Jandarma ekipleri, sabahın erken saatlerinde EÜAŞ Genel Müdürlüğü Kangal Termik Santralı İşletme Müdürlüğü'ne ve Demir Export Kangal Kömür Sahaları İşletmesi'ne baskın yaptı. İşletmelerin çevresinde geniş güvenlik önlemi alan ekipler, girdikleri binalarda yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle arama çalışmalarına başladı.
Yıllardır ihalesiz ve usulsüz milyonlarca ton kömürün ilgili işletmeye verildiğini, yolsuzluk miktarının yüz milyonlarca dolar olduğu iddia edilirken, operasyonun devam ettiği belirtildi.
22 GÖZALTI VAR
Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Kangal ilçesindeki Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü Kangal Termik Santralı İşletme Müdürlüğü'ne ve Demir Export Kangal Kömür İşletmesi'ne yönelik jandarma operasyonunun devam ettiğini ve 22 kişinin gözaltına alındığını söyledi.
Sabahın erken saatlerinde jandarma ekipleri tarafından Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü Kangal Termik Santralı İşletme Müdürlüğü'ne ve Demir Export Kangal Kömür İşletmesi'ne düzenlenen operasyonun halen devam ettiği bildirildi. İşletmelere giriş ve çıkışlar yasaklanırken, santralden çıkan kamyon ve benzeri araçlar ise kontrol edildikten sonra bırakılıyor. Santral ve işletmede görevli bazı yetkililerin bilgisayarlarının incelendiği ve belgelerin kopyalarının alındığı öğrenilirken, arama çalışmaları sürüyor.
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Sivas Valisi Veysel Dalmaz ise, kendisine verilen son bilgiye göre operasyona devam edildiğini belirterek, "Gözaltılar var. Termik santralde ve işletme ile ilgili jandarmanın savcılıkla birlikte yürüttüğü bir operasyon var. Devletin ne kadar zarara uğratıldığı konusunda bir bilgi yok. Soruşturma ile ilgili ifadeler alınınca gerekli bilgi verilecektir. Demir Export ile termik santral arasındaki ihalelerde sıkıntı var herhalde. Toplamda ise 22
kişi gözaltına alınmıştır" dedi.








