GÜNDEM - 29 Ağustos 2017 Salı 10:08

Tatilcilerin yeni gözdesi: 'Harami Yaylası' |Harami Yaylası nerede?

A
A
A
Tatilcilerin yeni gözdesi: 'Harami Yaylası' |Harami Yaylası nerede?

Tokat’ın Almus ilçesinde bulunan Harami Yaylası, bayram tatilini şehir hayatından uzakta geçirmek isteyen tatilcilerin gözde mekanlarından birisi haline geldi.

Tokat'ın Almus ilçesinde bulunan ve doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini büyüleyen Harami Yaylası, hem bayram tatilini doğayla iç içe geçirmek, hem de şehir hayatındaki karmaşıklıktan biraz olsun uzaklaşmak isteyen vatandaşların uğrak mekanı haline geldi. Tokat'a 35 kilometre uzaklıkta, Yeşilırmak Havzası üzerinde bulunan 832 rakımlı yaylaya ilgi her geçen yıl daha da artıyor. Geçtiğimiz yıla kadar Tokat merkez başta olmak üzere ağırlıkla bölge insanı tarafından tercih edilen Harami Yaylası, bu sene İstanbul'dan da çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.
Almus Derneği yöneticilerinden Tahir Ürkmez, yaylaya olan ilginin bayram tatiliyle birlikte daha da arttığına dikkat çekerek, "Harami Yaylamız güzelliğiyle, yeşilliğiyle dolu bir yerimiz. Yeşilırmak havzası ve Almus Barajı’nın altında. Almus'a ilçe merkezine 4 kilometre, Tokat'a 35-36 kilometre mesafe yakınlıkta olan güzel bir alanımız. Bayram dolayısıyla yoğunluk yaşıyoruz" dedi.
Eşsiz güzelliğe sahip bölgeyi her ay ziyaret ederek fotoğrafladığını söyleyen 41 yaşındaki amatör fotoğrafçı Selahattin Dilek, yaylanın Almus Bölgesinin en can alıcı noktası olduğunu belirterek, "Manzara bir harika. Bölgenin en can alıcı noktası bana göre. Her ay mutlaka buraya gelerek ziyaret etmeye çalışırım. Mutlaka sınırsız resim çekerim burada. Yaz sıcağında özellikle serin bir noktadır" diye konuştu.
Ailesiyle birlikte yaylayı görmeye İstanbul'dan geldiklerini söyleyen 32 yaşındaki Güngör Çelikel de kayalıklar arasında bu kadar harika bir yerde bulunmanın çok güzel olduğunu söyleyerek, tüm vatandaşları Harami Yaylası'nı ziyaret etmeye davet etti.

Dursun Ekrem Er 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 14 ilde göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonlarda 156 şüpheli göçmen kaçakçısı yakalandı, 112’si tutuklandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde son 2 haftada jandarma tarafından göçmen kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonlar ile 156 şüpheli göçmen kaçakçısının yakalandığını ve 112’sinin tutuklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Edirne, Muğla, Aydın, Balıkesir, İzmir, Çanakkale, Tekirdağ, Antalya, Mersin, Van, Şanlıurfa, Erzurum, Hatay ve Gaziantep olmak üzere 14 ilde göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonlar düzenlendi. Son 2 haftada Jandarma İnsansız Hava Araçları (JİHA) ile havadan, İl Jandarma Komutanlıklarınca karadan yapılan çalışmalar sonucu düzenlenen operasyonlarda 156 şüpheli göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Şüphelilerden 112’si tutuklanırken 44’ü hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı. Ayrıca yapılan operasyonlar sonucu 120 adet araç ile 13 adet bot ele geçirildi. Bakan Yerlikaya yaptığı paylaşımda göç yönetimine dikkati çekerek, "Göç yönetiminin güvenlik boyutunu; insan ticareti, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele alanlarında hukuk devleti ilkeleri ve insan haklarına riayet temelinde yürütülen etkin çalışmalar oluşturmaktadır. Bu kapsamda sınır güvenliği, üstün teknolojilerden ve gelişmiş izleme-denetim sistemlerinden yararlanılarak güçlendirilmekte; yasa dışı göç yollarını teşvik eden ve organize eden yapılara karşı hem sahada hem de hukuki zeminde güçlü ve caydırıcı mekanizmalar işletilmektedir" ifadelerine yer verdi.
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.