EKONOMİ - 17 Ocak 2023 Salı 13:48

Şırnak Namaz Dağı’nda petrol araması için sondaj çalışması başladı

A
A
A
Şırnak Namaz Dağı’nda petrol araması için sondaj çalışması başladı

Şırnak-Eruh karayolu güzergahındaki Namaz Dağı'nda petrol için sondaj çalışması başladı.

Şırnak-Eruh yol güzergahında petrol keşfedilerek üretime alınan kuyuya, Şırnak-1 adı verildi. Güvenlik güçleri tarafından bölgenin terörden temizlenmesiyle birlikte Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığınca (TPAO) Şırnak ve civarı öncelikli arama alanları olarak belirlenerek, yoğun sismik veri toplama faaliyetleri gerçekleştirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Şırnak- Eruh Karayolu üzerinde bulunan Namaz Dağı'nda sondaj çalışması başladı. Burada açıklamalarda bulunan Şırnak Valisi Osman Bilgin, Şırnak’ın artık her gün yeni güzel bir haber ile gündem olduğunu söyledi. Vali Bilgin, "Burada da Allah’ın izni ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve TPIC şirketin ortak çalışması ile birlikte Şırnak’ın hemen üst kısmında bulunan bölgede Şırnak-1 sahasında hem arama, hem de üretim kuyusu çalışmaları yürütülmektedir" dedi.

Şırnak Namaz Dağı’nda petrol araması için sondaj çalışması başladı

Bu çalışmalar ile birlikte özellikle Gabar Dağı bölgesinde bulunan yüksek graviteli petrol olduğu bilgisini paylaşan Vali Bilgin, "Vatandaşların anlayacağı dilde, bu petrolü motorin bir araca koyduğunuzda çok rahat çalışabileceğini biz yapılan teknik analizler ile biliyoruz. Gabar Dağı'ndaki tespitin ardından 10 kilometre ilerde Kızılsu Köyünde devam ediyor. Şimdi de Şırnak bölgesinde hem arama hem de üretim kuyusu, inşallah burada da petrol bulunduğunda, ülkemize daha hayırlı haberler vereceğiz. Hem bölgemiz, hem de ülkemiz için çok olumlu gelişmeler olacak” diye konuştu.

Şırnak Namaz Dağı’nda petrol araması için sondaj çalışması başladı

Konuşmaların ardından Şırnak Valisi Osman Bilgin ve beraberindekiler sondaj kulesine çıkarak start verildi. Programa, Şırnak Valisi Osman Bilgin'in yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, kurum amirleri katıldı.

Melih Yiğit

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaelispor’dan Filistin’e destek Filistin’deki katliamların durdurulması amacıyla İstanbul Galata Köprüsü’nde düzenlenen "Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin’i unutmuyoruz" mitingine katılan Kocaelispor Kulübü, Gazze halkına destek verdi. Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve katliamların durdurulması çağrısında bulunmak amacıyla düzenlenen "Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin’i unutmuyoruz" mitingine Kocaelispor Kulübü de katılarak destek verdi. İstanbul Galata Köprüsü üzerinde gerçekleştirilen mitingde, 400’ün üzerinde sivil toplum kuruluşu ile çok sayıda futbol kulübü yer aldı. Yoğun katılımın olduğu mitingde, Filistin halkına yönelik saldırıların sona erdirilmesi, sivillerin korunması ve uluslararası kamuoyunun harekete geçmesi yönünde mesajlar verildi. Ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla bir araya gelen vatandaşlar, İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında sürdürdüğü saldırılara tepki gösterdi. Mitinge katılan Kocaelispor Kulübü Başkanı Recep Durul, Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ile birlikte Galata Köprüsü üzerinde yerini aldı. Kocaelispor camiası adına mitinge katıldıklarını belirten Durul, Filistin’de yaşananların yalnızca bölgesel sorun değil, tüm insanlığın vicdanını ilgilendiren mesele olduğunu vurguladı. Sporun birleştirici gücüne dikkat çeken Durul, Kocaelispor olarak mazlumun yanında, zulmün karşısında durmaya devam edeceklerini ifade etti.