SPOR - 28 Aralık 2019 Cumartesi 20:50

Tayfur Havutçu: "Bu seviyede bu kadar basit goller yiyemezsiniz"

A
A
A
Tayfur Havutçu: "Bu seviyede bu kadar basit goller yiyemezsiniz"

Kasımpaşa Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, sahaya yerleşmeden 2-0 geriye düştüklerinin altını çizerek, “Bu seviyede bu kadar basit goller yiyemezsiniz" dedi.

Süper Lig’in 17. haftasında Kasımpaşa, deplasmanda karşı karşıya geldiği Medipol Başakşehir’e 5-1’lik skorla mağlup oldu. Maçın ardından Kasımpaşa Teknik Direktörü Tayfur Havutçu basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Deneyimli çalıştırıcı, kendileri için kabus gibi bir ilk yarı olduğunu ifade ederek, “Sahaya yerleşmeden 2-0 oldu. Bu seviyede bu kadar basit goller yiyemezsiniz. Ondan sonra maçtan koptuk. Takımda mental bir yorgunluk var. Radikal kararları alınması gerekiyor. İkinci yarı farklı bir Kasımpaşa olacaktır. Kronikleşmiş hastalıkları bitirmemiz gerekiyor. Bu kadar basit goller yenmez. Bazı oyuncularla vedalaşacağız. Yeni takviyeler gelecektir. İhtiyacımız olan bölgeler belli. Oralara takviyeler yapacağız” şeklinde konuştu.

"Aytaç’ın atması gerekiyordu, Mame’nin yaptığı yanlış"

Havutçu, müsabakanın 65. dakikasında kazandıkları penaltı atışı öncesi futbolcular Aytaç ve Mame Thiam arasında yaşanan tartışma hakkında konuşarak, “Normalde penaltıcılarımız belli, birinci penaltıcı Quaresma'ydı, ikincisi Aytaç, normalde Aytaç'ın atması gerekiyordu. Tiham atmak istedi, Quaresma topu verdi, aralarında tartışma olunca Ricardo kendisi attı. Orada Mame'nin yaptığı yanlış. Maçtan önce belirlemişiz” ifadelerini kullandı.

Bora Akyol - Ozan Buğra Koşar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kotan: “Bizlere Anadolu coşkusu yaşatıyorsunuz” Konyaaltı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ile bir araya gelen Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, “Gönüllülerden oluşan çok güzel bir ekipsiniz. Bizlere danslarınızla Anadolu coşkusu yaşatıyorsunuz” dedi. Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, gönüllülerden oluşan Konyaaltı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ekibini provalar sırasında ziyaret etti. Dansçıları başarılı performanslarından dolayı tek tek tebrik eden Başkan Kotan, “Konyaaltı Belediyemizde sizin gibi gönüllü arkadaşlarımızın oluşturduğu böylesine güzel bir halk oyunları topluluğu olması benim için gurur verici. Gönüllülerden oluşan çok güzel bir ekipsiniz. İmkanlar el verdiğince sizlerin yanında olacağım ve sizleri destekleyeceğim” dedi. “Gençlere örnek oluyorsunuz” Sergiledikleri oyunlarla Anadolu’nun 7 bölgesindeki dans kültürünü gelecek nesillere aktardıklarını ifade eden Başkan Kotan, “Halk dansları demek kültür demek. Bu kültürü yaşatmanız çok değerli. Bölgelerin oyunlarını sahnelediğinizde aslında bizlere ve gençlerimize Anadolu’yu izletiyor, bizlere Anadolu coşkusunu yaşatıyorsunuz. Gençlerimize örnek oluyor bu kültürün tanıtılmasına katkı sağlıyorsunuz. Sizlere emekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Son olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Kent Meydanı’nda yaptığınız gösteriniz de çok güzeldi. Bizleri hem duygulandırdınız hem de coşturdunuz. 19 Mayıs’ı sizlerle çok daha güzel kutladık” diye konuştu.
Antalya Gazipaşa’ya derin deniz deşarj projesinde sona gelindi Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü’nün Gazipaşa’da yapımına başladığı ve mevcut arıtma tesisinin 4 katı büyüklüğünde bir sistemi kaldırabilecek kapasiteye sahip derin deniz deşarj hattının yüzde 90’ı tamamlandı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in gerçekleştirdiği imza töreni ile yaklaşık 10 ay önce kamuoyuna duyurulan Gazipaşa Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarj Hattı projesinde sona gelindi. Maliyeti 100 milyon lira olan ve 2050 yılına kadar yetecek proje, günlük 40 bin metreküp arıtılmış suyu denize ulaştıracak. Proje, Gazipaşa’nın mevcut arıtma tesisinin 4 katı büyüklüğünde bir kapasiteyi kaldırabilecek şekilde planlandı. Deniz ekosistemine zarar vermeyecek Hat uzunluğu 2600 metre, deşarj derinliği ise 40 metre olan Gazipaşa Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarj Hattının devam eden çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmayla ilgili bilgi veren ASAT Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı Murat Mert Otuzaltı, “Gazipaşa ilçemizdeki mevcut arıtma tesisimizden arıtılan sular halkımızın yüzme sularına deşarj olmaktaydı. Burada her ne kadar ileri sistemlerle arıtma yapsak da emniyet tedbiri almak adına Gazipaşa Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarj Hattı Projemizi hayata geçirdik. Derin deniz deşarj hattımızda 10 barlık bir basınca sahip borular kullandık. Dalga hareketlerinden etkilenmemesi, tekne çapalarına karşı korunması gibi önlemler için 1200 metre boyunca boruların tamamı deniz tabanına gömüldü. Böylelikle deniz eko sistemine zarar vermeyecek şekilde açığa kadar iletilmiş oldu” diye konuştu. Yaz sezonu başlamadan tamamlanacak Normal şartlar altında Gazipaşa Atıksu Arıtma Tesisinin Membran (İleri) bir Atıksu Arıtma Tesisi olduğuna dikkat çeken Murat Mert Otuzaltı, “Her ne kadar yasal mevzuatlar çerçevesinde bu projeyi yapmak zorunda olmasak da Gazipaşa’da arıtma tesisinden çıkan sular Hacı Musa Deresi’nden halkın yüzme bölümlerine giriyordu. Biz zorunlu olmadığımız halde vatandaşlarımızı olası bir riske karşı daha da emniyetli hale aldık ve psikolojik olarak bir rahatlatma sağlamak için böyle bir projeyi hayata geçirdik. Halkımız atıksu bedeli olarak ödediği ücretleri bazı zamanlarda neye harcadığını bilememektedir. ASAT denilince akla ilk gelen musluktan akan su oluyor ancak biz ilave olarak kanalizasyon hatları, arıtma tesisleri, derin deniz deşarj hatları gibi daha birçok projeyi hayata geçiriyoruz” dedi. Projenin deniz tabanı bölümündeki yürütülen zorlu çalışmaları ise profesyonel balık adam Mehmet Yasir Ecevit, şöyle anlattı: “Hava şartlarına bağlı büyük dalgalardan kaynaklı zor şartlar altında çalışma yürüttük. Bu bölgedeki kaya yapısı gerçekten bizi zorladı. Kum gördüğümüz yerlerde kazı yaparken çok büyük kayalarla karşılaşıyoruz. 70 tonluk kayaları kazı güzergahımız üzerinden kaldırmak zorunda kaldık.”