. Daha sonra mandalin başta olmak üzere balıkçılık, süngercilik ve tarımla iç içe olan bir Bodrum. Ancak 1980’lerden sonra turizme yüzünü dönmüş, turizmle tarımı harmanlamış, turizmle o üreticinin, çiftçinin emeğini harmanlamış bir Bodrum’a dönüştük" İlçede pandemiden sonra inşaat ekonomisinin hızlı şekilde arttığına dikkati çeken Mandalinci, Bodrum Belediyesi olarak mandalinin eski değerine ulaşabilmesi için yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı da festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederek, "İlçemizin, bölgemizin en önemli değerlerinden biri olan, coğrafi işaretli ürünümüz mandalinamızın festivalini yapmaktan dolayı büyük mutluluk duymaktayız. Bu festivali ilçemize, mahallemize kazandırılmasını sağlayan başta Bitez Mahalle Muhtarımız olmak üzere, festival komitemize ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi. Mandalina ile ürettiği gıda ürünlerini festivalde satan Gıda Mühendisi Ayça Öğet, "Mandalina bizim yöresel lezzetimiz, tescilli ürünümüz. Bodrum’da festivalini düzenlemek gerçekten onur ve gurur verici. Biz de lezzetlerimizle birlikte mandalinayı burada temsil etmeye çalıştık" dedi. Festivalde halk oyunları gösterileri, mandalin konulu ikramlar ve satış stantlarının yanı sıra çocuklara özel aktiviteler de yer aldı. Mandalinli tatlar yarışması ve müzik etkinlikleriyle katılımcılar unutulmaz bir gün yaşadılar. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde açılan stantlarda mandalinalı ürünlerin az olması dikkati çekti.