ASAYİŞ - 05 Mart 2022 Cumartesi 09:33

Şehit Uzman Çavuşun cenazesi törenle Bingöl’e uğurlandı

A
A
A
Şehit Uzman Çavuşun cenazesi törenle Bingöl’e uğurlandı

Tokat'ta, askeri servisin buzlanma nedeniyle devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İsmail Ergin’in (40) cenazesi düzenlenen törenin ardından Bingöl'e gönderildi.

Tokat-Niksar yolu Almus kavşağı yakınlarında buzlanma nedeni ile meydana gelen kazada askerleri taşıyan servis minibüsü devrildi.

Şehit Uzman Çavuşun cenazesi törenle Bingöl’e uğurlandı

Kazada yaralanan 4 askerden Uzman Çavuş İsmail Ergin sevk edildiği hastanede şehit oldu. Şehit Uzman Çavuş İsmail Ergin (40) için Tokat İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene Tokat Valisi Ozan Balcı, Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Bahri Bostancı siyasi parti temsilcileri, askerler ve şehidin ailesi katıldı. Şehit Ergin’in annesi Beyhan, babası Abdullah Ergün metanetini korumaya çalıştı.

Şehit Uzman Çavuşun cenazesi törenle Bingöl’e uğurlandı

Şehidin eşi Tuğba Ergin gözyaşlarını tutamadı, oğlu Emir ise cenaze törenini üzgün gözlerle takip etti. Şehit Ergin'in Türk bayrağına sarılı cenazesinin tören alanına getirilmesinin ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Şehit Uzman Çavuşun cenazesi törenle Bingöl’e uğurlandı

Şehidin özgeçmişi ve duaların okunmasının ardından Ergin'in cenazesi, Sivas Havalimanından Bingöl’e gönderilmek üzere uğurlandı.

Nurhan İçmez
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.