ASAYİŞ - 10 Şubat 2023 Cuma 00:39

Suriyeli Muhammed, 75 saat sonra işte böyle kurtarıldı

A
A
A
Suriyeli Muhammed, 75 saat sonra işte böyle kurtarıldı

Hatay'daki arama-kurtarma faaliyetlerine katılan Kütahya Tavşanlı Garp Linyitleri İşletmeleri (GLİ) Ömerler Yeraltı İşletmesi çalışanları, Suriyeli 24 yaşındaki Muhammed'i yıkılan binanın enkazından 75 saat sonra sağ olarak kurtardı.

Ekipler, Hatay'da yürütülen arama-kurtarma faaliyetlerinde inanılmaz bir kurtuluşa ortak oldu. Şiddetli depremler sonrası büyük bir yıkımın yaşandığı Hatay’da, yıkılan binanın enkazında çalışan GLİ Ömerler Yeraltı İşletmesi çalışanları, sabaha karşı gelen ses üzerine yoğunlaştığı bölgede saatler süren uğraş sonucu Muhammed'i sağ olarak kurtardı. Muhammed, sedyeye konularak ambulansla hastaneye götürüldü.

Hüseyin Efe

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Birlik Vakfı Kütahya Şubesi üyeleri, ’Gazze Dayanışma Çadırı’nı ziyaret etti Birlik Vakfı Kütahya Şube Başkanı Ali İhsan Özdemir, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri tarafından DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi yanında başlatılan ’Gazze Dayanışma Çadırı’nı ziyaret etti. Vakfın yönetim kurulu üyeleriyle birlikte öğrencilerle sohbet edip baklava ikramında bulunun Özdemir, İsrail’in ortaya koymuş olduğu katliamların soykırım boyutuna ulaştığına dikkat çekti. Başkan Özdemir, "Geçmiş dönemde Hitler’in soykırımına sessiz kalan devletler, bugün İsrail’e karşı da herhangi bir tepki ortaya koymuyor. Bizler akademisyenlerimizle, öğrencilerimizle birlikte özgürlüğün gerçekleştiği ana kadar nöbetimize devam edeceğiz. Türkiye olarak Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu tepkinin yanındayız. İslam dünyasının da aynı tepkiyle devam etmesini, dünyadaki bütün Müslümanların bir araya gelerek Filistin davasını sahiplenmesini ümit ediyoruz. Kütahya olarak bu soykırımı bütün dünyaya aktarmaya, soykırıma karşı bir arada olmaya, zalimin yanında olmadığımızı, mazlumun tarafında olduğumuzu dünyaya haykırmak için direnişimize devam edeceğiz” diye konuştu. DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ve öğrenciler, Özdemir ve yönetim kurulu üyelerine duyarlıkları sebebiyle teşekkür ettiler.